Friday, April 23, 2010

Death is not something u can predict

kematian memang sik dapat di jangka. belom lepas gik ninggal guru mariam. aku terkejut dengar sigek gk berita.
adik kepada kawan aku mengalami kemalangan bersama 3 lagi rakan.

di sitok aku ingin sampaikan takziah ngn adik kepada kawan ku apis, atas pemergian adik nya pagi tok tek.

Al-Fatihah untuk Apai@Mohd Syafiq B. Abdul Razak.

Tolong doakan juga untuk seorang lagik rakan kmk org, Nisa, kerana nya juak dalam keadaan koma time tok. Chances di berik 50-50. Aku doakan Tuhan yang Maha Esa berik nya peluang untuk survive. Biarpun tanpa apai di sisi. Aku harap nya selamat dan sedar. Kamek org rakan dan keluarga sentiasa mendoakan untuk nya selamat.

Baruk malam tadik apai bercerita dengan kawannya yg nya mimpi rumah nya banyak kereta. Ada maksud rupanya.. Banyak kereta rakan dan saudara yang datang ngabas. Status Last facebook nya pun 'bye2'... Mungkin kebetulan. tapi betul2 buat semua org tersentuh, termasuk aku. biarpun aku sik mengenali nya terlalu rapat.

Sidak empat, apai, nisa, ayu dan tasya, on the way nak pergi Mukah. Sebab cdak aada molah booth Herbalife sinun sempena pesta kaul juak. Malang sik berbau. sidak self accident. Semua gk ok time ya. Dengar2 cerita gik, apai, nisa and ayu keluar dari kereta. then at the same time ada sebuah kereta lain yg accident and terbang ke arah sidak. Kenak rah apai and nisa. Ayu time ya tengah duduk mencangkong so selamat. Tapi dapat dibayangkan kejadian di depan mata nya pun bah nak ow. Mun nya berdiri memang nya kenak sekali. And tasya time ya dalam kereta. I bet they're in trauma right now. I know i will..

I hope tasya and ayu will be better in time. Its not easy witnessing a tragic accident in front of their own eyes. .. And to nisa. Semoga cepat sembuh dan sedar. I bet many people praying for u and hoping u will awake soon.

To Dearest Mr Syafiq.
Semoga rohnya dicucuri rahmat.

dari ALLAH kita dtg,dan kepada-NYA kita kembali


Al-Fatihah

10 comments:

  1. Takziah utk kluarga kwn ktk... Al Fatihah utk arwah... semoga d cucuri rahmat...

    ReplyDelete
  2. Al-FAtihah.

    explain ckit..gney yabah..cdak berada di luar keta kah? keta berhenti?

    ReplyDelete
  3. Embun malam:
    akan kmk sampaikan. terima kasih.

    beautiful stranger:
    erm.. sidak dah self xciden dolok. keta sidak 4 dah nait atas divider jalan. then, apai,nisa and ayu turun dari keta. mungkin untuk mintak tolong or nangga keadaan nak. at the same time. datang sebuah kereta lain yg xciden juak and kereta ya terbang ke arah sidak. kan 3 org dah keluar kereta tek ? ayu time ya duduk mencangkung. 2 org ya berdri. so sidak duak2 kenak di kepala. hentaman kuat ya bah.

    ReplyDelete
  4. kebetulan na juak ow di tempat yg sama eksiden..
    kawasan cney ya? org yg melanggar ya ok sik? asal nya kwn2 ktk ya ada tercedera sik after self eccsident?

    ReplyDelete
  5. OMG, my deepest condolence, dear...sedih na bila ngenang. Hope God will strengthen his family and his other frens yg survive...

    ReplyDelete
  6. Al-Fatihah untuk famili arwah...
    Eksiden area ney ya?Jeraya ladang kah?

    ReplyDelete
  7. beautiful stranger:
    aok.. nang kebetulan gilak. nama dah ajal maut tok. org melanggar ya kmk sik pasti. sidak lom cita papa pasal ya.actually, after self accident ya sidak sik da papa. not even a scratch. time sidak 3 ya kua dari keta. and kenak langgar ya, apai ya tek tengah on call dengan fathernya, mok inform yang sidak accident. sadly, time yalah nya kenak hit. while on call with the father. i bet mesti bapak nya sedih ati ngenang saat terakhir kelaka dengan anaknya.

    BB Laura:
    Thanks dear. Yeap. terlalu pilu ati. i cant even face the family for now. too... shock and surprise.i did send my condolence but still i know its not enough.

    fieza:
    makseh fieza

    erolnukman:
    tmpt accident kmk sik berapa gilak. but they did say on the way to kuching serian. belum jaoh lah kan.

    ReplyDelete
  8. aida:
    tasya kolej. ayu bukan.
    apai ya adik apek aida... tauk ktk nak ?

    ReplyDelete