pahal bah?

10:49 PM
aku.. down gilak.. dua tiga ari tok koh. pahal bah?
aku perlukan kawan. bila aku perati2 status orang ka, blog org ka. macam semua ada org care kan. macam best jak asa kedak ya. tapi pahamkah orang dengan keadaan kita ? mwsti sik kan. biarpun gine2.. mmg sik. unless... some miracle happen that org ya berkemungkinan untuk hadapi apa yang kita hadapi ya. slightly different feelings maybe, but still, tetap sama.

sorry. sik pandey aku nak padah pahal aku down. mungkin efek org2 sekeliling juak kot. aku baruk2 jak asa nak hepi ada jak benda yang sik kenak. ada jak org nak runtuhkan aku. pahal bah?

aku nektok rindu bestfriend ku. tapi kerana nya single, aku triple, nya jadi kurang nak sama ngn aku. alasan, cintaku penting gk. ada ka sebab macam ya ? dahya aku tek sik pelu org lain selain lelaki ya? aku sik perlulakn seorang kawan perempuan? macam ya ka? pahal bah?

ok. selain ya. byk gik sebab lain. siyes.. aku asa DOWNNNN GILAK!!!!

tolonG!!

atau mungkin selamak tok aku mmg sik penah ok gik? aku belom cure gik? and semua ya ? adakah kerana aku tok jenis mendam rasa.. so apa2 pun yg ble plah aku sakit ati, kecewa, marah and so on ya. aku pendam jak and aku still bleh senyum? tetak2?
adakah semua ya dah terlalu lamak aku pendam yg plah aku tiba2 asa down lamak tok ? ya ka ??
pahal bah?

i need some time. so i wont be blogging for quite some time. Depends la... i miss blogging. but now i know why my ideas somehow lost. its been stuck somewhere in the drawer inside my brain in between of those things that make me feeling down.

aku masih asa nak menaip. tapi bila pk2.. menaip benda2 yang merapu... yang... mcm sik berguna jak.. and mostly becoz i was down. so whats the point ?

better la stop nak ow ?
pahal bah?

14 comments:

  1. boh mcm yaaa... kmk kan ada... kan ktk juak yg tlg mek mlm yaaa... let me be all ears 4u...

    ReplyDelete
  2. em..paham mek asa cemya jati. ya musim nya ba..sumtimes kitak asa semua benda rah keliling kitak ada jak sik kenak..sebenanyaa, kmk salu asa kedak ya..emm..p nya akan blalu kedak ya jak. kadang2 nya trus ilang..n kadang2 nya ada dtg gik..tpulang la juak ngan dirik kita. kadang2 asa mok bcita gilak..n perlu gilak org ngan bcita..p bila da ada..sik tauk apa nak dicita...emm..kmk salu cemya la ohh..ehek!! kadang2 pendammm jak....em..bah tdo kitak..lak dodoii..mbak lagu wali band ohh..ehehe..da leh jadi sigek ntry da komen kmk tok bah jati..

    ReplyDelete
  3. aku pun sama jak..cam kekurangan sesuatu and seseorg jak minggu tok..boring alu..cam semua org hilang dari sisi aku...tapi ku buang boring ngan berblog jak...

    ReplyDelete
  4. Saba JT eh, Things happen for... eh.. sikda sikda ehek. Ermm biasa la time tok..nang musim down ba. Yalah gunanya blog.. teman k kita merapu2 atau bersadu2 supaya kurang skit tensi down kita ya ba :)

    ReplyDelete
  5. musim down..?

    oi buah hati kmk tok...kenak down ndah tok kah...sapa ngaco ktk? padah dgn kmk..lak anok nya..hehehe

    kawan ktk tok kaunselor koh..i'll be there if u need me ok..

    ReplyDelete
  6. be strong~~!!! hehehehehe...ya jak mek dpt pdh...

    ReplyDelete
  7. mena kata pejal. boleh luah dlm blog. bagus juak pakey ngilang stress. tp kadang2, mun ya sekpat ngilang down, kuarla ngn kwn2. happy2kan dirik. bagus gik gia.

    ReplyDelete
  8. Olaterdah anak onyeng... Mbak sabar... Isok adalah benda baik berlaku... Lambat pun sekpa janji ado... Think positif jak lah ooooo... SMILE...

    ReplyDelete
  9. EMBAK MAM MI KOLOK HAJI SALLEH NUN GERENTI TIP TOP CONDITION KTK KLAK.. YERR.. APAKAH.. NIWAY, SABAR..adohh.. tertulis makei capslock duhal.. malas mok naip agik so, sik al lah hoh hurup besar smua.. adoheh.. rasa salah nait tosikal jak :P

    ReplyDelete
  10. embun malam:
    makseh babe.. i know u there :)

    cokobi:
    ehek. aoklah. kenakla ktk sikmok molah tajok blogging baru khas k kmk jak ? kan dah ada sigek entri gk ktk ? hehe... yalah.. bila dah pelu gilak nak bercita, tiba2 sekda org nak d cita dah ada org k cita lak, ilang terus asa nak bercita

    eddy:
    yer... kekurangan seseorang mungkin? sapa tek?

    ReplyDelete
  11. fnf:
    ooo.. pandey nya cut short terms ya lok. tauknya mud kita sik bagus eh. hahaha mun sik carik kaie jak keja.. keh3.. aok.. yalah guna blog.. thanks ~

    beautiful stranger:
    yaep.. musim kurang meninggi kot. yalah semua down nak ow.
    aok.. lak mek molah appointment ngn ktk k counsellor. tkt ktk lejuk nangga kmk jak molah appoinment lak..

    florance:
    THANKS dear~ ya pun dah cukup bermakna. there is someone behind me :)

    ReplyDelete
  12. mr abs:
    aok. kmk setuju juaklah dengannya. biarpun mun org sik mok baca or sikmok komen nak. tapi dah bila d taip2.. macam asa meluah. biarpun sik semua.. kmk dah kuar ngn kawan2. dah ok dahsikit.. terima kasih~

    willie:
    thanks~! already am~

    amir:
    anak onyeng oww.. sapa tek ? kmk ka ktk ? heehhe... aok.. lambat pun sekpa janji ada k nutup asa down nak ow... maksehh. mek akan coba2 semail~

    ReplyDelete
  13. kal jis:
    waiseh. sempat gik mee kolok salleh ?
    mek mok ikan penyet salleh jak.. boleh sik?
    erm... AOKLAH. SEKPALAH. PAKEY JAK KTK URUP BESAR YA. SIK MEK KISAH..
    OPSS.. MALAS JUAK MEK NAK NAEP BARU. SIK KESAH OW ? OLATEDAH.. ADOHEH... NANG KENAK PAK JAK

    ReplyDelete

Powered by Blogger.