eeeeeeeeeee!!! part two (ada juak ow)

7:09 AM
ok.. sambungan sikit dari al kisah marek. so tengahari aku dah pergi ke yayasan marek mbak muka yakinnya tek aku ke cya. dah sampey jak ke kaunter ya nak terus ku padah ku mok meli tosikal. ehek pa ketan? oklah.. sekda

ku padahlah. ku stori

kmk timak surat bla bla abl yayasan bla bla bla bla 2009 bla bla bla mei bla bla bla bla bla lumpsum bla bla bla bla menteri bla bla bla bla yo yo whats up ..

alu sidak padah tek..

sila tunggu sebentar.

OK. AKU TUNGGULAH DI LUAR YA

tunggu2 punya tunggu punya tunggu. sidak pun keluar sambil membawa fail aku. erm.. ok.

tauk sik apa padah sidak? sidak padah sidak sekda pun nerimak surat aku walhal terang2 aku nganta ngn sidak. BY HAND gik ya. sekda nak pos ka apa ka. baruk jak ong ong laki d kaunter tek .nak nanyak aku, aku post makey apa. sorry babe. aku anta direct ok. ooo dari pandangan muka nya aku tauk nya macam bunyi nak elakkan salah ya jatuh ke yayasan. mungkin nya nak padah

"ktk tauk sik sik bagus anta k pos. gus ktk anta surat cinta jak ngn kmk tok"

kira cmyalah bunyi ya tek.. ngeeenggg.. aku atang mohar ikit. nasib sik jadi incredible hulk bah. huhuhu ada kan aku kol tgahari ya? sidak padah sekpa. datang jak aku. biarpun sidak sikda nerimak surat ya. bayar kan ajak lk. mupok2 kata orang tua. mitmit jak bah nak ow.
ok. so aku padah aku nak bayar nak. apa kata kaunteR? (kaunter berkata2. ndak san nyawa tokrang?)

ok.nya padah aku MEMANG SIK BOLEH BAYAR INSTALLMENT. aku semestinya MESTI WAJIB MEMBAYAR PENUH. ini kerana.. cewah.. kerana aku sik maya. ok . aku ngakuk aku sik maya. sebab KITAK ORG padah aku pelu nunggu reply. waaaaaaaaaa....... tauk sik tokrang? time2 sengkek ku macam tok tokrang nak molah hal macam tok? cis kek betul lah ... nyuruh nyawa ku sik nyaman jak.. asa nak makan steambot jak tok. bok dapat meredakan kemarahan yang saksama tok...

lalalalala..

kelaka punya kelaka punya kelaka. ok nya suruh aku polah surat gik and anta ke cya

dan aku cakap :
)(!&#()&!*(^!*($^(!&$)*$()@#&(*$@UEH@KLEYD*(@^&)E*!_E&!)HDO@IYE(*!^^E#)!HDKB!@I*$E)!&$)!&)$(*()E!@)(@JD)H(DIUHSKJDT@(&)@&_$&@)$^@(*^$(@^$(@^$()@&$()@^$&@&$(@$

nya angguk2 jak. nya nak cakap aku potong gik.

mun kmk nak anta gik pasya ktk org sik pndey nak merekod ngkah lam fail ? mok ku anta seguni ka ?

lalalalala.. ok.. rekod jaik kita nang d simpan nak oww. rekod bagus sik d simpan. rekod madah ku mintak tambah pinjaman ada pulang sidak nyimpan nak ow.... ada ku tekok sidak tok.. menaa.. ku bom ku satok ya lak. nasib sidak yayasan tok nak pindah ke area mara nun bah. so sik jadi ku bom. gikpun mun aku nak raon rah satok lak cmne mun satok dah kenak bom. tedah juak ku nangga tokrang sekpat nak raon d satok gik nak ?

oklah.. kin ngereco dah tok. maka jam bok jak kol 7.15 pagi tok. mok mlah bfast gik pakey bekal laki ku lok.. eh eh.. ku dah belaki? lom eh.. anak jak dah 7... oklahh...

bai... terima kasih kepada kawan2 blogger sekalian yang sependapat dengan saya. cewah. nasib ku sik makey ptptn oww... bukan ptptn lebih gik sidak eksen2 mintak baya balit ka ? yerrr.. ampun.. lak aku nak nyambong giklak sik mok sidak merik pinjaman. tapi memandangkan pinjaman aku masih puluhan ribu. aku rasa.... terbantut jiwa ragaku mok belaja agik dolok.. haishh...

bukan apa aku mok setel benda tok cepat bah. coz antara penjamin aku tok adalah makcik aku sorang tok. and anak nya baruk jak habis spm and mestilah nak nyambong nak? mun dah aku sik mayar. kelak kejen aku ya sikpat nak pinjaman. apa tek mak nya sikpat nak jadi penjamin. org lain lom tentu mok jadi penjamin bah nak ? tol sik? so aku consider lah juak. kedak aku ssh carik penjamin lok bah. nasib ada makcik ku sorang tok.

makcik, gua sayang sama lu.

mmuahss!

oklah.. dari tadik jak aku tok ter oklah. mok kemas mok g keja lok.. alahai. sekda ot ku bulan tok. neyda extra duit tok. sekpalah ow.. bulan depan ku OT bena2.. heheheh...

p/s lak dah ot lak ngerepak nak ow mala ot jak2 . hahahaahahahahahah

ok bai.

saya sayang anda semua

5 comments:

  1. nang pelik juak cdak ya ow..
    mst kes surat ngkah sebarang jak..ujung2 xmok ngakuk..

    err..lamak dah x byr ptptn eh..kdg2 byr..then 2 3 bulan..sik byr gik...wahahah

    ReplyDelete
  2. nang banyak ok lah ktk ya tek..haahah dalam geram dalam ya juak ktk tok molah lawak..adoheh.. senyum jak membaca..

    sabar lah oo..slow slow jak bah membayar.. mun kita ada duit sebanyak ya dolok, sik lah perlu nak minjam nar sik.. sebab sikda duit lah orang minjam k belajar..tok pas abis belajar alu soh dibayar lum sum..nakkah otak di lutut namanya?

    ReplyDelete
  3. beautiful stranger:
    aoklah ya. kes ngkah surat sebarang rap rep jaklah ya. kak amik surat sidak g teatime ly. ya surat alu ngkah sia. mun sik kak tumpah aek kopi ka nak .. alu buang lam tong sampah. heuheuehuheu...
    ptptn dapat cmya.mun yayasan tok.. sekali maya. baya terus. dah sik bayar gik. mintak lamsam terus.

    felicia:
    aok. kmk pun bok perasan berapa banyak ok kamek tek koh. hehehehe...
    yalah. nasib gik pat sabar. miss incredible lom mok keluar ly. hehe. tol tol. mun dah da duit sik kita gago minjam duit sidak nak. kita merik duit ngn sidak.. yersehh.. loba. haha

    ReplyDelete
  4. Saba jak..'things happen for a reason' (Mala jak sikda alasan lain ekekeke). apapa pun, hanta jak surat ngan sidak nun lak. Saba jak. mun dapat, polah potokopi surat ya byk2.. pas ya berik ngan sumaaa sidak sigek sorang.. ala2 kedak surat jemputan kawen ba..

    ReplyDelete
  5. fnf:
    aok eh. nang mala jak "things happen for a reason" ahahha.. although memanglah kebenarannya d sia ada nak. hehe.. aok. sebab ya sidak sik bani mok melawan gik lok. sebab mek padah mek ada simpan potokopi ya. tp mek asa pendapat ktk soh anta sigek sorang ya pun kira ok ow. hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.