This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Wednesday, June 23, 2010

Smile :D

They make me SMILE :D




You make me smile like the sun, fall out of bed, sing like a bird, dizzy in my head, spin like a record, craxy on a sunday night, u make me dance like a fool, forget how to breathe, shile like gold, buzz like a bee, just the thought of you can drive me wild. oHh.. you make me SMILE :D


buku oh buku

hello semua,
huhuhu.. baru balit menjejakkan kaki di bumi kenyalang tok.. kepak la gilak koh..
maka pegi meninggalkan bumi kenyalang k cek cek cek cek up... and ada kerja sikit. tp last2 duit abis k borong baju.. baju.. baju.. baju.. dan baju... dan buku...
huhuhu

pergi ringan jak beg.. balit.. adoh... berat sekali jak beg. tp sekpalah ow. baju dapat pakey berulang kali... hehehe..

buku.. satu kepuasan juaklah. sebab ya hobi dan minat aku. Jangan tanya apahal aku minat baca buku macm tok.. huhuhu.... aku suka gaya penulisan nya. sik membosankan dan sik mengantokkan mata aku. tebal setebal tebalnya 3 igek buku tok.. tapi aku suka. hahaha 3 igek tok dapat abis dalam masa 3 ari jer... so.. aku terpaksalah carik buku lain gk kelak. huhuhu
ada sigek gk buku d beli ku koh. tp ku lupak namanya.. laklah ow..















L.J. SMITH memang sik rugi maca koh. nya pernah juak nulis novel bersiri

THE VAMPIRE DIARIES

which dah d adapt jadi drama. Nektok dah di main dalam tv 9 ka 8tv ow.. not sure..

tp im not watching it there la... aku dah nengok smpy 22 episod. nunggu episod 23 gk.. wuwuw.. lambat nar sidak tok update bah...

well... ya jaklah ho... nak nyambong membaca lok.. daaa~

ohh.. gambar banyak lom update ehs.. hishh...

Tuesday, June 22, 2010

andai aku billionaire

selamat pagi semua...
lamak dah sik update.. baruk ritok ada.. hai. blog 2 igek nun pun lom d update ngn gambar..
sorry cikgU~~~ mk gk bz.. dah time mek sik bz.. line sik suruh mek upload lok.. tett.. mala jak fail..

oklah.. sekpat nak cita panjang lok.. just nak padah... rindu lah ngn tokrang.. siyes aieh... huhuhu...

andai aku billionaire,
mun lah aku billionaire owhh.. akan ku jemput tokrang semua sorang2 depan umah mbak g holiday... ecewah.. ok.. pastikan (ANDAI AKU BILLIONAIRE) which... i dont.. ehehehe

andai aku billionaire,
aku mok nikah kinektok.. NOW.. this very minute!! bole sik?

andai aku billionaire,
aku nak anta mak apak ku g haji 2 kali setaun...! bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok polah hotel kedak hilton.... tapi ZTIE.... bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok plah makan2 di rumah aku 2 kali sebulan and jemput tokrang semua... bole sik?

andai aku billionaire,
aku maok kawasan rumah yang lapang dan besar tapi rumah sederhana besar... cukup2 k ngkah court tennis, basketball, tmpt men boling, tmpt laser tag, swimming pool, karaoke and mini wayang... bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok kahwin 2 kali dalam setaun... (dalam tahun yng aku nikah yalah) .... don get me wrong.. hehehe... mok garden wedding... and mok wedding yang.. erm... sekda idea lah.. tp.. bole sik?

andai aku billionaire,
aku maok bilit aku sebesar sebuah rumah aku nektok instead of store rumah ku besar lagik dari bilit aku.. bole sik?

andai aku billionaire,
aku sik mok tamak.. mun aku tamak haloba.. tego aku bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok ada rangkaian television aku pun.. bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok business serata dunia... bole sik?

andai aku billionaire,
aku mok tolong sapa2 yang dapat aku tolong... bole sik?


andai aku billionaire,
aku akan fikirkan lagi apa yg aku maok ANDAI AKU BILLIONAIRE...



Friday, June 18, 2010

apakah ?

hai guys. now aku di west malaysia. lalala.. ada keja sikijap.. keja sikit jap ajak bah. sik lamak. at least dapat juak aku becuti waima sehari dua pada hari jumaat yang indah tok. apa cerita ktk orang ari tok ? semua ada ok ka ?

well... time tok adalah bz juak ikit nak ow..

and .... ermm....

minggu depan aku ada gk molah car boot sale... tmpt ???

tmpt yg sama mcm ria.. so.. sila2 jak melimpas k.. mun nak melimpas.. jgn lupak tinggal2kan sikit barang makan ka.. apa ka ow..


o tedah. hahah

oklah.. tengah mikir nak molah apa tok. ngantok.. tp sekpat tido... nepat nak tido lok. ujong2 sik bangun sok lak..


oh ... and kat legend hotel tomorrow ada polah interview untuk sapa2 mok jadi pramugara dan pramugari...

tett...

babai..

