This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Thursday, September 30, 2010

aku ketagih






aie! boring nyawa ku eh!!


aku ketagih



sweet.. gula.. sweet.. gula...


BUKAN GULA BATU AH!!



:|

Wednesday, September 29, 2010

Ayam ka chicken?

beberapa hari ya tek, ngembak kawan lamak ku makan di Salleh. Nang mala jak salleh nak ow.. eran nyawa ku eh. Apa ndak dipugey salleh ya ka. ekekekek
Pendek cita..
aku ngembak anak nya sebenarnya. Danea. Aku dah kenal nya sejak dari sebelum mak bapak nya kawen gik. Sebelum mak bapak nya couple. Dan sebelum sidak bercerai. Bukan jodoh.
Tapi sekpa. Apa guna kawan tol? Duak2 kawan aku sebenarnya. Tapi memandangkan teman wanita si lelaki ya mcm sik suka jak dengan aku kerana aku adalah kawan kepada bekas isteri teman lelaki nya nektok. Jadi segala pasal aku adalah di larang sama sekali ...

eran aku koh.... kakan juak pia gilak.. haish..

bah. Lupakan soal lamak.

So, mbaklah danea dan mak nya makan. Yang paling aku suka sebab nya tok petah gilak berkelaka. Nang eh.. susah nak madah. hehehe. mula2 nya malu2 jak.. sebab nya lamak dah sik jumpa aku bah. Mula2 nemu time baby lok salu agak nya. dahya ada komitmen lain kerja semua pa ndah. mok2 jarang juakla jumpa nya. and kadang2 pun nya di rumah bapak nya bah...

Bila dah di kedey salleh tek nak, di tanya lah tek..

Si penanya:
Kitak mok makan apa?

Danea:
ermmm....

Si penanya:
Kitak mok chicken ka... fish ka... sup ka.. nasik ka...

Danea:
Mek sik mok CHICKEN! mek mok AYAM!

*leput mek org tetak*

Danea:
Ayam k mama.... sik mok chicken.

Si penanya:
Kenak sik mok chicken? nyaman bah.. ikan mok?

Danea:
Ikan dan makan. Mok ayam gk. Chicken ka.. erm.... *sambil molah muka sik nyaman*

Si penanya:
Oklah... kak, chicken sigek (saja jak ngoder makey word chicken)

Akak oder:
Ok.. sigek jak ow?

Danea:
AIEE!! KAMEK SIK MAOK CHICKEN!! AYAM BAH!! eeeEEE.. LEWAT JUAK

*tetak leput gik semua*







video




p/s cuba dengar nya baca doa makan lok... ngeee..















Monday, September 27, 2010

Jom Heboh 2010

Salam.. salam...

Seperti yang di ketahui, ujong minggu ya tek nakka Jom Kamboh nak.. kitak org ada pergi ka? Ermmph.. Rami gila org eh.. Org gila gik sik serami ya di tangga aku hahaha..
Kepanasan yang melampau nang sik menghalang sidak pergi koh. Eran nyawaku. SIk panas ka tokrang oi??
Aku dengan sidak berjual sia gk bertumpah peloh. Hehehe... Nasib ada tanggungjawab. Mun sikka, ndak eran juakku pergi bersesak di sia koh. Chiobih... Dahla ngarey jak manusia. Kedak semut. Semut pun sik sebesar2 manusia di tangga ku. hehe

Lepas neman sidak di stall, sambil2 ya ku berjalan2 juak la di sekitar kawasan ya. Sambil2 ya ku snap2 apa yg ku temu. Malangnya Aaron Aziz sik ada. Mun sik dapat mek snap k kitak kerol oww... ehehehe... Tapi sikda, meknenga nya sekda flight g ctok. yerr.. pandey ku lok...
Snap2 artis.. snap2 bukan artis... snap2 miak tegoleng2... ehehehe.....
Snap dikpun? Adala juak ikit.. sik banyak bah... IKITTT jak!!!

