movie, makan, movie, makan

11:59 PM
salam..

jam time tok menunjukkan pukul 11.58pm. erm.. kira last keja lah aritok tek nak. org dah konghi konghi. ketang ketong dah nun.. dah stat masak apa ndah dah.. so .. aritok tek d opis, tinggal gak 4 org. termasuk aku. semua melayu. sorang jak pilipin. tedah ow.. mun opis org lain mun sik dah sik keja. dah half day dah ritok tek .. dan before balit tek pun Mister. D ada nait atas lok kejap, nya padah sorry lah sekpat nak half day aritok tek. sidka nya ada meeting. pelukan kamek org. ooow.. duhal. aok jaklah. sekpa.. sempat juak ku nangga movie d opish tek bah..

di opis tek ku nangga cita Alien in the attic. berkurun dah cerita ya koh. aku bok jak nangga tadik. kesian sik ?
erm.. ok.. sik lamak gik cny, so rami juak sidak opis ku soh datang rumah tek,
ok. umah mister. D pun ada tek. raya seken padah nya. ooo.. oklah mister. D.. ail terai mai bes to go leter ok ?

ok. pasya balit dari opis tek, nunggu nya amik.. sebab turun sama tek. ok... dah nunggu malas ndah asa nak balit umah dolok koh. erm.. so g MBO.. nengok cita



Percy Jackson & The LIghtning Thief


ok.. overall?? i loike.. hehe.. kira sik menyesal la aku melabur lebih sikit duit k nangga wayang d MBO tek. kira mun cita best tek. nangga d MBO environment best skit tek nak... nasiblah cerita ya best. mun nya sik best tek mmg nyesal ku nangga d MBO. ok .. boleh tangga kali keduak..



aku suka nya d ctok.. ehek.. macam... macam... macam org yg admire ngn aku jak.. yer.. aie.. sekdalah.... suka bah nangga efek time cerita tok time tok.. tang best jak bah.. paham sik tokrang?
sik paham ? sekpalah.... tok dah kira diari bah nak... jadi kira paham ku sorang jaklah.. eheh..
sebab tok semua kenangan ku bah nak ow.. lak2 dah tua kerepot lak boring2 dok umah anak2 cucu keja. ku boleh surf tetak leput maca apa d tulis ku mpun sambil nunggu gigi ku d rendam lam aek (k gg pelesu).

ok.. pjg ilak dah angan.. gago gik ndak kah aku nak berfb beblog gk dah time mcm ya nak ow... ?

sebenarnya tadik.. nak nangga toothfairy.. kesian. sik sempat juak aku nangga. abis dah duhal. sekda main wayang gik. sikit gk nak nangis tek.. erm... dah penah ku donlod cita ya sebenarnya.. tp lom kacak gk.. oh sekpalah.. kelak2 jaklah ow...

ok... cita tek stat kol 6.15. abis tek dalam kol lapan lebih asanya. kawan ku msg. mbak g funfair. malas nak g jak sebenarnya... then.. eh.. sik tauk juak dah sine nak pegi kak nengok wayang tek. so pegilah funfair yg dekat tol sia eh.. tauk tokrang nak ?
masok sorang rm2... so.. masok.. sik smpy soploh minit .. kua gik.. sekda main apa.. eh.. tedah.. rugi jak duit masok tek ....
ntah tiba2 sekda fiil nak main tek ...

then mek org g makan. pk2.. nak.. mula2 ingt nak makan d boyan tek.. dah otw tek. dari funfair, masok jeraya tikus pegi kmpg nak g boyan. dah ya tek, kawan ku msg. mintak tuka tempat jak. sik jadi g boyan. apa tek ada roadblock.. ok.. tukarlah.. tukar tek..
nak g rah koperkasa jak. dah parking dah turun semua ndah rah koperkasa tek.. pandey kawan ku nak tukar tempat gk.. g rah salleh jak.. ermm.. rah perumahan sia jak bah..

oooo.. pegi jaklah.. dah pegi tek.. kawan ku duak org oder ayam penyet, duak gik kueh tiaw sup, sorang gik nasik goreng ayam. aek tek, limo mantak 2, laici susu ngn miloo peng duak.
ok... ayam penyet lok sampey.. oh.. boleh tahan ayam sidak tok koh. besao besao semua.. sik kedak rah raja penyet ya .. dah ngecut semua manok. lom ckup besar kali sidak nya dah kenak sembelih ow....

ikan penyet pun boleh tahan nangga meja sebelah order tek koh.. besar ..... ikan tilapia pakey nya tek.. lenkali lah boleh oder.. sebis ada lambat skitlah.. org rami kah tek ow ?? sik pasan lah juak...
kueh tiaw ku dah sengah jam bok smpy, nasik goreng ayam, 45 min pasya.. erm.. ok.. yg bestnya.... nya pesan nasik goreng ayam.. yg datang nasik goreng ada udang.. ok.. ditanyak. nasik goreng ayam tok ka ? d aok jak nya tek...
pasya d tya gik.. ne ayam nya neh ? sengih jak nya..
oh.. pk..abis kali. yalah ganti ngn udang.. ok.. mun org ya tek alergik ngn udang cmne ?

dah nya suap sesuap sesuduk tiga tek... 5 min kemudian, dtg sorang org kedey ya tek ...

"aaa.. bang.. sory bang ow. nasik goreng ayam dah abis"

aiek.. suma tercengang.. dah ya nok d anta tok tek apa ? oooo... nasik goreng udang duhal. patut pun ada udang.. wa kenak tipu..
oh.. nasib nya lapa.. dan nya baik hati. tuka jaklah menu.. makan sajalah labu. dah perut lapa nya tek... ow tedah...

oklah.. gik nak pk apa nak d plah tok....

ermmm....

p/s sekda gambar oo... layuk dah asa nak amik2 gambar tek... direct pulang keja alu berjimba... wawawawawa

2 comments:

  1. best eh tgk movie..lain kali kmk ekotttt hehe

    ReplyDelete
  2. Bleh tahan laa crita Percy Jackson ya. Ermm kira ala-ala Harry Potter la. Crita miak kecik bah. Sesuai untok yang blom besunat ehek. Ermm spesel ipek nya pun kira bleh tahan juak laa.. cuma.. gik lom dapat nyoh mek side ipek laa ehek. Jadi, mek merik markah 8 out of 144 jak lah ehek..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.