ini kisah aku semalam

12:07 PM


semalam ada open house di rumah uncle aku, usu awie aku nunggahnya.. bukan penyanyi awie ok.
lamak dah sidak remindkan aku untuk pergi ke umah sidak lak. So, dengan penoh yakinnya aku rasa hari rabulah (iaitu aritok) rumah usu molah open house. Duhal2 aku salah kira, nasib juak kazen aku msg aku marek remindkan aku jangan lupak pergi rumah sidak.
hehe... cmne ka hari pun boleh salah kira ow?

so marek, lepas balit dari kerja, aku singgah dekat 101 sekejap ncarik the famous takoyaki which is my favourite yang mala berpindah randah. Mula2 dekat emart, lepas ya pindah the hills, now dah pindah 101. Sine pun sidak pindah aku tetap dapat trace sidak. aku rela trace sidak ke sia dan ke sitok sebab sik ada takoyaki yang lebih nyaman dari sidak. Percayalah. Makan lah ktk org takoyaki tempat lain lok.. Yerr...
Tapi lain pulang yangaku sangkut nengok. Aku tersangkut nengok ada sigek baju sia. Kac ooo.. aieh.. mati kita... ilek ty..

Ermph.. lepas balit dari 101... aku pergi ke umah uncle ku yalah.. suruh ku mok gilak pergi umah uncle ku tok.

FIRSTLY, aku dah berjanji dengan maha-mehe kazen2 ku duak ekok ya yg aku akan pergi time open house untuk berporet. Yer.. mek org jarang jumpa bah. Maok2 setaun sekali especially time raya. Yalah sebab kazen aku sorang tok dah nikah dengan miak kelantan. so nya diam d kelantan.
SOrang gik kazen aku tok, nya study medic time tok. So nya jarang la ada d kuching, especially time nya naksambong degree lak. Kemungkinan besar nya akan sambong di india... Reason? India lebih senang mok ngoleh mayat. So teimejinlah aku malam tadik. Mundah nya d india nak, nya study, esok tek nak exam, nya nervers. lalu mutit mayat2 tepi jalan ya k prepare study. beroperatelah nya narit mayat ya dalam bilit dan study.. erkk..! bolehkah macam ya? aahaha..
Bukan apa juak, sebab menurut kata kazen ku tok, mun nak mbak sornag mayat dari india nun pegi malaysia tok. Sigek mayat ya bayarannya rm10k. Nak ngambik sigek ya jak dah 10k? haishh...

SECONDLY, aku suka environment umah uncle ku tok. Umah nya apartment flat biasa jak. Tapi nya ada 2 buah lah. sebuah untuk rumah... kaktok aku show gambar pahal aku suka apartment nya ok ah.. and sebuah gik ya biasalah untuk studio. Uncle ku tok terlibat dalam bidang seni muzik. Nya ada studio depan rumah nya. Di sewa untuk sapa2 yang mok jamming.... jadi sapa2 mok jamming boleh lah pergi sia ow... tapi nya layan based on booking only. SO. silalah booking dolok.
Nama studio uncle aku DANGO SENI.. pernah dengar sik? Dolok nya di samariang baru nun. Tapi mungkin jaoh gilak nak.nektok di matang.
So, depan rumah nakkah lebih senang? ehehehe
and nya juak pengurus or pengasas geng Tuku Kame. Taukka ? Mun sik tauk.. sila klik sitok untuk official facebook ya dan sitok untuk bahan bacaan saja. eheheh. Base di Sarawak Cultural Village of course. Baruk2 ria juak sidak lepas pergi Korea untuk GWANGJU MUSIC FESTIVAL (KOREA).. pendek kata nya tek. lebih kurang kedak kita pun Rainforest World Music Festival bah.. tapi tok d korea.
Amni dah jumpa ngn uncle tok bersama encik abang.. sik mok nak kenen2 ngn uncle kah amni? ne tauk jodoh sidak duak berseni bersama. hehe.


tok kazen aku. Yang jauh lebih mudak dari aku. Dan anaknya.. Wahh.. aku bila lagik ho? yerseh..!
Kenak aku suka gmbr tok? sebab aku suka pemandangan belakang nun. Lelah ku nyuruh kajen ku duduk sia bergambar. Sak biar nya narit anak nya tengah bermain k gambar sekali ngn nya. heheh Cantek nak ho ???








sitoklah tempat kajen ku dudok tek
Bestkan rumah ya. Ya bukan wallpaper ok. Ya hasil lukisan tangan...




8 comments:

  1. siney umah uncle tak? harus mek duak g kelak mun nak jamming... aju2 padah siney bah ya?

    ReplyDelete
  2. jamming??? ekot boleh sik?? hahaha... mek duak sekda geng nak jamming tok. yerr....
    klik ktk link atas nun syg. tauk ktk sine lak. Tunggu ktk balit sekali gik ah. Mek mbak ktk g cya orait ?

    ReplyDelete
  3. aie...kuit lok baby girl bju biru ya!!! adoh...adoh...kmk mok pinjamnya bleh x..hehehehe...

    mek mok ngga ktkorg jamming bleh?hehhe..since dkt mtg xjaoh nk...kekekekeke......=p

    ReplyDelete
  4. ha...apa nama tokayaki ya bh??!!! cam menarik jak..japanese food?

    ReplyDelete
  5. flo:
    oh.. baby ya kuit ow? bukan kiut? eheheh... amik jak.. sik kesah mek..amik jak.. pinjam jak. hehehe boleh2.. tp samala kta tok nangga jak.. mek lamak dah sik main. lupak dah.. yer..

    flo lagik:
    aa.. takoyaki... itu adalah..

    http://duckandrun1303.blogspot.com/2009/11/japan-boat-takoyaki.html

    sila baca post ini.
    Sekian terima kasih. hehe

    ReplyDelete
  6. TAKOYAKI??????????? cia kmk juak..kmk pun minat tako ya aih....
    ada sotong....
    bulat2....
    nyaman eh

    ReplyDelete
  7. cik lindawawa...
    eee.. nyaman kan? ehehe....

    ReplyDelete
  8. tolong.. tekak sik lalu ngan makannan jepon.. ada yang mek suka.. p mek sik tauk nama.. tauk makan jak.. ekeke.. kali namanya takoyaki li.. tolong.. hehehe.... okey! set! jum g jamming sama2.. tapi mun ada medun mek malu nak main.. bagei langit ngan bumi.. ney sik ketaq nak main.. hahaha..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.