This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Wednesday, July 28, 2010

Serpan [1]

ehem... ehem.. lambat nak update benda tok. Ingat sik time aku jarang gilak nak update dolok and salu ulang alik serpan and urus hal ya hal tok semua2 benda yalah. So, aku rasa dah sebulan duak dah event tok berlalu tp aku bok mok cover. hehehe dalam blog nya mpun memang adala gambar sidak tok and video.

Tok aku ringkaskan jak la dolok owh...

Gambar dibah tok adalah gambar sidak senior perguruan kmk org.
Erm... time tok tengah tunggu turn untuk persembahan seni silat solo, tempur dan bersenjata.
Ramilah juak orang time ya koh. SIk sangka juak mendapat sambutan yang menggalakkan. sebab nang ramilah. nang penuh kampung ya. Maka jauh ada jak kampung ya bah. rami juak sidak datang. Memandangkan mendapat sambutan, kmk orag di syorkan untuk menganjur event tok setahun sekali atau paling kurang pun 2 tahun sekali. Perkara ya masih perlu di revised gk sebab kmk org perlu atur gik bah, sapa2 mok handle semua benda ya.








banyak gk gambar lain .KElak ada masa la kmkorg update k. Nak nunggu cinta mek balit kerja lok. Nak masak k bekal mbak g berjual kaktok. Tp bukan di waterfront lah ow. Rah demak jak. Sebab, di waterfront dak mak nya dah ada di cya. So kmk org carik duit tmpt lain jaklah.
Tp sebenarnya sik tauk gk tok jadi ka sik.. nya maseh gk d opis nun.. hmmm...

oklah... sik lamak gk kelak ada konvensyen guru-guru. Bulan berapa kurang pasti.

Tahniah juak untuk pemegang tali pinggang hitam dan coklat yang dah lulus upgrading :D

pisang goreng cis!




siktauk nak padah apa... nak padah.. benda tok nyaman.... tp bohmakan salu gilak.. sik nyaman jadi nya kelak.. huhuhu pisang mok betul juak... ceh.. apa ka... oklah.. nak tido lok.. hurmmm...

sambong sik sambong

Friday, July 23, 2010

sambong sik sambong

uwaaaaaaaaaa!!!! tensen keparak saya koh.. umphhh

*mok sambong study*

*sik mok sambong*

*mok sambong*

*sik mok sambong*

*mok*

*sikmok*

*moklaa*

*SIK*

*MOK!*

*SIK!!!*


eeee... yalah bermain dalam palak tok koh. apak ku soh sambong study. bukan sik mok.. mok eh.. tp erm... ntahlah.. nyawa gik sengan2 nyawa tok. nang pernah terpk. tp apahalla course aku tok sekda d sitok ow... sik bez lalu jak. hmm... ada la sigek kolej tok. apak ku soh masok sia. tp korek punya korek punya korek.. ku nangga kolej ya macam banyak gilak problem la. lom dengan hostel gk. dengan management gk... apu.. dahlah d KL nun.. mun apa2 hal jadi lak ? cmne la aku ? ujong2 sik balit kch lak.. huhuhu.... ahh.. dahlah.. pecah palak pk. malas la nk pk lok..

anyway.. congratulation dengan team kawan ku yang bermain di ICATS beberapa hari yang lalu
iaitu pada 11/7/2010 .. pertandingan futsal. Nengar sidak champion.. Yaka ? huhuhu .. sik tauk ku cita. sikda ngekot sidak. Lamak juak dah aku sik ngekot nangga men bol... huu... esok lusak pun ada sidak main. tp team lain la.. ekot sik oww.... haish..

kitak org tok sikda bermain basketball ka ? ya kompom ku ekot... jgn kata ekot sorak.. masok sekali lam court ku lak.. huhuhu... bola sepak ? hmm... ada lambat sikit la saya... kurenngG~~~

bah bah.. nakmolah kerja lok... adios amigos santos~!

iaitu 11/7/2010

Tuesday, July 20, 2010

sana sini = sia situk

macam2 kemalangan jak yang aku dengar malam tok.. sia situk jak mayat mengarey..

