hmm..

10:51 AM
friday it is today, and im still at my desk, infront of laptop and desktop. my eyes is killing me cause everyday im forcing myself to see this screen, full of colours and brightness... oh, maybe i spend too much time in front of these technology. weekend is here, and im still thinking what im going to do. i feel bored this whole week. i seriously don't know why and what actually gotten into me. i need company maybe? mmg, i do have my xoxo to accompany me everytime and he never fails too. he cancel his football play (which he plays every afternoon) just because i said i don't want to go home yet. he accompany me everytime, even for 5 minutes if im out .... just to go to mall area. he will always free to accompany me. he will come to my house and send me foods or supplies because im hungry. he sends medicine when im sick or bring me to any clinics (but 1st he must FORCE me... or persuade)
he just never fail to do his 'obligation' towards me anytime.
but.. i do need friends sometime.. dont you? i mean, girlfriends.
rarely meeting any of them now, just connected through emails, ym-ing, or facebooking. thats why i love to open my fb sometimes, not that much, but as much as i can, just to connected with my friends, cyber-ly, eventhough their house is just 5-10mins from my house.
wuuu... what were you guys planning for this weekend? going anywhere? doing anything?

im planning to go out.... but i dont know where to go.. any ideas that you can give me?
or... anyone want to join?
maybe im alone, maybe im not. alone or not, im pretty sure im going out. wandering around.....
errghh... tp kalu dah sekda tempat di tuju pun sik juak best lah kan ?
usually, if i don't know where to go. i'll just crash to my friends place, my best best buddy. but she's not here right now. she's still in perak. pursuing her dream to hold a degree. and she's almost there... 99.7% she's there. when can i get mine?
i'll be waiting for you here buddy. tapi cakap nak stay sinun gik? adoi..

erm... sebenarnya dah sekda idea gik tok.. tapi nak.... erm.. i stumble upon one blog....
erm.... i don't know what to say..... can you guys just read this? cause in 24 hours time, i'll be deleting it....


Aku rasa kesian la kat Sarawak dan Sabah. Melayau dan bangsadia orang dipermainkan. Baik minta autonomi. Hasil bumi bersepah-sepah, pas tu perjanjian dengan KL hanyalah tak ada apa2 pun untungnya. Ini anak bini dirogol, baik minta kuar Malaysia la. Isi hutan, KL tibai, rakyat sana idup dalam utan lagi.

Kesian, Sarawak sebesar Peninsular, Sabah lebih separuh Peninsular. Itu pun tak reti nak pikir nak uruskan diri sendiri. Bodoh Pandai nak sel3esaikan rumahtangga, biarlah diri sendiri yang tanggung. Ini negeri NAGA suruh ULAR bodoh pukimak yang manage.

Salahkan diri sendiri jika hidup masih dibawah tempurung. Bangunlah rakyat Sabah dan Sarawak. Brunai pun boleh manage diri sendiri.



should i be angry?

7 comments:

  1. 1. Ermmm.. I oso need company. Munkin mukak kompeni molah plen kali hoh.

    2. Aaa.. mek siktauk juak sene nak kuar ritok koh. Blur eh...

    3. Ermmm... pasal nak kuar dari Malaysia ya. Susah kit laa. Kita tok dah lamak glak bersatu. Bukannya kita tok bodo. Negara kita memang kaya hasil semulajadinya. Oleh kerna kita tok prihatin, maka kita join Malaysia. If kita sik join Malaysia, Malaysia sikkan maju kedak hari tok. Tanggar kitak di Brunei nun.. sampei kinek tok tang suramm jak upa negri ya. Pembangunan selowWWw ajak. Sekian trimak kasih ehek XD

    ReplyDelete
  2. em...aok la kan, kekadang perlukan gf..p mek sekda gf..kekadang ya boring sik tauk apa nak polah mun ari minggu.

    mm..aok bena padah pakpuj, bukan bodo..daknya pandang situasi ya dari aspek yang lain. bukan dari aspek kemajuan dan saling memerlu n membantu antara satu sama lain..kekadang ya ada la juak nampak sabah n swk tok di anaktirikan..ehek!

    ReplyDelete
  3. JT,

    Ku pun sikda plan. aku rasa ku duduk rumah jak minggu tok. Dan ku sik tauk pa mok rekomen kat u. Hehehe

    Pasal Sabah dan Sarawak ya, biarlah org semenanjung beranggapan macam ya. Kita tuk jenis org berdamai dan peaceful, sebab ya di sia selalu merusuh. Biarlah kita bersatu, sik perlu nak pikir berpisah.

    ReplyDelete
  4. don't argue with idiots, they'll just beat you down with experience.

    ReplyDelete
  5. aaa... kuar dari Malaysia? sabar jak.. eboh pia.. kita kan rakyat malaysia, ada giv n take.. mun dibandingkan dgn negeri2 lain, sebenarnya sarawak jauh lebih maju, aman damai dan bersih.. kmk syg sarawak juak bah.. "Sarawak dalam Malaysia.. aman makmur Rahmat Tuhan Maha Esa.." ya ajak.. trimak kasih..

    ReplyDelete
  6. aih aih aih. sentap mak baca statement ya eh.

    agree ngan pakpuj.

    ReplyDelete
  7. fnf :
    1. lain company d padah ktk tok.. tp mek mintak keja ngn ktk jaklah ow ? heheheh
    2. ktk kua ngn bini ktk jaklah.. boh gago ngn org lain ..

    aya:
    nang jak koh.. ukan kekadang.. pelu salu da gf.. mok jadi gf kmk ? eh eh ? kehkehkeh

    willie:
    yalah koh.. sekda pa nak diplah ujong mgu tok koh.. tp .. ada lah ikit keja nak di plah .. eheheh


    to all:
    heehe... nang jak pun.. biarlah mereka dengan labu2nya... im proud to be sarawakian.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.