Thursday, December 17, 2009

ngerepak kejap~

Hari tok berjalan seperti biasa. Pagi di sinari dengan sinar cahaya matahari. Vitamin itu mestilah dimanfaatkan. Ehehe… lunch untuk aritok tek (17/12/09), one of my colleague memujuk aku untuk pergi lunch dengan sidak . . well, bila difikirkan, memang lamak dah aku sik lepak ilek sama dengan sidak tok koh. Erm.. macam memencilkan diri lah plak aku kan ? tapi sikda lah sebenarnya. Just mungkin aku sekpat nak membahagi kan masa ya semua kea rah ya. Banyak gilak hati orang yang nak di jaga kan. Sampai kadang2, dirikpun dah sik terjaga dah. So, after sesi pujok memujuk. They convince me to go lunch with them after so long. And I said ok, since I haven’t spent time with them for months.

For lunch, kmk org pergi ke Sushi King., Spring as one of my friend, nine, nak try test makan Unagi. Dengan semangatnya nya mok tauk unagi ya apa. Nya siap bertanya dengan Mr. GooGle and to his shock, nya nangga gambar belut banyak2 and bebelit2 jak.. alu mati selera terbantut nya nak makan unagi. Ehehhe tapi disebabkan nya dah mujok aku nak pergi sia tek dengan alasan nya nak makan unagi so by hook or by crook. Nya mesti makan unagi juak. No other choice k??

Sampai rah spring around 12.50. duduk carik tempat and place order. Fyi, dekat bil ya ada di tulis pukul berapa order di amik kan ? so ours, is sharp 1.05. I order Salmon Grilled Steak. While my 2 other friends order Unagi Steak. And my other friend order… erm.. apa nama benda ya tek ow.. kurang pastilah.

And fyi (again), we waited half an hour. Almost 45 minutes for the foods to come. We did asked few of the worker there but hey, maybe they just nodded at every single things that we said and did not take any action by it. Dekat nak 5 orang lah pekerja dalam ya tek yang kmk org komplen apahal barang makan kamek org belom sampey2 gk sedangkan few families yang dating aher daripadah kmk org. dah makan2 dah.. ada yang siap2 nak agkat bayar dah. Apahalka servis cmya gilak ow ? my friend dah tahap dewa lapa smpy beberapa kali nya agkt dari kerusi nya and ask every single person.. haha just to be annoying. Plus.. kmk org dah terlambat gilerrr nak masok opis. Yalah . sebab of slow services.

Bila barang makan dah smpy jak. Semua bergasak amik barang makan and ngap terus!! Sekda sempat I nak ngambik gambar barang makan ya semua koh. 1stly, semua dah kelaparan. Sekpat tgu2 gk dah ya. Ehehhe 2ndly, we are way toOOOo late .. so… sekpalah. Next time jak I ngambik gambar2 ya la owh.

Lepas makan tek g bayar.. so sorang pekerja yang jaga cashier yatek berik diskaun 10% ngn mek org. bleh tahanlah ow. Sebab services sidak lambat tek. Sidak kasi diskaun and he apologizes himself although mistakes bukannya yg polah. Nya jaga kaunter jak bah kan. Ya baruk sebis. Heheh.. nak balit pergi kereta ya punyalah senak perut. Nendak, perut gk full ngn barang makan, bejalan bagey nak marathon or lari pecut jak. Hehehe… until now pun msh senak perut tok ehs.. haishhh…


Mcm ne nak diet tok ??


Sik perlu jaklah oh ?

5 comments:

  1. Ku pernah kenak dulok di Singapore Chicken Rice.

    ReplyDelete
  2. Kmk dolok x tauk apa benda unagi ya, dah sekali kmk tauk apa benda ya... tobat sampei kinek tok x maok mkn benda ya agik. Gelik rasanya.

    ReplyDelete
  3. hhihih...aok gne nak diet? kmk pun mala digoda2 ngan makanan yang bes2...aarghhh

    ReplyDelete
  4. yah, sama nasib kita..my friends and i pun pernah kenak..masuk kul 5 gia..she ordered makanan yang sesimple alam but it took them half an hour untuk molah..panas ati..sikda kunyah2 gik kak ya, telan jak..pa dah aher nangga movie kul 6pm..

    ReplyDelete
  5. willie :
    yaka ka ? mesti bengang nak ow sebis lambat..

    mstikot:
    haha.. yaka? terus sikmok? p banyak org padah nyaman ow.. mek lom penah terai gk

    cokobi:
    boh jak diet... terimalah seadanya.. yerrrr!!

    felicia:
    yalah koh... panas ati diplah nya. dahlah berapa kali tya pun. aok..aok.. tp sik juak smpy2.. siap sidak berelak ngn meja kmk org gk ya. makey jalan jauh untuk pergi ke meja sebelah meja mek org... ahahaha

    ReplyDelete