1st pasal kematian seorang lelaki tua di kedey bujang. penyebab musabab belom di ketahui.. erm... yg pasti .. nya kenak bunuh.. bang hosen.. betul kah ya namanya? ada org tauk ka ? org padah nya selalu berjuak di stadium. umo dalam lingkungan 40an 50 an mcm ya.. baruk marek mak deng dang dong dang kmk nemu nya koh. nendak terkejut orang nenga nya kenak bunuh aritok. seberapa pantas masa berlau nak ow ? ada juak org padah org tok nya berjajak nembiak. mana2 nembiak sik d maok di hospital d amik nya. pasya.. ntah... kakya ada datuk datin ndah terlibat. erm... pelik2 jak manusia nektok ow.. org padah nya kenak bunuh oleh dak endo. yalah tek sebab ya.. sejauh ne kebenaran kita sik tauk la. nya ditemu dekat area pokok pisang ka dibah pokok pisang sia.. palak kat nak putus juak. astaghfirullahalazim. manusia2. aie. banyak na juak informer ku tok bah oww... mun dekat sia.. dekat da jak ngn umah kawan ku bah. ola tedah nyawa. eh.. ada nok dekat kedey bujang ya. ada jeraya kecik nuju ke dalam nun nok rumah gak 2,3 buah ya bah. erm.. sama2 kita nantk berita ow. sejauh ne kebenaran.

then baruk 5 minutes ago. kawan ku padah ada kemalangan di jambatan gantung nun... mun sik silap myvi puteh 7071.. mun sik silap aa.. mun silap. kelak la perbetulkan lagik... QAL or QAH?? sama2 kita nantikan kelak. pasti ada berita kelak nak o.... yangpasti cermin depan hancur, stereng patah, mati on the spot. some people nya gik idup. but then ambulans arrived 15mins too late... (kedak lagu michael learns to rock jak).... nya melanggar divider jalan. kaki tangan patah.. ada org pdah namanya boy ka apa(kurang pasti juak)... tapi ada informer lain padah namanya jeremy. jerremy geogfry. kawan2 sidak juak... erm.. .. apa2 pun.. doa kan jaklah nya ow.. sama2 kita tok manusia.

kes bunuh... kemalangan.. semua ya salah manusia dikpun bah... kes bunuh... manusia tok dah sik berpikiran kedak manusia lagik. nakney ka nyuruh nya.. keracunan banyak gilak kali. pollution dunia kita tok banyak gilak bah. dengan jerebu nya.. dengan aek nya dengan apa2 jak gik lah... kemalangan.. ya dak gomen pun satu . ngambik ringan gilak pasal isu air bag. tp mun dah ada air bag. org gik juak nak jadi speedy gonzales pun susah juak nak ow... erm..

ntahlah .. apa2 yang pasti. yang pegi pasti takkan kembali. yang hidup pasti akan mati. yang lama jangan di kenang lagi. yang keruh jangan di ambil kembali.

ngereco dah aku. kol 1 dah jam. retinya aku patut tido. macam2 berita jak...


Al-fatihah. apa2 pun yang terjadi adalah antara mereka dan Allah swt. Kita hanya dapat mendoakan.

Dh ajalnya..Al-fatihah...izrail mun dtng x berik warning,dgn sigek rentapan blh tcabut nyawa kita..hmmm..renung2knlh..

Thursday, July 15, 2010

satu malam di coffee house

Salam. selamat malam semua. Aku bok jak kak berubat kaki koh. erm.. melecet.. bukan melecet la.. Erm.. benda yang terlalu panas kenak rah kaki. dah merah2.. sik d ngkah minyak. dah ngelembong den pecah baruk terasa sakit nya nak. gago jak aku ngubat. takut bernanah eh.. ee.. ndak ku mintak. Well. malam tok aku bukan nak bercerita pasal ya. aku nak bercerita pasal.. erm.. sekda cerita lah. just nak show gambar jak... saja jak bah.. lamak dah sik show gambar nak ow..
mun ada gambar bok ada cita.. tol?

Tok adalah gambar time aku di KL ria. erm.. di coffee house hotel. Supper time dengan kazen ku.. time tok world cup maseh gik. sapa lawan sapa ya aku kurang pastilah sebab sik amik attention gilak time ya..




nun ya.. skrin dpan nun.. sidak tengah nangga world cup lah ya.. sik rami org nangga sia dalam 2, 3 orang jak. tp bila dah ada goal ya.. kalah sidak kedey mamak. nang kambohlah.. ilang kevirginan coffee house hotel ya oleh suara merdu sidak ya..