Malam last ya sempat ku jengok konsert kejap tapi sikpat lamak. Ngembak budak kecik time ya. Dah tidur di pangkuan bahu. Eh... Bahu ya kira pangkuan juakka? SIk nak? ehehe... Pandey2lah megin dikpun ow...
Nang rami juak manusia sia. Ada nangga lam tb sik? Sen ada nangga. Yerr.. Sen...

Hehe.. bah.. tangga jakla gambar tok.. Lak jadi kerol lak. Kereco2 atas tok semua sik d baca. Gambar jak ditangga... heee.. (macam aku sik)

:P































Yang pasti, aku lebih salu di sitok di tepi di sebelah. di dibah dan di atas jak sik. hehehe...



Dan entertain orang2...





Line tenet slow.. dari marek upload gambar sik siap2.. haishh...

Sebelum line internet ilang gk tok. Dengan dukacitanya saya menekan PUBLISH!


Adam atau Hawa Teman anda?

ehehe.. title boleh blah lah...

sekda. just nak share something sitok yang aku dapat teklah. Sikt auklah either ktk org dah tauk or lom.
Tok cara2 untuk mengetahui jantina laptop ktk org. Perempuan atau lelaki.. hhehe

Cara-caranya:

1. Bukak Notepad, lepas ya paste ayat tok

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Lepas ya save kan. Sebelum tekan save, tukar 'Save as type' ya ke "All files" then baruklah save notepad ya tek jadi love u.vbs. Save la dalam desktop so senang nak carik lak.

3. Close Notepad ya tek then pergi desktop. Click balit file love u.vbs ya tek dan dengarlah sora ya ow.. Tangga kan sora ya perempuan ka laki2 ka.. eheheheh

Laptop aku perempuan rupanya...

Ada teman k laptop aku sik? ekekekek

Selamat pagi!
Bye2

Friday, September 24, 2010

JOm!!!

Salam. esok JOM HEBOH di stadium nak? Ada tokrang pegi? Mun di ekot aku malas nak pergi tapi mengenangkan ncarik rejeki nak. So pergi jaklah. Sambil12 ya dapat juak aku ngelayo sebentar ncarik aaron aziz pakey as duak kerol. Ecewah...

Tapi lepas ya lebih ke bz untuk bulan 10 tok lak.

9 Oktober 2010, ada Majlis Konvensyen Guru-Guru Silat Negeri Sarawak Kali ke-4 di Stadium Perpaduan Petra Jaya Kuching. Bermula jam 7.15 malam. Banner2 dah dipolah didesign kawan ku Encik Rafizi a.k.a fizzy ahoy. Mungkin nampak di gantung di seluruh astana dan entah sine gk kawasan di tapuk sidak.

Apa ada di konvensyen ya? Mun biasanya tournament ktk org tangga, dak pesilat, dak kecik2 dak muda belia remaja jak bermain segala nak. Tok guru semua dok tepi merik arahan jadi pemerhati. Kali tok, Tok Guru turun padang, dak anak2 buah dok tepi jadi cheerleader. ehek..

SIkpat nak cerita panjang lok. Baruk 24.9.2010 tok. Event lak 9 Oktober 2010.

Cita hal Jom heboh esok jak.

EH.. apa nak d cita?

esok jaklah cita ow..

Selamat malam!

Wednesday, September 22, 2010

aku mok juak boleh?

ERMPH! Boh kelaka boh loya panjang2.

Aku mok macam tok juak boleh sik??? Main tarit2 jak.. Alu jadi HOT~ awww... LOL

dah.. dah... enjoy!




video

Tuesday, September 21, 2010

Sri Urai Version 3




ehem...ehem... tada!! Sitoklah SRI URAI koh.. sik jaoh nak? mmg ktk org sik terperasan li.. maka slalu nyukat jeraya tokrang tok koh.. heheeheh

nampak sik??



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


sik nampak???


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


zoom sikit



tangga balit gambar atas

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tekak lok ... bok skroll abis aieh



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




hehehehe...

Selamat hari raya... Masih raya nak ow? Raya kan sebulan :P












Sri Urai Version 2

ehem.. mengimbas kembali kenangan entri lamak. Aku pernah polah sigek entri tok. Bertajuk SRI URAI. tengah ku jalan2 dolok la, teringin pulang nak snap area tempat tok. Dah snap tek. Terus ku tapuk dalam blog.... BSI tertanya, kerol, as, erolnukman, dengan willie.

