Wednesday, October 7, 2009

kejenku ...

entry ini sepatutnya di post pada 7.10.2009, memandangkan internet koneksen salu sekpat upload, so baruk ritok jak nya mok upload. so.... megin2 jaklah owww.... :D :D

* * * * *

ngeee.. semalam i got my mc.. hehehe.. and i was suppose to go back and relax but??
hehehe.. penularan berlaku. hehhee... after balik dari ofis i didnt go straight home. i went to baraj (tol ka?) lepak2 sia jak.. ilek2... ada gmbr tp lupak mbak kabel.. later lah ow..
spending time there, nga2 org ngail. geram lah pulak nk turun ngail juak.. ngeee....
nak meli joran ehs.. tp duit lom ckup tok, tgu kelak2 lah oh. simpan jak perasaan nak ngail ya lok.. ngail tas darat jaklah, sik pelu k joran. hehehe

erm. oh... ari raya taun tok tek nak, my cuzzy bertunang koh.. pergh.. tang suma jak nak bertunang.. aku bila gik tok?
actually, i am not expected that my cousin (THIS COUSIN) will get engaged earlier. why?
erm, biar makcik bercerita. hehehe
me and my cousin tok, we all very closed since kecik2 lagik, since baby our parent always put us side by side, time2 zaman kanak2 jak mek duak sekda lah rapat neh coz nya tinggal jauh time ya bha.. rah batu kawa nun.. kinektok sekdalah jaoh ne. dah ada transport pat agak suma pa ndah. tp dolok tp gik kanak2 riang, sapa jk sanggup nk ngembak kuang kuit balit sinun sitok nak? hehehe
so, dah time skurah rendah, famili nya pindah balit ke ctok, area2 pj tok juaklah. then nya masok sama skolah rendah ngn aku. RPR sia. then bila masok skolah menengah, nya pegi openg, aku pegi kolej. jarang2 lah jumpa but still once in a while, we have to spend times togetha. then in 2002, i move to openg also. and yes we are in the same school again. as usual, abislah cita mun dah mek duak mala bertemu.
she even stayed in my house around 1 month plus plus...
apak nya tok, jenis yg strict. strict lah gilak nk ow? even dolok nk klua ngn kekawang rempuna pun ssh, apatah lagik orlak. even her bro pun ssh mok lepaking ngn member. got the picture?
and now she got the permission to get engaged... yes!! and i havent seen the man yet.. nOoo!!! ermm...
bertekol jaklah sbnrnya kot..
tp nak? aku sik tauk sbnrnya apa beza tekol ngn tunang tok... macam sm jk bagi aku.. hehehehhe



sarong2 cincin



tgn bakal mak mentua mesti d teyom2 dengan khusyuk dan tawaduk. senyum lebar jak kazen aku.. aku bila gik? =_='


tahniah kejen!!

majlis tok berlaku pada raya ke... berapa oww.. lupaklah, lakla remind gik. the same day kamek.org molah ramah tamah. alulah aku sekpat pegi. tedah nangga aku. maka awal dah ku plan nk pegi.. hmmm......

0 comments:

Post a Comment