Friday, August 20, 2010

decision..decision

selamat pagi..

erm. hari tok aku turun sorang. encik kesayangan tiba2 datang demam teruk. Mbak teruk gilak berujan hari2 time berjual kali. Wah! Ertinya antibodi aku kuat lagikla kan dari nya ?? YES!! eh.. erk.. sorry b. heheh..
well, dari marek dah nya padah nya sik nyaman nyawa dah rasa. Tapi agik juak nak di embak sidak rumah bebeli barang di subuh hari. haish.. tok dah demam teruk terjelopok. hah.. rasakan! Sapa gk nak d arap?
Orang di harap dah sik bermaya gk.

Aritok pun hari jumaat. Sepatutnya aku off ritok sik turun berjual. Sebab aku mok sungkey kat umah. Lamak dah sik sungkey rumah. Sepanjang bulan puasa tok baruk sekali jak bok sungkey kat umah. Tapi dah ngenang encik kesayangan tek demam. Mesti sikda org nulong berjual ritok..
haish.. berbelah bagi langsung tok.

Dah janji dengan sidak rumah nak sungkey rumah aritok. Tapi mun sungkey rumah sekda orang berjual memandangkan *nya* demam.
Mun berjual, janji dengan orang rumah terpaksa dilupak.

hmm.. decision.. decision.. decision...


oklah. Fikir dulu.
Selamat makan ubat b... (eh.. sik posa eh?)... ka tahan dirik sampey sungkey?

7 comments:

  1. cam susah jak decision ktk ya...huhuhuhu..
    tersepit antara 2..
    mun x ktk nulong jual jap..
    pas ya berekot la blt umah sungkei dgn family...=p

    ReplyDelete
  2. hu.. yala masalahnya, kmk balit keja dan pegi ke demak nun dah berapa masa. nulong pun sengah jam jak jadinya kelak munnak balit ke rumah mek gk. jauh tu.. huhu.. mun dekat senang kit rondeng tek

    ReplyDelete
  3. erm..susah juak owh..dah janji ngan family tp tek ada emergency gik..susah lah mok polah decision tok kan...suh syg ktk mam ubat ney tauk ptg his getting better...amin

    ReplyDelete
  4. missfida:
    yalah tek koh. erm.. famili comes 1st tapi tedah juak ga nya. Kmk dah soh nya makan ubat jak tek and g kinik jak lok. insyaAllah mun nya ckp rehat lok pagi tok. Ptg mungkin dah ok skit. Tapi.. mun dah nya ada d rumah. harapan lah nya nak rehat koh... :|

    ReplyDelete
  5. balit umah! sik kira! hehe...

    ReplyDelete
  6. saya bersetuju ngan amni....pdh ktk,ktk dah janji ngan family lok

    ReplyDelete
  7. amni & saytunt yg fabulous:
    terimak kaseh. kemungkinan besar kmk balit rumah lah.. lamak juak dah sik sungkey dengan famili :D

    ReplyDelete