Masih tertanya sik ktk org? Dan adakah ktk org perasan dah sine tempat ya? hehehehe



video

Monday, September 20, 2010

Al-kisah...

today as i was watching this one movie, it makes me think. seriously thinking about my life, i never thought of it actually. although it something that will happen to any of us, sooner or later. happen to whoever really important in our life.have you guys watch P/s I Love You? its a romantic movie. u can say im all little gloomy hearty here and there today, but its in everyone's heart, just in a matter if they allowed others to see or if others can see through the way they show it ? its a movie about two loving couple who completed each other. before they could really happily and satisfying each other, the man died. and yet even with all the smiley face and laughter around her siblings, the wife is still human. still soft at heart. and still missing his present in her life. still missing him. she wont go out or others, until one day, her mom and her friends would like to throw a surprise party for her 30th bday party. and guess what? thats not the only surprise she get that day. she also received present from her beloved one. Her dead husband. apparently, in some sort of ways, the husband know that he's going to die and have left some sort of present for her. he give her birthday cake with a recorder. and through that, he ask her to follow every little thing he said. there will be letters all week that she must follow. he's not actually asked her to not to forget him. but actually he's teaching her to let him go and move on with her life. its a very sweet story. You guys should see it for urself if u wanna know what i mean. it cant be describe in words as i am not good to prescribe beautiful and even nice word to read. This movie reminds me about a lot of things. first of all, my family. My mummy and daddy to be exact. if one day i woke up and knowing that i will not seeing them anymore? its frightening me for just thinking about it. i know... the time will come. sooner.. or later, but i was thinking. can i handle it ? can i face the truth ? can i live the life just the same? wake every morning to see my mum and dad, go to work, eat with them, hang out with them.. what if one day i woke up and there goes nothing (if u know what i mean)? mummy, daddy... as a child, sorry has been the toughest word for me to said. sorry for being rude. sorry for being clumsy. sorry for not being there when u need me. sorry for everything that im not suppose to done but i still do it. sorry for not being the best child. sorry for not having things in ur way. sorry for every words and actions that i make that make u angry, sad or any feelings that can make u think im not the best. i can thank you guys for everything. for giving me birth, for giving me life, for giving me education, for giving me a place to stay, a food to eat, a water to drink, a cloth to wear. i could thank you guys for every single little thing but i don't know if i can make it up for you. i don't know if i can succeed in life. i don't know if i can make you guys happy. i don't know if i can take care of you guys just how much you take care of me or more.. i don't know if i can be good enough to have a child and to educate them just how you educate me. just to think about it make me scared to death. makes me think that im not ready for anything. makes me feel like i wanna be daddy's little girl again. but i cant. time pass by, not waiting for anyone. i need to grow up. i need to face the truth. i need... my family. Then, I was thinking about my ex, we’re been knowing each other for life, we’ve been friends and then become couples. It’s a long time to spend together. Almost five years, I’ve used of being together with him, seeing him everyday, hearing his voice every morning and night. Then, something happen that both of us didn’t realize its coming. We’ve been blind by our own feelings that we tend to forget about others. I don’t know what have we done that makes people seems jealous just by seeing us. And why do people keep talking bad about us behind our back and tend to talk something that not only making us hurt, but people who we love most, our family and friends. Yes people, we always try to avoid these kind of people or sometime we just simply said that one day, when they get tired, they’ll stop talking. But im afraid that that particular day that they stop talking is the worst day of me and my ex. I know you and you and you and you been reading my blog all this while, and I hope you happy for what you have reach today. You make my family and his family turn against each other. Whats the point? Its amusing you is it ? its fun to see other people misery and hurt. I still don’t understand and don’t expect me to be. I still talk to you whenever you want and especially when you need my help. I still help you eventhough with what you have done. I keep on smiling. Me and my ex.. we keep on smiling. We’ve been friend, couple and now our friendship is stronger than ever. Thanks to you. Maybe you just never feel a lose. Losing the fight or losing someone you really care off. One day you will, and when that time come, don’t expect me to say something nice. I will be there to hear your problem. But I won’t promise that I’ll help you. You have to help yourself overcome your attitude. After you done with it.. then say no more, I will be there. For now, just give me time, time to forgive. And time to heal. its easy to forgive but not forget. Remember ? Its not easy to forgive the things you’ve done. If its only bout me, maybe I can forgive you in a snap. But this time around, you hurt me, him, and especially my family and his.