Wednesday, June 16, 2010

aduhai jiwa~

tajuk bukan main eh ???
tapi sememangnya jiwa kenak main...

i am truly deeply depress cause my car mala mintak chia.. oh tolonglah.

macam mana saya mahu shopping ?

macam mana saya mahu bayar benda2 lain ?

oh kereta.. berhenti mintak belanja bole ?

Monday, June 14, 2010

menu untuk 2 hari

hallo guys, lamak dah sik update menatang tok bena2 ow. hehehe oklah... pasal g serpan ya kelak update.. coz gik ngato gambar k sidak Utusan and blog and fb sidak pun sampaikan blog dirik dah sik d ngengon gk ... lalala o tedah blog tok bersawang2 dah lok. huhuhu..

oklah.. pernah sekali ria... aku molah pizza....jadi terhangat di pasaran juaklah.. ecewah..macam nyaman gilak.. tp nyaman la juak mun dah sik sampey sengah jam abis dah oleh anak2 buah dan kejen2ku.. hehehe



so jemat malam sabtu ya bersamaan dengan 11.6.2010... aku molahmakan2 di rumah.. sikda plah papa.. plah pizza jak... jemput kawan2 .. eheheh sekdalah.. sbnrnya... my besties yg mintak aku molah pizza malam ya... yan... so aku polah lah.. tp sikkan nak makan berduak jak nak. so aku mbak la dong dang deng dang ku and kawan nya sorang gk.. menu malam ya.. pizza and second course ikan terubok.. ikan ya mak ku plah.. sekda plan sbnrnya.. hehehehe ..

tokla kira kedak piza d plah ku malam ya tp malam ya special gk la.. ada ketam and extra2222 cheese.. tok malam sigek dolok.. plah biasa2 jerr...

















lepas ya.. sabtu malam ahad bersamaan dengan 12.6.2010, kawan aku call, ajak makan d umah nya gik.. alhamdulillah rejeki. so aku tanya aku nak mbak kawan2 aku 2, 3 org. nya padah on jer.. dpt k ngabis barang makan nak.. mun dah makan d rumah kawan ku aina tok.. macam biasalah.. menu nya mesti tak lain dah tak bukan... MEE BELACAN... feveret tu... kitak org pande makan sik ? sik pandey ? rugi ehh...






arum bulak 3 bulan sekali la kawan aku tok akan jemput ke rumah makan mee belacan. hehehehe kadang2 umah aku.. tp mun menu mee belacan biasanya ari raya lah.. tapi raya taun tok sik pasti gk. sebab ya geng2 ku suka datang rumah time open house.. makan tauk smpy bloated. ekeke...

bah.. apa k makan ktk org tek ?

Sunday, June 13, 2010

Salam Perjuangan

Memulakan langkah memang perit, bertatih, jatuh dan bangun semula. Kadang-kadang tanpa bantuan, terasa diri kembara sendirian. Mimpikan SYURGA IDAMAN sedangkan diri tak tahan ujian. Kerdil diri bila menghitung keringat yang gugur, titisan air mata kecewa rupanya masih ada sedikit cinda dan kasih ini dipandu terhadap-NYA. memang Dia hendak menguji sejauh mana rasa cinta kepada_NYA. Mekar dalam jambangan, hidup dan mati, dunia dan akhirat, setia pada perjuangan Islam.



Tuesday, June 8, 2010

aku dan aku

aok... aku tauk kau banyak nulong aku. aku tauk semua ya . aku tauk juak ko banyak mintak tolong. ko mok ku nyebut sigek2? ku malas nak berkira. mun aku berkira lak ko juak nganok aku. tapi kenak bila part aku susah gilak? aku tauk aku berjanji ngn kau kak nulong aku... tp sabalah. sikkan mok kinek2 janji ya di tunai? benda2 ya semua melibat masa dan wang ringgit bah. aku sik lokek. mun aku lokek. sik aku banyak kali nulong kitak org dolok. smpy aku pun sikda simpan papa. tapi bila dah part kau. pahal kau polah aku cmya?
kau nganok aku emo.. ok.. aku emo...
aku emo sebab aku sik cukup rehat. terus didesak kau mcmya
aku emo sebab aku tauk aku belom mampu tapi kau terus desak aku mcm ya
aku emo sebab bila part aku, susah gilak mok sabar. bila kau semua mok kinek2.
aku sik medow kau selalu nolong aku last minit time semua sik maok nak nolong aku.
kau tauk juak masalah aku tapi kau tetap mendesak kenak?

kau tauk sik aku tension?
kau tauk sik aku serba salah?
sapa maok aku dolokkan?

aku nak bersadu, tapi aku sik maok org kata papa...
aku nak nulis dalam diariku, tapi tangan ku sik tertulis apa2
so aku taip apa2 yg bermain dalam palak aku nektok boleh?

aku... rasa.... tertekan kinek.. boleh sik?

boleh sik kamek stress sekejap?

kejaapp jak bah.. sik lamak... org lain boleh selfish. kenak sik aku?

