Monday, October 26, 2009

adoi!!

yah... dah nak balit2 tok ehs.. da ndah cita besz berlaku sekejap tek.. ada iklan bha....
ok... tengah2 nyedia dokumen k father and mother tek nak (fama) dengan KDN pun document. datanglah sorang uncle tok tek nganta semua dokumen2 yang perlu dicop and di sign... semuanya akan diserahkan kepada sayalah of course...

erm erm.. nak dijadikan cerita tek nak, uncle tok tek,s peaking jak kerjanya, tp word disebutnya ssh lah mok difahami...

ok.. sik laleklah benda2 ya tek... mek org cuba kenal pasti nya tok bangsa apa.. soh kakar melayu sik maok... d mbak kakar cina kelip2 jakmatanya, mbak kakar iban terngangak.... yalah di konpius mek org tok.. smpy opis boy mek org lakak lekek tetak nga olah nya...
time ya opis boy mek org ngembak file banyak2.. beratlah boleh tahan.. nk engkah lam almari di tingkat duak nun...

aku asalah.. tengah nya nk nyimpan barang2 ya.. almari ya gugok bha.... megin jak mun dah almari besao gugok dari tingkat duak... nengar nya mesti smpy ke dibah nak ? nak BOOM jak bunyi nya tek ? eh. sikpat molah soundtrack ehs.. pandey2 megin dikpun oww...

hehehe... yang beznya ikit tek... uncle nak anta document ya tek.. terkejut alu melatah :





ADOII......... PO MO YO EH!!!





aieehh?????
ilang speaking nya lok??

lol


p/s kami hanya mampu ketawa :))

9 comments:

  1. hahahaha..itu diaaa!!! basa ya jak ditauk nya selain basa mputeh..hek!

    ReplyDelete
  2. hhahha.. mena kata ktk aya... mek nak tetak nahan ati.. tedah nangga org ya .. hahaha

    ReplyDelete
  3. LAWAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!! beraik mata... duhal dari kabong nya tek :D

    ReplyDelete
  4. Yaabi.... nang ado jak! Menar kali jak speaking london, melatah juak nya.

    ReplyDelete
  5. Hahaha... eksen jak speaking london. Last2 keluar juak wording kampungnya. Waaakaka...

    ReplyDelete
  6. Ermmm mek nenga ranto2 kabong kedak ya nektok kin rami urang putih berhijrah ke sia ba. Yalah penduduknya nektok rami juak dah sik pandei kakar bahsa swak gik aihhh..

    ReplyDelete
  7. aida:
    yalah tek.. heheh d tya k melayu baku sikmok jawab. k bahasa sarawak pn sikmok..haha

    kirana:
    nang jak. cali aie upanya melatah. p tedah juaklah. mok malu dahnya nk g opis tk kali dah.

    ms.tikot:
    yah..bahasa asal usul ne pat dlupak mstikot. ya mesti wajib ada bha.

    fnf:
    ya kmk kurang pastilah pasal population ya. kali juak nk ow.. sekpa2. kali nya cuba nak impruf romputeh nya bah nak ow.. usaha tangga kejayaan... hehe

    ReplyDelete
  8. hehehe..mun kmk ada sia kah, kompom pecah tetak sik duli pakcik ada sia ka sik..hahahaha.. kotan nak ngaber tek eh...adoh adoh ada juak pakcik berlagak bandar zaman tok eheh

    ReplyDelete
  9. hehehe.. kotan tek nya nak speaking bah nak.. sik kempang juak mek nak netak nya ehs.. sik tauk ktk lah.. kawan mek dah perey beraek mata nya tetak depan2 ya.. kehkehkeh.. sah sikmok dtg opis mek org agik nya... seminggu, sebulan, setahun lah kalik.. khekhekhe

    ReplyDelete