Moral of the story?

Renung2kan dan selamat beramal… yeszzaaa~

Wednesday, September 15, 2010

baju apa?

Lusa aku ada dinner. Tapi aku sik pandey berhias k dinner? camne tok? dan aku sekda baju untuk dinner. Suggest untuk aku boleh? Bukan dinner apa pun. Dinner kahwen office mate si dia .. chinese fren. Ermm...

Camne tok?

ini kisah aku semalam



semalam ada open house di rumah uncle aku, usu awie aku nunggahnya.. bukan penyanyi awie ok.
lamak dah sidak remindkan aku untuk pergi ke umah sidak lak. So, dengan penoh yakinnya aku rasa hari rabulah (iaitu aritok) rumah usu molah open house. Duhal2 aku salah kira, nasib juak kazen aku msg aku marek remindkan aku jangan lupak pergi rumah sidak.
hehe... cmne ka hari pun boleh salah kira ow?

so marek, lepas balit dari kerja, aku singgah dekat 101 sekejap ncarik the famous takoyaki which is my favourite yang mala berpindah randah. Mula2 dekat emart, lepas ya pindah the hills, now dah pindah 101. Sine pun sidak pindah aku tetap dapat trace sidak. aku rela trace sidak ke sia dan ke sitok sebab sik ada takoyaki yang lebih nyaman dari sidak. Percayalah. Makan lah ktk org takoyaki tempat lain lok.. Yerr...
Tapi lain pulang yangaku sangkut nengok. Aku tersangkut nengok ada sigek baju sia. Kac ooo.. aieh.. mati kita... ilek ty..

Ermph.. lepas balit dari 101... aku pergi ke umah uncle ku yalah.. suruh ku mok gilak pergi umah uncle ku tok.

FIRSTLY, aku dah berjanji dengan maha-mehe kazen2 ku duak ekok ya yg aku akan pergi time open house untuk berporet. Yer.. mek org jarang jumpa bah. Maok2 setaun sekali especially time raya. Yalah sebab kazen aku sorang tok dah nikah dengan miak kelantan. so nya diam d kelantan.
SOrang gik kazen aku tok, nya study medic time tok. So nya jarang la ada d kuching, especially time nya naksambong degree lak. Kemungkinan besar nya akan sambong di india... Reason? India lebih senang mok ngoleh mayat. So teimejinlah aku malam tadik. Mundah nya d india nak, nya study, esok tek nak exam, nya nervers. lalu mutit mayat2 tepi jalan ya k prepare study. beroperatelah nya narit mayat ya dalam bilit dan study.. erkk..! bolehkah macam ya? aahaha..
Bukan apa juak, sebab menurut kata kazen ku tok, mun nak mbak sornag mayat dari india nun pegi malaysia tok. Sigek mayat ya bayarannya rm10k. Nak ngambik sigek ya jak dah 10k? haishh...

