eeeeeeeee!!!

10:50 AM
hai blog. ritok tengahari lak aku nak g ke yayasan. erm... mula2 mun ekot malas juak eh. taun ya dah aku nerimak surat dari yayasan mintak bayar lumpsum. dah ku anta surat rayuan nya soh aku nunggu reply dari sidak yayasan lok. so tgulah ku katok2... 3 bulan lebih sekda berita...
ku tyalah ngn sidak yayasan. masih juak sidak padah jawapan yang sama. tunggu sidak yayasan reply. ok.. aku tunggu

nektok dah taun 2010 and officially marek ku nerimak gik surat dari yayasan. ingt tek surat padah apa ka. tapi ada gik surat mintak bayar LUMPSUM. aie.. sik tauk reti ka sidak tok ? huhuhu.. aok ba. tauk ku aku berutang. pa mala mintak lumpsum. sapa la mampu nak maya semua ya. menteri org kaya berduit juta2 gk lom tentu maok baya semua ya sekaligus. huhuhuhuhu

ok... so aku call la sidak yayasan pagi tek.. huhuhu.. sidak nya gik ngerepak ngn sidak depan kaunter ya. sidak ya padah. jgn di dengar gilak sidak depan ya. sidak pun eran apahal sidak padah tunggu yayasan reply surt ya. sepatutnya sikda bah.. uhuhu just kerana aku sik plah payment ria dats y sidak mintak lumpsum.. ehh.. da ku cekik ku sidak ya lak.. waaaaaa emo.. huhuhu mun ku tauk siklah ku ngu sidak eply.. ku dah bayar dari taun yaaaaaaaaa waaaaaa

sikpat ku nak bayar rm50 tiap2 bulan ehss... paksa bayar 150 ke atas.. adoh.. lari gik bajet... ermm... sikjadi jak2 ku nak .. tuttttt...
ok dah .. babaiiii!!

8 comments:

  1. tedah...mek blom byr PTPTN!! waaaaaaaa....

    bila org depan sik sama kata org blakang..nang gia..pelik..ujung2 madah sik perlu byr? hahaa

    ReplyDelete
  2. Kedak yalah masalah dak tok.. sorang madah lain, sorang madah lain. Mek pun penah kenak kes kedak ya. Bila kita nak meli susu, diberik nya kambin sikok. Eran mek. Dah kita nak meli kambin lak, diberik nya susu jak sbotol. Kitak paham sik?.. mek sik paham. :|

    ReplyDelete
  3. Aaaa.. Ptptn kmk d suruhnya mayar lumpsum 40k... Berduit menar jak kmk tok pk sidaknya... Nang angol bila berurusan ngn dak tok... ishhh...

    ReplyDelete
  4. Waaaa kmk pun telah melupakan jasa PTPTN kepadaku. ahahaha.. kmk bayar tiap bulan tapi dalam jumlah yang amat sedikit. mun sik RM80, RM 50 jak dibayar mek..muahahaha.. lom tauk apa akibat kmk tok, yalah..eheh..

    ReplyDelete
  5. ptptn... wuaaaaaaaa... mek byr rm200 sbln... pasya 2/3 bln xbyr... wuaaaa... kdg2 rm100 pun xsampei... adehhhhh... bila la nak abis ooo... cdak ok kita twk bgaji ribu raban kali...

    ReplyDelete
  6. beautiful stranger :
    nang nunggu kmk koh bila sidak depan dan belakang ya nak padah
    boh jak ktak bayar. kmk bersedekah bulan tok.. yersehh....

    fnf:
    rugilah sidak mun merik ktk kambin.. nak sidak sikda produk gik k jual. susu kambin jak k berik ktk jadilah. takde makna nya nak berik ktk banyak2. bukan ktk inang kambing ya... huhuhuh

    amir:
    yalah koh. kali ingt kita berduit nak> heheheheh kali ktk sik baya juak kedak kmk ria nak mir nendak sidak soh baya lumpsum ya.. ececece

    felicia:
    sekda akibat apa2 lah mek rasa ktk. sebab ktk dah \consistent bayar tiap2 bulan ba nak? bak kata sidak yayasan padah ngn kmk. bayar mesti tiap2 bulan mun sik.. sebab yalah sidak alu anta surat mintak anta lumpsum ya. huhu

    miss embun malam:
    aoklah.. rindok ati. besar juak ktk baya tiap2 bulan. kmk tok gik lom termampu nak bayar besar ya ly. banyak gilak nak d pk. ne susu anak gik, makan laki gik, k koke gik, sopping gik.. waisehh. hahahaha

    ReplyDelete
  7. Jt, xda besar ya koh... RM200 ya k 2/3 bln... huhuuuuuuu... aok ooo... cdak pk kita xda tanggungjawap lain kali...

    ReplyDelete
  8. 200 k 2/3 bulan ka ? waiseh? rindok ati pat cmya. yayasan tok. mun dah consistent maya. pasya ktk miss bayar. mesti alu mintak lamsam sidak lak.. ee.... biuk nyawa. hahaha...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.