Monday, June 7, 2010

another week no holiday for me

hello blog, its been a while. since hari2 yang membizikan 2 minggu lepas. minggu ya pun masih sama... kerja the whole week. tidur sik menentu. nunggu ais krim dari sen sik juak datang2. erm.. pasya hujung minggu nya lagik.. it comes like this

Jumaat (4.6.2010)
8.30-5.15 ptg : ofis ..keja.. (di serpan pertandingan dah start.)
6.30 : otw to Serpan Ulu, Samarahan
8.00pm : arrival to serpan
8.15pm : direct pergi dewan and mula urusan.. they already start on 3 contestant (seni competition sekolah rendah)
1.30am : Finish for the day
1.45am: Tido

Sabtu
6.ooam :
bangun2 mandik. kemas barang, prepare bfast for sebanyak mana yg mampu.

fyi: the people in the house is like, more than 30 person i think..

8.00am - 6.30pm: pergi dewan, olahraga competition is on.

6.40-8.00pm : prepare untuk malam nya pulak

8.00 - 1.45am: seni competition sekolah menengah

2.00am : tido


Ahad
5.30 :
wake up and feel the air
6.00 am:
kemas2 barang
7.oo am
kejutkan seisi rumah
8.00am:
pegi dewan polah preparation
8.30am- 12.30:
final tempur open class.
2.00-5.00pm :
training budak2 untuk persembahan

8.00pm-12.00am:
kemuncak pertandingan, penyampaian hadiah, persembahan, sijil, bergamabr and so on

12.00 - 12.30am :
kemas

12.45:
Jalan balik kuching

2.00am :
arrived in kuching and home

2.30am :
TiDO

Isnin (7.6.2010)

6.00:
bangun mandi kemas

8.15 till now 10.20am .... KERJA~

sorry guys...
i promise you when i have my stamina back. i'll update in my usual way.. terlalu penat dan segala2nya... deadline kerja masih perlu dikejar minggu ini. alhamdulillah event settle and mendapat sambutan yang sungguh2 menggalakkan. (will update bout that later)

need to regain my stamin back.... a holiday to dubai maybe?



Thursday, June 3, 2010

hari cuti yang tidak cuti untukku

hai yu'ollss. heehehe well selamat kembali bekerja...
tok adalah jadual aku untuk hari jemat sabtu ahad ya tek ..

jumaat
7.00am bangun
7.10am mandik
8.00am depan laptop polah kerja/molah storyboard etc etc
12.30pm molah roti garlic
1.00pm makan
1.30pm Sambong polah kerja
6.00pm mandik
6-8.00 pm aho2 segala2 yg wajib
8.15pm sambong polah kerja
1.00am terlentang tas kosi
2.00am sambong polah keja..
7.00am tido

sabtu
7.30am bangun
7.40am mandik
8.30am sambong plah kerja
2.00pm nangga tb
3.00pm sambong polah keja
5.00pm molah pizza
7-10.00pm rilek lok cinta dtg umah berik makan pizza
11.30pm sambong plah kerja
7.00am tido

ahad
7.30am bangun
7.40am mandik
8.30am sambong plah kerja
sampey malam .. macam biasa... tido kol.. erm.. kol berapa sen oww ????

ok... ya ari isnin mood kerja dah tetonggeng tebalit... digigihkan juga...

malam isnin sambung gk plah kerja...

hari selasa.. nyukat jeraya sampey ke serpan(tauk sik sine?)
balit ari rabu... kerja? aok.. bizi pagi ptg malam ngato miak.

ari khamis dah kerja..
ari jumaat (esok) pun kerja... pasya direcrt g serpan gk..

ari ahad kelak baruk balit dalam kol 1 lebih cmyalah.... ari isnin kerja baru.. ok..
ya jadual dari jemat minggu ya smpy isnin minggu depan....

apa d plah rah serpan ? gambar dan bideo banyak.. tp sik leh d show dolok.. tunggu lepas bertanding k ...

ok..
there goes my HOLIDAY .. YIpEey Yeay~~~

T_T