SECONDLY, aku suka environment umah uncle ku tok. Umah nya apartment flat biasa jak. Tapi nya ada 2 buah lah. sebuah untuk rumah... kaktok aku show gambar pahal aku suka apartment nya ok ah.. and sebuah gik ya biasalah untuk studio. Uncle ku tok terlibat dalam bidang seni muzik. Nya ada studio depan rumah nya. Di sewa untuk sapa2 yang mok jamming.... jadi sapa2 mok jamming boleh lah pergi sia ow... tapi nya layan based on booking only. SO. silalah booking dolok.
Nama studio uncle aku DANGO SENI.. pernah dengar sik? Dolok nya di samariang baru nun. Tapi mungkin jaoh gilak nak.nektok di matang.
So, depan rumah nakkah lebih senang? ehehehe
and nya juak pengurus or pengasas geng Tuku Kame. Taukka ? Mun sik tauk.. sila klik sitok untuk official facebook ya dan sitok untuk bahan bacaan saja. eheheh. Base di Sarawak Cultural Village of course. Baruk2 ria juak sidak lepas pergi Korea untuk GWANGJU MUSIC FESTIVAL (KOREA).. pendek kata nya tek. lebih kurang kedak kita pun Rainforest World Music Festival bah.. tapi tok d korea.
Amni dah jumpa ngn uncle tok bersama encik abang.. sik mok nak kenen2 ngn uncle kah amni? ne tauk jodoh sidak duak berseni bersama. hehe.


tok kazen aku. Yang jauh lebih mudak dari aku. Dan anaknya.. Wahh.. aku bila lagik ho? yerseh..!
Kenak aku suka gmbr tok? sebab aku suka pemandangan belakang nun. Lelah ku nyuruh kajen ku duduk sia bergambar. Sak biar nya narit anak nya tengah bermain k gambar sekali ngn nya. heheh Cantek nak ho ???








sitoklah tempat kajen ku dudok tek
Bestkan rumah ya. Ya bukan wallpaper ok. Ya hasil lukisan tangan...




Monday, September 13, 2010

Raya 4 2010

Raya ke empat dah aritok dah aku dah masok ofis dah. Kinek tok aku di ofis seorang dirik musllim yang duduk beraya di depan komputer bersama2 bloggers lain yang dah masok kerja aritok. Macam ne dengan raya ktk org tahun tok tek? Aku.... ada lah juak yang bahagianya. Ada juak yang terasa kekurangannya. Entahlah. Nang ada banyak gilak rasa kekurangan raya tok tek koh. nkney ka nyuruh nya? adakah kerana beraya pada bulan september membuatkan nya kekurangan?
Berjalan pun sikda yng dapat nak berjalan lamak. ingat nak g berjalan2 raya, banyak2 geng dan member sekda d rumah. Last2 ingat nak nangga wayang ndah marek. Nasib la wayang full. Mun sik dah terperok muka ku rah MBO sia.

Marek pun ada juak terfikir nak pergi rumah amni. Tapi teringat yang hubby nya nak balit around 8 something kan amnI? Lalu lah sik jadi lok tek. malas juak mok ngaco org last day bersama together gether memanjakkan dirik. Yer...
And btw, thanks sebab datang umah ria. Kenyang sik tokrng?

Oh.. sigek gk. Hari raya ke 2 nak, Teringatlah aku sigek peristiwa tok. Time ya gk awal la juak. Dalam pukul 7, 8 macam yalah. Aku bok lepas mandik so aku sik perasan la org datang di luar time ya sebab aku dalam bilit. Bila aku dah keluar bilit dah kemas2 jak dengar mak aku tetak sorang dirik di luar. Aieh? Nakpahal nya tok?

AKU: Apahal kitak mi?

MAK AKU: sekda, ktk sik dengar sidak miak rami2 datang rumah tek ?

AKU: Sik perasan mek. apahalla ?

MAK AKU: Sidak datang tek merik salam. 2 kali dah merik salam sik berjawab sebab mami maseh kat dapo tek tengah setting barang. Rumah pun belom berkemas semua. Barang pun belom serve rah depan. So, tengah bergaut tek. Nenga la dari dapo. Salam pertama,
Assalamualaikum... sorang2 nembiak ya merik salam. Lepas ya. Salam ke 2, Assalamualaikum~ tuan rumah~ siap dengan harmoni nya sekali. Dah lamak sikit, datangla salam ke tiga..

