memories cant be erased like u format ur laptop or pc

11:22 PM
hai blog, saya tengah mencari idea untuk menulis malam ini. sungguh saya tidak tahu hendak menulis apa. tetapi jari jemari yang tidak berapa runcing tetap lancar menekan huruf satu persatu perdua perodua. ingin ku katakan yang malam ini merupakan malam yang paling lengang dan sunyi. why ? sebab kebiasaannya, malam2 after office hour, im still in front of my pc, layan otoked. hey? i love my job ok. eventhough people keep telling me how busy im getting each day. dont have time for myself, my family or my friends sometimes. They asked me, why did i love this job? with the pressure and all... ?
well... all i can say is, hectic and pressure is a pleasure in construction area. kadang2 bosan juak mun dah sekda apa2 mok diplah oK?
saya merupakan salah seorang manusia yang mudah untuk merasa bosan. even sebelum tok, i was addicted by games and quizzes in facebook. now ? i even rarely open it. not even to update my status or photos.
why? coz i am the kind of person who is easily to get bored. damn easy.
oh... cukup. sebelum saya menjadi bosan untuk bercerita betapa mudahnya saya untuk berasa bosan, lebih baik saya berhenti. tetapi jari jemari saya belum lagi mahu berhenti rehat setakat ini, so saya harus memerah otak untuk memikirkan apa yang bakal saya taip?

pasal keja? enough.
life? everything we blog is about life.

hmm..... oh ya. .hari ini saya rindu pada seorang teman lama. teman yang amat lama dan amat rapat pada satu ketika dahulu. lets just name him as daniel (bukan nama sbnr).
kami selalu (oh.. mungkin tidak terlalu kerap) tapi boleh dikatakan hampir setiap masa bersama. tidak? kami tidak mempunyai hubungan 'i love you and you should love me too'.
hubungan kami lebih kepada....... i follow u, u follow me. i teach u, u must teach me too. i help you, i dont expect you to help me back.
sayang ? of course ada. siapa tidak sayang kawan kan ? even haiwan lagik kita sayang.
well, daniel merupakan kawan... yang.. pada mulanya tidak penah terfikir yang kami berdua akan mula bercakap, berkawan dan kemudian semakin rapat...

***
we never talked with each other use kmk ktk, sy awak, aku kau.
we call each other names.
u called me ty, i called u dy,
ty ingat lagik, time2 d skolah dolok, ty sik pelu keluar kelas, dy mesti ngembak brg mkn ke kelas.
mun ty ada banyak keja mok di muat turun dari buku latihan member, dy akan nikam gula2 dari luar. untuk hyper aktif dy padah. sebab itu kan gula.
bila time balik, dy akan temankan ty di luar pagar smpylah bapak ty amik. even time ya dy pakey van sapu. dy sikkan amik van ya. dy salu suruh ty balit dolok. den dy akan jalan kaki balit. ty sik maok tp dy berkeras. kita duak tauk mun dah mcm ya sapa akan menang nak ?
coba dolok2 ty dah pandey bawa kereta and ada kereta ow. mesti dy sik ssh2 jalan kaki balit umah sebab mok tgu ty balit dolok.
dy jarang pegi rumah ty, sebab dy malu. dy padah taraf kita jauh berbeza. tp ty sik anggap mcm ya. ty suka pegi rumah dy. sebab bila kita bertemu, sikkan lepas senyum d bibir, sikkan kering gusi ketawa.
even orang selalu salah anggap dy & ty tok lover.
tapi kita bukan lover kan dy ?
dy selalu sik peduli bila org padah yg dy kapel ty. sebab dy padah, org akan diam juak. sik guna kita ssh kan dirik mok soh sidak diam sebab sidak sikkan diam selagik sidak lom puas.
bena kata dy. smpy abis sekolah pun sidak maseh anggap cmya kan dy ?

dy tok selalu berolah, tp dy sik penah berolah bila ngn ty. dy selalu dilabel org sebagai sombong, lawa, rasa hensem.
tp ty tauk dy bukan mcm ya. sememangnya cara dy macam ya bila berdepan dengan org. org sikkan paham kan dy ? org bleh judge sapa2. tapi org sikkan paham selagik sidak sik mengalami. sekpa.... ty faham.

dy selalu tolong ty. even bila dy sekpat. dy akan temankan ty jak. sebab its the thoughts that counts right ? dy sanggup jalan kaki dari umah pegi umah ty.... tp ty sik sanggup soh dy balit jalan kaki.. dan mestilah lepas ya, ty curik2 k moto or k keta k anta dy balit owh ?
dy selalu kenak anok. ty salu pertahankan. terbalit kan dy ?
tp dy sik kesah ... sebab dy tauk ty sik ska org plah dy cmya.
and dy akan pertahankan ty balit.

dy.... ty miss dy aieh....

***
jangan salah anggap. kami bukan pasangan kekasih. tapi kami pasangan kawan yang amat rapat sekali. hubungan di antara lelaki dan perempuan tanpa adanya ikatan *kekasih*.

siapa cakap lelaki dan perempuan tak boleh berkawan rapat tanpa timbulnya perasaan cinta?
siapa tak sayang kawan?

to hold on to a memory. to keep by a chances. this is the sound of the wind, watching the footsteps twisting the floors, over and over again.

kalau mok di ceritakan satu persatu memang panjang post tok kelak. cukuplah saya cita takat tok dolok k. saya semakin rindukan kawan2 saya seorang demi seorang.

3 comments:

  1. em..best kan bila ada kawan cemya...emm..emmm..~sapa sik sayang kawan? ehekk..adaaaaaaaa org sik sayang kawan..ehek! kalu boleh di format..nang di format jak memory tok. p malangnya sik boleh..ada lah sebabnya sik boleh nak? mun sik boleh di padam...ya tanda nya harus dimatikan..yerr..

    ReplyDelete
  2. ish... bahaya na org yg cepat bosan tok. cepat bosan dgn kawan ada juak kelak nak. :-) belum gik kawin, kelak bosan dgn marriage... apuh... ya ampun

    ReplyDelete
  3. ehek.. ada juak komen sitok duhal...

    aya :
    erm nang besz kan mun ada kwn mcm ya.. rindu sidak suma.. sapa sik sayang kawan? statement.. ehek.... sebab sik boleh d format? mungkin mok kita sentiasa sedar and waspada and sik ngulang kesilapan lamak nak ow ?
    heheheh.
    matikan? bahaya.. mek gik syg nyawa.. hehehe


    coffee girl :
    hehehe.. bahaya ka org cepat bosan?
    erm.. sikdalah cepat bosan dengan kawan. so far selamak mek idup.. sikda mek bosan dengan kwn.. salu mek carik sidak.. coz im enjoying the company.. apatah lagik bila kawen.. insyaAllah sikkan bosan dengan Marriage.. anugerah tuuu.. eheheheheh

    im just easily bored with someTHING that dont interact with me....
    means.. no interaction.. dull... empty

    ReplyDelete

Powered by Blogger.