Menu kamek duak kazen ku malam ya... Watermelom juice dengan Lemon Juice... yaka lemon juice ? aek kazen ku .. aku kurang pastilah ow.. coba kitak orang tilit ya.. buah apa ya bah? hehehe





For startup .. as usual la... roti nak ow.. tapi nyaman lah juak. barang otel nyaman jaklah nak ow.. sik nyaman pun jadi nyaman kotan tek mahal..





tok makanan aku.. Salmon ntah apa namanya..
tp nang marvellous eh.. nyaman.. yg warna hijau nun.. kedak spaghetti. tp nya warna hijau.. nyaman makan dengan kuah dalam mangkuk ya.. sik tauk kuah apa... yg ber crumb ya lah salmon. sik nampak macam salmon nak ow... tapi.. nang nyaman eh...





tok yang di makan kazen ku... fish fillet and fries.. nang malam tok menu kamek orang ikan jak koh. nasib sekda sotong...





toklah rupa salmon yang aku makan. di campo dengan gravy nya.. pergh... meleleh ku nangga gambar tok balit. terbayangkenikmatan makan malam ya.. hehehehe...




akhir juak dahlah sebenarnya malam ya. kamek duak rasa sidak berbisnes juak dok rah coffee house ya .. org lain kerek kanan kaka hal bisnes mek duak kaka hal dunia lah apa lagik... keh3...
bukan apa makan sia. my father tengah kumpul sigek kupon tok. mun belanja for one bill ya more then rm50. then boleh dapat satu cop. bila dah cukup 10 cop. boleh dapat one day one night free stay.. hehehehe

aku rasa my father dah dapat dah habis sigek kupon ya... dah dipakey kah belom entahlah koh...
oklah.. nak upload gambar lam blog sigek gik lok..
kenak ngan blogspot tok ow ? susah lalu jak nak upload gambar.. nang ada problem kah ow ? tok gambar import dari blog lain tek.. .huhuhu..

selamat malam semua :D

Wednesday, July 14, 2010

Itu Rokok

**Entri ini sepatutnya di Publish pada hari jumaat lepas. Tapi memandangkan line internet yang super slow. Tertangguh sebentar. Jadi Sekiranya anda membaca entri ini. Silalah imagine hari ini hari Jumaat**



Friday is the happiest day for all workers i guess.. Well, except for Kelantan, cause they dont work on Friday there. Aku baru balit dari ngambik cinta ku pergi sembahyang jemat tek. Before pergi semayang tek pun kmk duak rilek2 rah swee kang kejap. Well, sebenarnya aku nak mukak cita time di swee kang tek lah.
Kenak aku nangga nembiak kinektok tang macam kureng jak ho? kureng hajinomoto, garam gula lengkuas, simen batu tanah semua pa ndah eh.. erm. tedah juak ku org tua yang d buli sidak ya.Dahya tek, tengah2 makan tek, adalah salah sorang duak sidak tok tek merokok. Erm. sikda pa dah nak d eran ngan nembiak merokok nektok ow. Macam nangga semut ngurung gula jak dah gik. Aku sik lalek la sidak nak merokok. Ya hak sidak. cuma mun sik merokok bagus lagik la nak ho.. yang aku sik suka part sidak merokok ya hanya sigek jak. Sidak tok merokok sik ingat dunia kah ow ? Tanggalah kiri kanan sayang oii... Orang lain merokok juak koh. Sikdalah kedak ya gilak. Abis mupus asap ke muka org... ke arah orang pa ndah. dah lah abu rokok sik pandey nak buang bena2. Erm.. pantang gilak la aku ngidu asap rokok org cmya .. asa nak ku sumbat2 jak sidak k rokok sidak pun ya dengan abu2 nya sekali. Sak sidak tauk bah. Betapa sik nyaman nya merokok ya. Mun gik takat ngakuk dirik perokok tegar tapi takat ngisap asap rokok sik boh jaklah.. Aku saspek nya perokok tegar mun aku nangga nya ngisap rokok pasya telan2 kan terus rokok ya.. Cayak ku nya perokok tegar yang paling tegar pernah ku temu seranto dunia tok. Hahahaha..
aie ngerepak kejap ku tek.. heheh kejap jak bah.. bukan apa.. eh.. entahlah eh... susah juak ku nak padah.
Nak ku tego ku, anak orang. Bukan ku sik mok nego, tapi ermm.. entahlah.... rasa macam sik bebaloi jak aku muang perah keringat aek liur ku nego orang macam ya eh. Cintaku perokok juak dolok, tapi belom sampey tahap tegar lah. Mun dah sampey tahap tegar ya memang aku lah merik nya makan rokok ya. keh3.. tapi yalah tek... alhamdulillah aku rasa nektok dah masuk bulan ke 3 nya sik merokok gik dah. Bukan senang ow nak buang habit merokok agik2 bila dah biasa merokok dari time remaja belia nak ho... Aku.. bangga lah juak dengannya sebab nya berjaya. Aku harap nya dapat bertahan lebih lamak lah lagik tanpa asap rokok ya ow.
Sik susah ati ku nak mala rilek dengannya ncium bau rokok ya. hehehehe..