Assalamualaikum~ kami datang nak beraya~~
(siap dengan alunan harmoni suara dan pitching sekali.. yer)



Mak
aku memang nya sik pandey nak serve org dolok bila apa2 barang pun belom ready. Sik suka nak kelam kabut bah nak. So, nya pun pesan la dengan budak2 ya semua, soh datang lagik aher sikit ble? Sebab nya lom ready. Mak aku padah dengan muka frust nya sidak semua ya tek padah aoklah. Dan berjalan.. Mak aku yang dengan perasaan serba salah nya, lepas bekemas, mandik semua, terus tunggu kat lua, siap dengan angpow dalam beg lagi. (Sebab dah tauk awal niat budak2 nak dtg umah)...
Tapi rasanya memang sekda rejeki nembiak ya koh. Sekda sidak datang umah. Aku pun ngintey2 juak sidak ya nak datang. Nak nangga sapa belagu awal pagi depan rumah aku. hehehe...

oklah. kerja memanggil..

BTW.. aritok raya ke empat. Sapa2 datang umah aritok akan di hidangkan dengan mee belacan memandangkan raya pertama dah rendang2 semua. raya ke 2 spaghetti. raya ke 3 aku sekda umah. Jadi raya ke 4 toklah bok ada.. hehehe.. Selamat HARI RAYA~!

Thursday, September 9, 2010

ngereco jak

salam semua. aku maseh di oofis ketika semua org dah bergumbira (kononnya) sambil ngemas umah di temani dengan teman2 dan saudara mara serta org tersayang.
dah duduk molah kueh molah biskut (biarpun aku dah molah lok beberapa mgu ya tek ) tapi .. tapi.. tiba2 jak aku asa sik best d opis tok. Ne tuju ktk org tok bah ? Sikda sorang pun ada k tinggal ngn aku beloya tok. Dahlah aku sorang jak muslim di ofis tok time tok. dak lain semua dah selamat balit ke kampung halaman masigng2 dan bercuti.. (gik asa aku sik cuti)..

huhu tapi sikpalah. on the bright side, aku akan bercuti bila semua org dah whining bila time nak turun keja gik lak. aku cuti bila semua org dah masok keja di bebani dengan keja2 dan tensi2 kelak.
aku bercuti bila semua ktk org dah sik cuti gk. huhuhu.. asak ati ku (time yalah ow)

time tok aku gk yg nak whining banyak2 tok. aku boring dah dok opis tok. sekda org ngn ku beloya oii... dalam alam maya tok pun sekda geng2 pun. semua gk gago ngemas umah ly. AKU? malam la ku ngemas. pasya nak cuci keta sekali malam tokhm.. nak kuar g pasa ka sik ow? tapi sekda papa juak nak shopping. aku nak save duit eh .. nak meli hp. hahaha.. ngek. ya duhal tek. tapi bila dah ku g pasa nangga %%% sampey 70% 80 % ya berpinar2 juak mata ku.
tapi sidak tok... eksen jak engkah sampey 80% ya .. memang dah di nait dolok rega ya nak. bok turun.. sak jak sama jak rega.. e... ku tunok ku mun ku nemu kedey molah cmya.
Mudahan barang rah pasar sekda yg kacak2 gik. sak aku sik bebelanja.
ermph.. just nak meli baju melayu k deng jaklah ... tedah sik bebaju melayu nya lok. kempang atiku nandah nya sik bebaju melayu....

Kerja ku sik banyak juak dah koh. Nang anton lah ku molah keja ritok. Nendak... mun keja ku dah siap, boringlah nyawaku kaktok dok opis tok cangok2 sekda polah papa. Gus ku meng'anton'kan dirik jak.. tol sik? Sambil2 ya ku masang la movie k ku nangga.. Aku sama sekali mengavoidkan nangga2 benda yang mengingatkan aku dengan raya.
Tapi.. sik juaklah... aku rasa raya tahun tok macam kurang jak. Nakney ka nyuruh nya ow? adakah kerana aku bekeja dan sikpat cuti ya nyuruh nya? yaka? hohoho...

