Japan Boat Takoyaki

8:58 AM
EHEH... selamat pagi semua... aritok nak cta hal takoyaki leh sik? eheh... ngantok aieh .. sik tauk eh pahal lamak tok asa kepak gilak.. antok gilak... nk kata tido aher neyda... salu jak mun ada tokrang lamak2 tok buzzing2 ym ku nak.. sikda reply or tgh ym ya bleh TERilang.... tido lah ya... ow... ok.. marek, time balit keja, sempat juak singgah meli takoyaki sbb usu suruh...
and org sia pun dah byasa juak tangga aku. so tangga2 jak nya tauk berapa igek aku meli.. ehek...

tok proses nya ikitlah ... nya masukkan apa-nama-benda-ya-pun-aku-sik-tauk, pasya cambo2 ngn kobis, ngn cebisan2 sotong (mun d kl, byk agik choice selain sotong. apa2 jak yg available, d kch tok sotong jk ada. sekpat choose2)




dah abis2 masuk semua bahan ya tek, nya di tambah agik dengan apa-nama-benda-ya-pun-aku-sik-tauk, k nya kaber2 semua barang ya lah yg kak dmasuk tek nak. pasya engkah serbuk.... ada sik serbuk kedak lada merah lam gambar ya ... ya serbuk k bukak appetite




pasya nya bulat2 kan benda ya..... cucuk2 kan... and di engkah minyak untuk goreng kannya supaya masak


tok nya dah masak tok.. tinggal mok masuk lam bekas rah tangannya nun...


hasilnya toklah... JAPAN BOAT TAKOYAKI....
sebelum d masukkan dalam box tok, nya d engkah sos kicap buatan sendiri, serbuk appertite ya, mayonis, wasabi on top and ikan kering



toklah nya d dalam..... ya ikan kering ya..atas ya... bak kata mak ku.. kedak sharpener pensil kayu, bak kata xoxo, kedak tempat hamster yg serbuk kayu ya eh.... hehehehe
bila nya d campo sos kicap ya, wasabi and mayonis.. nang marvelous jak asa nya aiehh... sorry gambar sik mengiurkan.. nya mok melt in ur mouth not in ur hand bok nyaman.. ehek



bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....
bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....
bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....
bulat...bulat..bulat.....bulat...bulat..bulat.....






sekian... selamat menikmati gambar takoyaki..... :D

5 comments:

  1. cita byk pun sik guna..sila lah hntar le ofis dgn kadar segera... :p

    ReplyDelete
  2. silalah ke emart dengan segera.... hahahaha.. sik lamak gk pindah sidak tok

    ReplyDelete
  3. ai ztie...sik paham...erkk..betul ke ayat tu...hehe...tak bape paham sngt la...tp bila tgk gmbar tu..haihh...leh terbayang cara dia buat...sangat sedap kan...haihh..bilala dpt mkn lg ni...

    ReplyDelete
  4. @fiz
    dah agak dah tak paham. tu entry lama.. takpe.. nanti buat lagi satu ek.. memang sedap! jom dtg sini makan. hehe

    ReplyDelete
  5. lak mek cuba carikk.. maksehhh ahh!! nyummy!!!!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.