main kepong di hospital

2:32 AM
helo blog, aku baru balit dari hosp. Dua hari berturut2 aku ke cya after work.
1st day ria. coz bawa anak buah cinta hatiku, Syuhada ke hospital. just nak buat check up. coz, asyik muntah2 and nangis non stop. and high fever for a baby. Umur baru masuk 1 tahun. so bawa g hosp umum.
Mama dia cakap, takut dia terkejut sebab tukar susu tiba2.. (eh.. ada ka kes macam ya) well, never know. tapi doc cakap, tak apa. memang patut dah tukar susu sebab dia dah masuk 1 tahun. tak baik minum susu untuk budak2 berumur bawah satu tahun. vitamin tak cukup.
Check punya check punya check. alhamdulillah.. she's fine.






((()))) CUTE kAN ?



Ok. for the second day. Balik dari keja, me and him g pusing2 sukat jalan. Tiada arah tuju dan. Baru nak fikirkan port baik punya nak hang out. Tiba2 terdengar Beyonce kata to the left.. to the left...
ok..
tiada kaitan... hp dia berbunyi. tapi bukan lagu beyonce ok.

*Senyap Sebentar*

Muka jadi serius... hmmm.. ok...

JUst dengar perbualan - kereta- langggar - menangis - hospital - kancil - berjalan - sayur - peluk dari belakang - perbualan tamat

Dipendekkan cerita. seorang lagi anak buah dia di bawa ke hospital. Daripada sumber2 yng boleh di percayai.. aie.. kenak aku pandey kelaka baku indah tok tek ?
ok dah dah.. belom tiba masa nya gik..

ok.. dipendekkan cerita. anak buah nya (panggil opik jak lah) tok tek tengah berjalan dengan maknya nak meli sayur. tengah nak nyeberang jeraya and nyimpan duit dalam kocek. tiba2 datang sebuah keta kancil tok merempuh si opik tok tek. nasibjuak mak nya sempat narit nya and melok nya. so, mak nya kenak juaklah, and opik kenak sipik sebab sempat narit sikit ajak. still, tangan and palak opik kenak. Luckily keta ya pun sik laju juak. cuma mcmne bleh sik nampak opik. mgkn opik kecikgilak kot. tapi sikkan la sik nampak mak nya kan ?

apa2 pun, org yang melanggar ya maok bertanggong jawab. Nya bawa sidak duak ke hosp untuk d cek. Dari luaran opik nampak macam sekda papa. Skretch tangan and lebam ikit d muka kot. or siK ? mungkin time aku nangga nya gik san nyawa. nembiak bah... tiba2 kenak rempuh camya nak. kenak sik san nyawanya. biru pucat jak muka opik. tedah ku nangga. nangis sepanjang jeraya ke hosp. ku dengar sebab cintaku tengah onkol dengan opik. mujok opik sak sik nangis gk. coz nya tok lebih rapat dengan opik. diriknya pun dah upa nak nangis jak upa. oh tedah sayang bucuk2...

sampeyjak mek org d hosp, terus carik nya. nasib baitlah sekda papa gilak. bila d tanya ne sakit mala jak ngeso tangannya skres ya... tedah... luaran sekda papalah. tp soh lamak d hosp tek sebab doc gik nak xray apa ndah. tkt ada luka dalaman nak. darah beku ka apa ka kita siktauk. and sidak d tahan sekejap d sia dalam 4 jam. k observe keadaan opik. takut nya da muntah2 lepas kejadian ya or trauma. dalam kol 11 malam baru dilepaskan.

Alhamdulillah ok lah nya. cuma mungkin nya trauma sikitlah. Terima kasih juak dengan orang yang melantak ya sebab maok mbak ke hosp. sidak ya sekda tenspot k pegi bah. mun ada jenis kedak org kak melantak. lari terus nak ? org ya ku lantak ku balit lak.
mula2 ada lah juak upa2 sedara mara ka kekawan org yang melantak ya dtg2 hosp nyoal org lebih kedak lah kmk org yg melantak anak nya.. haish.. ini sudah lebih.. nasib la si dia dapat kontrol amarah nya and padah sekda papa perlu di riso. mun opik sekda papa. sekda tindakan akan di ambik.

tedah juak nangga org yg melantak ya tek sbnrnya. nya jenis penyayang juak dengan nembiak bah.. alu nangis nya d hosp. kali ingt mek org nak saman nya kali nak ow...
owh.. and nya kenak gertak oleh inek opik time dkt tmpt kejadian. kali juak ow.. yala kali alu geng sidak datang besoal lebih2 gilak ya tek ...

tp sikpa... time tok opik sekda papa. sik tauklah mun nya pandey ada papa lak nak ow...
tp.. ku tangga ku. nembiak ya sik pandey jerak... dalam hosp tengah cek. kak nangis run2 ngeso lukak pa ndah tek.. lom jumpa doc nya dah bait dolok dah berekot sia sitok jak bermain. abis semua org lam hosp di kaco nya....

haish... nembiak nembiak juak ow... boys will always be boys.. cewahh apa ka ..

ini abang pendek kami si opik



la


a

oklah....

lak cita gik...

masa untuk tidur... esok nak keja gk ....


p/s mama kepada opik bila balik umah terus kenak entam family. yalah.. cun dah d hosp.. dah cek opik.. kenak sik cek nya sekali nak ? ooo.. kali nya gk bingong ngn anak nya ow.. yalah. nasib nya sempat melok anak nya.. mun sik .....

p.s.s tajuk entri ada kaitan sik?

4 comments:

  1. Yalah urang tua salu madah, miak kecik salunya ada malaikat jaga sidak. Sebab yalah sidak mudah nak terselamat lam apapa kejadian. Yalah sibbait juak bagus urang nok melantak opik ya tek.. bertanggungjawap walaupun salahnya melantak si opik ya tek. Jadi, motip op de stori.. perut mek mudah nak lapa tgh malam butak kedak tok koh...adehh..

    ReplyDelete
  2. k tosikal jak g meli sayur bah..sib bait sikda pa pa.. mun kmk ada anak tek, maok beliang ati juak bah..
    *tajuk? errr haahahhaa..entahhhhhh sikit jakkkk

    ReplyDelete
  3. o tedah.. sib bait sekda pa2.. Wish nya get well soon walaupun lam gambar ngesornya dah berekot.. haha..

    ReplyDelete
  4. fnf:
    motip ktk sekda kaitan d tengah malam.. huhu nasib juak nya sekda papa and org ya maok mbak nya g hosp. mun ngu mek org dtg demak nun. lambat gik.

    felicia :
    haha... k pa nak k tocikal. tmpt bejual nyeberang tmpt meli sayo. hehehe.. yalah. kenak nya sik beliang ati.. kecik gik miak ya bah..

    amir:
    heheh.. aok.. dah get well mena dah nya... alu berekot2 jak. hahahahah d hosp jak dah ngaco org

    ReplyDelete

Powered by Blogger.