yg sik bestnya time tok, sidak d opis aku pun sekda yang best2 yangtinggal. Yang tinggal semuanya sidak yang.. erm.. sik da yang best k mbak beloya bah. Gus juaklah. Ku pun sekda mud nak beloya tok... Dahlah charger hp ku lupak nak d mbak. Gik asa. kaktok padam hp ya ngerepak sidak umah sikpat bercarik dengan kau lak bok ko tauk. Dahlah kau kaktok lom nka balit. nak g bejual gk lok pasya nak jalan pasa gk ndah lok.. eee.. jalan sik ow?? mesti rami bah pasa nak ? asa malas pun ada jadi nya bila dah ngenang pasa jadi rami gilak cmya koh...

masih adakah orang nak shopping time tok ow? tapi berdasarkan pengalaman aku daripada dolok2 lah. nang banyaklah org gk nak shopping time tok. Shopping last minutela kira nya tek. Best ka shopping last minit? berebut2 lam lmall, rah indiastrit juak. rah opoh rah satok boh katalah. bersenggolan burit berpangkak idong dah kali org ow. Berebut2 narit henbeg kac kaca ya. Pasya narit2 baju soar bip baru semua pa ndah. Ne ndak tek k raya. Ermph.. megin jak mun sale d ctok kedak sale2 di kota london nun ow...
eh. tapi sale pun sama juak eh reganya(ada gik unsur2 bunyi jeles sikpat nak shopping)....

tapi benarlah nak? Even pun asa ati kita sekda asa nak shopping, mun dah nangga org lain berkakan gilak ngembak beg adidas ka, converse ka, elle ka, jewel habib ka.. yah.. kenaknya sik berderap asa ati ya.. AKU INGIN ! yer.. sekdalah. asak ati jak ku ngegeh nak ngekot pe'el org. Nasib la aku bukan kaki shopping, mun aku kaki shopping nang bgong ati si dia koh. YEr.... bait sik kmk bang? hehehe... hari raya tok aku nak g nangga wayang jaklah. Mun tokrang nak g umah sikpat nemu aku nak. Kemungkinan besar aku d MBO lah ow?? BOleh sik? pasya aku nak g koke jak. yahh.. agik ko? mun sik kenak tepas mak ko kelak mun ko pegi mbo ya ty. ekeke.. oklah mak. Lepas raya pertama dan kedua lah bok kmk pegi nangga wayang lah ow. Sebelum ya kmk neman d umah lah dolok..

OH. DAH YA TEK NAK.. KEBIASAANNYA, OPEN HOUSE di bukak pada raya kedua tiap2 tahun. Kecuali tahun ya tek pada raya PERTAMA. APA kes? aku pun sik tauk. Tahun tok? YAh.. boh katalah.. duak2 raya d bukak mak apak ku. Raya pertama, raya keduak. eeee... kotan nya tek nak?? Kenak nya sik ... bilalah aku nak beraya di umah org tok? Dahlah aku cuti smpy ahad jak. Raya ke4 dah keja. huhuhu.. Raya ke 3 aku jadi photographer kawan ku molah ramah tamahsekolah nya... ee... tapi kmk sikla terer kedak abg syuk kedak cokobi kedak abg erolnukman kita tok. Kamek jadi tukang pegang kemre jak bah. Snap2 jak. Sikda nak molah lihai2. Sik pandey i plus i sekda kemre mahal2. Bergegar tangan i keluar duit nak meli kemre mahal2 koh biarpun niat di hati teringin juak la nak berisik benda2 macam ya nak. Tapi harus di ingati.. ty.. itu adalah nafsu semata2. Nunggu dah banyak sikit duit ko kelak baruk la ko pegi bebeli barang macam ya sukati mak bapak ko ngempas duit depan tokey cin ka mel ka apa ka nak.

bh. panjnag gilak ngereco dah tok. gtg guys... kelak nyambong gik mun ada ati. yer...

Selamat HARI raya semua. Dont drink and drive.

Tuesday, September 7, 2010

Selamat... hari.. raye 2010

Selamat Hari Raya
in advance.
Saja jak padah awal ow... takut sik sempat nak madah lak. BIasalah mun dah raya tok lak, sik berkesempatan nak bebukak laptop, nak bebukak hengpong semua. Almaklumlah ow. Biji sikit. Yerseh. apa jakla d bz bunyi cmya gilak tek ow


Kepada anda2 semua di luar sana, sila2 lah berkunjung ke rumah saya owh. Selamat hari raya maaf zahir dan batin. Luar dalam atas dibah selagik ada salah terpeleot jarik naip ka nak ow.. mintak maaflah.


