Tuesday, July 20, 2010

sana sini = sia situk

macam2 kemalangan jak yang aku dengar malam tok.. sia situk jak mayat mengarey..

1st pasal kematian seorang lelaki tua di kedey bujang. penyebab musabab belom di ketahui.. erm... yg pasti .. nya kenak bunuh.. bang hosen.. betul kah ya namanya? ada org tauk ka ? org padah nya selalu berjuak di stadium. umo dalam lingkungan 40an 50 an mcm ya.. baruk marek mak deng dang dong dang kmk nemu nya koh. nendak terkejut orang nenga nya kenak bunuh aritok. seberapa pantas masa berlau nak ow ? ada juak org padah org tok nya berjajak nembiak. mana2 nembiak sik d maok di hospital d amik nya. pasya.. ntah... kakya ada datuk datin ndah terlibat. erm... pelik2 jak manusia nektok ow.. org padah nya kenak bunuh oleh dak endo. yalah tek sebab ya.. sejauh ne kebenaran kita sik tauk la. nya ditemu dekat area pokok pisang ka dibah pokok pisang sia.. palak kat nak putus juak. astaghfirullahalazim. manusia2. aie. banyak na juak informer ku tok bah oww... mun dekat sia.. dekat da jak ngn umah kawan ku bah. ola tedah nyawa. eh.. ada nok dekat kedey bujang ya. ada jeraya kecik nuju ke dalam nun nok rumah gak 2,3 buah ya bah. erm.. sama2 kita nantk berita ow. sejauh ne kebenaran.

then baruk 5 minutes ago. kawan ku padah ada kemalangan di jambatan gantung nun... mun sik silap myvi puteh 7071.. mun sik silap aa.. mun silap. kelak la perbetulkan lagik... QAL or QAH?? sama2 kita nantikan kelak. pasti ada berita kelak nak o.... yangpasti cermin depan hancur, stereng patah, mati on the spot. some people nya gik idup. but then ambulans arrived 15mins too late... (kedak lagu michael learns to rock jak).... nya melanggar divider jalan. kaki tangan patah.. ada org pdah namanya boy ka apa(kurang pasti juak)... tapi ada informer lain padah namanya jeremy. jerremy geogfry. kawan2 sidak juak... erm.. .. apa2 pun.. doa kan jaklah nya ow.. sama2 kita tok manusia.

kes bunuh... kemalangan.. semua ya salah manusia dikpun bah... kes bunuh... manusia tok dah sik berpikiran kedak manusia lagik. nakney ka nyuruh nya.. keracunan banyak gilak kali. pollution dunia kita tok banyak gilak bah. dengan jerebu nya.. dengan aek nya dengan apa2 jak gik lah... kemalangan.. ya dak gomen pun satu . ngambik ringan gilak pasal isu air bag. tp mun dah ada air bag. org gik juak nak jadi speedy gonzales pun susah juak nak ow... erm..

ntahlah .. apa2 yang pasti. yang pegi pasti takkan kembali. yang hidup pasti akan mati. yang lama jangan di kenang lagi. yang keruh jangan di ambil kembali.

ngereco dah aku. kol 1 dah jam. retinya aku patut tido. macam2 berita jak...


Al-fatihah. apa2 pun yang terjadi adalah antara mereka dan Allah swt. Kita hanya dapat mendoakan.

Dh ajalnya..Al-fatihah...izrail mun dtng x berik warning,dgn sigek rentapan blh tcabut nyawa kita..hmmm..renung2knlh..

11 comments:

  1. hmmmm sik selesa ngr berita kedak tok aritok... waima bukan dirapat atau bukan kawan kedirik atau totally stranger, tapi nang awkward rasa. kali sebab ujan ya la cam emosi juak ...

    ReplyDelete
  2. tedah hoo...sik tau juak hal eksiden2 ya tek...Tuhan sayangkan sidanya...so sida pergi dulu la...kasihan..

    ReplyDelete
  3. Kmk penah dengar urangmati bunuh dirik kat dibah jamabatan kubah ria ya... tapi x sure juak nya bunuh dirik ka kenak bunuh... sian lalu lak... huuuu....

    ReplyDelete
  4. al fatihah pada yg pergi nak ow..mcm2 jak kesah eh

    ReplyDelete
  5. kelak ktk update lagik crita2 tok ah....kmk mauk tauk mklmt lanjutnya agik....sikda sumber mauk tauk....nang tedah ko,tapi yalah ALLAh lebih sayangkan sidak......doa kan yang terbaik untuk sidak

    ReplyDelete
  6. kenak dlm news madah laki ya mati mengejut hoh? tp kenak dalam semak? dlm news madah hanya berdarah hidung? mcm2 jak hoh..update gik ah..

    ReplyDelete
  7. ani:
    yalah. sapa jak la nak rasa selesa dengar berita2 macam ya koh. kali juak ujan ya. rasa nak tido juak oleh nya.

    norris:
    aok. tuhan sayangkan sidak. doa jaklah untuk sidak.

    amni:
    aie.. ada ka ? sik tauk cerita kamek aie...

    fieza:
    aok.. alfatihah untuk semua .

    ReplyDelete
  8. saytunt yang faboulus:
    aok. tp kmk padah apa yang kmk dengar juak tok. bebulak orang bebulak la juak kmk tok nak ow.

    vivian:
    yalah. kmk pun ada baca ya juak. mati ngejut. tp dalam bushes apahal nak ow ? erm... mudahan juak nya just mati mengejut. bukan mintak. tp lebih bait daripada nya mati kenak bunuh nak ow...

    ReplyDelete
  9. Nok nama dah ajal ba.. yalah kita tok sik pandei juak nak menghalangnya. Apapa pun, rajin juak kitak ngepos blog sampei kol 1 am hoh. Sik ngantok ka? oOOo mok kitak mbak mokok nakkkk?...

    ReplyDelete
  10. tedah org tua ya oo....sik pasal2 kenak bunuh...
    yalah..dah nama ajal tok tek eh...tp cara kematian ya molah kita rasa sedih..
    eh,byk juak informer ktk oo...hehehe!

    ReplyDelete
  11. Ada ztie... macam2 jak cerita kat kucing ya mun tak mok tauk... hoho... urang gersik ya mati kenak bunuh kat pub kat e spring da juak mek dengar... huhu....

    ReplyDelete