Ok lah... Sekian berita rokok.

Akhir kata dari saya, majulah rokok untuk mati awal.
Peace no war :D

p/s perokok2 sekalian sila jangan terasa :P

Monday, July 12, 2010

salahkah aku ?

hai guys, its been a long time since i didnt update a new update. Well, sebenarnya internet rumah ku baruk jak di cut few days ago. Dah abis2 bz d opis ingat nak update di rumah tek, nengok2. adoh. Line internet sekda ndah. Bila d cek2. Rupa2nya my homies pakey telefon to certain amount of bill yang.. sungguh *WOW* thats all i can say. Hmm... makin la bosan sungguh aku tok.. dahya nepat ku nak jadi millionaire gik. Butik aku pun terbengkalai dalam facebook nun. eee... cmne ndak ku nak advance level tok ow... wawawawa... ok..malas ku nakbayar lok. sak sidak rasa cmne rasa sik ber telipon sik berinternet di rumah.. cerik asa tokrang!

then ritok.. marek, malam marek, petang marek and pagi marek. aku sik tenang gilak2. sungguh2 aku sik tenang. Cinta ku balit kampung bah marek. nya pengilan. aku sik ekot. Ok. bukan sebab aku sik tenang sebab nya sekda d cc aku. Aku sik tenang sebab... pagi ya... sikit jak update nya berik aku. padah dah smpy semua... and before nya pergi ya. NYa padah nya nak balit tengahari lak. so ptg nya bole keluar dengn aku. Aku ok kan jak.. ok..bukan sebab nya mungkir janjinya nak keluar dengan aku..

Sebab utama nya nak. lepas update yg sikit2 ya... nya hilang terus.. within 24 hours.. sekda langsung update. Sekda apa2. sekda padah apa.. nya sik balit ka.. nya tido kampong ka.. nya sikda padah langsung. It is so not him ok. Aku? aku mula2 mbak ilek2 jak. ne la tauk nak ny gk ilek2 loya dengan kazen mengajen nya. so sikda lah ku mok kaco gilak. gikpun nya lamak juak sikda balit kpg.. then.. dari ptg... dalam kol 1 gia maseh juak sekda. tunggu tunggu tunggu.. kol 5 sekda juak.. kol 8 malam maseh juak sekda.. aiee... sikkan nya nak balit malam2 ari tok????
aku maseh ingat yang nya sik maok mbak moto balit malam2 mun jaoh bah.... erm...
kkol 12 maseh sekda apa.. SERIOUS AKU BINGONG!!!!!!!

ne tauk nya balit ka nak??? apa2 hal tengah jeraya ka nak???? aku bingong tauk sik??? mok nangis dah aku.. semua nya.. sik lena aku tido... aku kol2 sekda org jawab. msg pun sikda.. aku tauk sinun line sik bagus gilak... sbb kadang2 dapat kol kadang2 sik.. bgong gilak2...siyes...
mula2 aku rasa nak marah jak ngannya. Tapi bila fikiran aku ter pk, cmne mun ada apa2 jadi ngn nya ?
aku sik mintak tp.. mcm ne ???

dahlah hp sik berjawab semua... pagi tok before pegi keja ku try lgik kol.. sik dapat juak.... aku kol mak nya.. sik da juak berjawab.. aie.. sikkan sefamili2 berhal tok...
ku mbak ilek jak.. mbak mandik.. kemas2 turun keja.. then tadik baruk dapat aku get thru nya...

tauk sik cmne rasa ??? aku rasa mok nangis!( nang dah nangis pun!) bila dengar nya kelaka ngan aku. aku syukur gilak nya selamat semua. Mak nya siks oh nya balit. alang2 bermalam. Ok.. aku sik kesah. Tp apahal nya sik padah ngn aku? pahal bah?

Daripada asa syukur ku nya selamat. Aku bertuka jadi marah. Ego aku nait. Patut sik aku jadi cmya? aku sekpat nak halang rasa aku cmya.. aku jadi marah gilak. Apahal nya sekpat padah langsong? nya sik tauk ka aku bgong ngnnya ? malam2 sekda anta berita pagi petang semua sekda. ???

salah kah aku mun aku marah ?

Sunday, July 4, 2010

accidently spending






ive been spending money quite a lot these past few months.. oh.. and i need to stop.. seriously i do...
i'll just spend on little minor thingy only... :D maybe hahahahhaha

but i accidently get myself all of this!!!







errr.... do i need help? u think ? Oh.. how i wish those money in Millionaire City can be convert to Malaysian money and asked them to transfer them to my Maybank. Can it be done?
Oh. stop dreaming.. !!