Tahun tok aku sekda cuti, jadi mun ada org berjalan selepas raya ke 3, sila2 lah inform lok. Kerana saya bakal ada d umah malam jak memandangkan siang nya saya pergi menuntut duit dari bos lok.

Hari ya sempatlah nemu cik amni kita tok. Makan bersama. Dan meronggeng bersama. Yerrr... puas ati ktk deng? Dah dapat apa yg di idam2kan? hehehe...

Bah. sekpat nak beblogging lamak2 lok tok. Mok g meeting gk pastok.

Kepada bang derio & wifey, erolnukman, amirfx, asz, khairul kalihe dan enchek pateh, vivian dan deng, ms tikot, nieza fieza, ermiezentie, ninie, videl, willie, cokobi, oon, eddy, ibu iman, flo, ivy dan semua2 yang sik tersenarai dalam tok. Sik sempat mok tulis semua tok.. Bos dah nunggah.

Bah..
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan batin.

Mun mok g umah. Silalah tinggal2kan komen anda dengan email ne tauk nak beberik nomo ka nak.. mun sik mok d publish mok private la tek. Tapi mok mok engkah.. engkah jakla..
aie.. tek padah begaut. bah.. bising dah sidak dibah nun. Maka baruk mintak maaf tek. Yer..
SAlam..

Raya atang umah oo...

Thursday, September 2, 2010

saya nak yang besar!



salam~
erm... kenak ku rasa time posa tok ku banyak bercerita hal barang makan ow? keh3.. sorry ow semua.. tapi kali tok pun ku nak cita psl makanan tok. hehe

Ria. aku dengan nya pegi jalan. Nya nak makan mcD so, pglah. Tapi paksa tapau lar.. sebab dah full. Actually awal dah kmk duak sampey sia, tp awal gilak malas la nak masok mCd.. nendak alu full org. Kmk duak gk lekat rah kedey roti sigek tok.. Macam best jak. Sorry la lupak amik gambar lain ..


Punyalah lamak nunggu turn nak bayar. apa jakla d loya laki ya ngn mpuan ya ow ? ngenjen li.. hehehe


Aku? Aku duduk jakla d kosi tok... nunggu dengan saba dan redha nya .. hoho



dahya.. baruklah tiba turn nya... lamak d sia jak mek duak.



Pasya marek.. erm.. kak pulang berjual, g singgah salleh lok. (PERENGGAN ENTRI TOK K AMNI) hahahah.. ng saja eh ? :P

singgah di salleh. macam biasalah, mek duak order ikan penyet. TAPI malangnya ikan hanya tinggal sekok jak. Maka bergeramus lah kmk duak tek berebut ngn ikan. Last2 salleh padah nya merik Ikan merah jak mok sik? eRmph~ hehehe.. puas atilah juak nya makan ikan ya! Tapi aku lah paling puas hati. Biar pun ikan aku kecik. Tapi nyaman lagik ikan aku daripada ikan 'besarrr punyaa' nya!! Huh! Puas atiku~! Bergeramus gk juh? =P Tapi duak2 nyaman la sebenarnya. So. sila2 la cuba k ? hehe






Belah kiri aku pun, belah kanan nya pun. Ikan merah ya dapat k makan 4 org eh. Tapi nya sorang makan. isk.. isk..isk..





psttt.. amni.. juh pekenak salleh? eboh makan salleh. Makan d kedey salleh. ok?

senyumlah wahai hati

video



Hargailah orang tersayang sik kira gerek ka, laki ka, isteri ka or kawan ka, member ka, kazen ka, mak bapak apatah lagik, bos ka...kakakakakaka pendek kata. hargailah manusia.


pssstt... amni tauk ada sikpat nangga tok koh.. ee.... rugi da jak.. !!


[Edit 15 minit kemudian]

(Khas pakey amni nangga tok.. tapi sikda feeling la.. nya sikpat dgr lagu. hehe)