ngereco jak

11:04 AM
salam semua. aku maseh di oofis ketika semua org dah bergumbira (kononnya) sambil ngemas umah di temani dengan teman2 dan saudara mara serta org tersayang.
dah duduk molah kueh molah biskut (biarpun aku dah molah lok beberapa mgu ya tek ) tapi .. tapi.. tiba2 jak aku asa sik best d opis tok. Ne tuju ktk org tok bah ? Sikda sorang pun ada k tinggal ngn aku beloya tok. Dahlah aku sorang jak muslim di ofis tok time tok. dak lain semua dah selamat balit ke kampung halaman masigng2 dan bercuti.. (gik asa aku sik cuti)..

huhu tapi sikpalah. on the bright side, aku akan bercuti bila semua org dah whining bila time nak turun keja gik lak. aku cuti bila semua org dah masok keja di bebani dengan keja2 dan tensi2 kelak.
aku bercuti bila semua ktk org dah sik cuti gk. huhuhu.. asak ati ku (time yalah ow)

time tok aku gk yg nak whining banyak2 tok. aku boring dah dok opis tok. sekda org ngn ku beloya oii... dalam alam maya tok pun sekda geng2 pun. semua gk gago ngemas umah ly. AKU? malam la ku ngemas. pasya nak cuci keta sekali malam tokhm.. nak kuar g pasa ka sik ow? tapi sekda papa juak nak shopping. aku nak save duit eh .. nak meli hp. hahaha.. ngek. ya duhal tek. tapi bila dah ku g pasa nangga %%% sampey 70% 80 % ya berpinar2 juak mata ku.
tapi sidak tok... eksen jak engkah sampey 80% ya .. memang dah di nait dolok rega ya nak. bok turun.. sak jak sama jak rega.. e... ku tunok ku mun ku nemu kedey molah cmya.
Mudahan barang rah pasar sekda yg kacak2 gik. sak aku sik bebelanja.
ermph.. just nak meli baju melayu k deng jaklah ... tedah sik bebaju melayu nya lok. kempang atiku nandah nya sik bebaju melayu....

Kerja ku sik banyak juak dah koh. Nang anton lah ku molah keja ritok. Nendak... mun keja ku dah siap, boringlah nyawaku kaktok dok opis tok cangok2 sekda polah papa. Gus ku meng'anton'kan dirik jak.. tol sik? Sambil2 ya ku masang la movie k ku nangga.. Aku sama sekali mengavoidkan nangga2 benda yang mengingatkan aku dengan raya.
Tapi.. sik juaklah... aku rasa raya tahun tok macam kurang jak. Nakney ka nyuruh nya ow? adakah kerana aku bekeja dan sikpat cuti ya nyuruh nya? yaka? hohoho...

yg sik bestnya time tok, sidak d opis aku pun sekda yang best2 yangtinggal. Yang tinggal semuanya sidak yang.. erm.. sik da yang best k mbak beloya bah. Gus juaklah. Ku pun sekda mud nak beloya tok... Dahlah charger hp ku lupak nak d mbak. Gik asa. kaktok padam hp ya ngerepak sidak umah sikpat bercarik dengan kau lak bok ko tauk. Dahlah kau kaktok lom nka balit. nak g bejual gk lok pasya nak jalan pasa gk ndah lok.. eee.. jalan sik ow?? mesti rami bah pasa nak ? asa malas pun ada jadi nya bila dah ngenang pasa jadi rami gilak cmya koh...

masih adakah orang nak shopping time tok ow? tapi berdasarkan pengalaman aku daripada dolok2 lah. nang banyaklah org gk nak shopping time tok. Shopping last minutela kira nya tek. Best ka shopping last minit? berebut2 lam lmall, rah indiastrit juak. rah opoh rah satok boh katalah. bersenggolan burit berpangkak idong dah kali org ow. Berebut2 narit henbeg kac kaca ya. Pasya narit2 baju soar bip baru semua pa ndah. Ne ndak tek k raya. Ermph.. megin jak mun sale d ctok kedak sale2 di kota london nun ow...
eh. tapi sale pun sama juak eh reganya(ada gik unsur2 bunyi jeles sikpat nak shopping)....

tapi benarlah nak? Even pun asa ati kita sekda asa nak shopping, mun dah nangga org lain berkakan gilak ngembak beg adidas ka, converse ka, elle ka, jewel habib ka.. yah.. kenaknya sik berderap asa ati ya.. AKU INGIN ! yer.. sekdalah. asak ati jak ku ngegeh nak ngekot pe'el org. Nasib la aku bukan kaki shopping, mun aku kaki shopping nang bgong ati si dia koh. YEr.... bait sik kmk bang? hehehe... hari raya tok aku nak g nangga wayang jaklah. Mun tokrang nak g umah sikpat nemu aku nak. Kemungkinan besar aku d MBO lah ow?? BOleh sik? pasya aku nak g koke jak. yahh.. agik ko? mun sik kenak tepas mak ko kelak mun ko pegi mbo ya ty. ekeke.. oklah mak. Lepas raya pertama dan kedua lah bok kmk pegi nangga wayang lah ow. Sebelum ya kmk neman d umah lah dolok..

OH. DAH YA TEK NAK.. KEBIASAANNYA, OPEN HOUSE di bukak pada raya kedua tiap2 tahun. Kecuali tahun ya tek pada raya PERTAMA. APA kes? aku pun sik tauk. Tahun tok? YAh.. boh katalah.. duak2 raya d bukak mak apak ku. Raya pertama, raya keduak. eeee... kotan nya tek nak?? Kenak nya sik ... bilalah aku nak beraya di umah org tok? Dahlah aku cuti smpy ahad jak. Raya ke4 dah keja. huhuhu.. Raya ke 3 aku jadi photographer kawan ku molah ramah tamahsekolah nya... ee... tapi kmk sikla terer kedak abg syuk kedak cokobi kedak abg erolnukman kita tok. Kamek jadi tukang pegang kemre jak bah. Snap2 jak. Sikda nak molah lihai2. Sik pandey i plus i sekda kemre mahal2. Bergegar tangan i keluar duit nak meli kemre mahal2 koh biarpun niat di hati teringin juak la nak berisik benda2 macam ya nak. Tapi harus di ingati.. ty.. itu adalah nafsu semata2. Nunggu dah banyak sikit duit ko kelak baruk la ko pegi bebeli barang macam ya sukati mak bapak ko ngempas duit depan tokey cin ka mel ka apa ka nak.

bh. panjnag gilak ngereco dah tok. gtg guys... kelak nyambong gik mun ada ati. yer...

Selamat HARI raya semua. Dont drink and drive.

11 comments:

  1. yah pjg lebar ngerepak ktk koatan xda org dgn beloya d opis nk..hahahaha..
    aih sapa la x tersentap mun ngga org berembak beg soping..
    adeh...mek ada wishlist nk d beli..
    pxtauk jd ka x meli..
    p mun dh mek ninjak kaki rah soping complex ya siap jak..
    yala mengelak kan dirik dr g tmpt kedak ya..hahahaha.........
    bh rugi la kmk xda d kuch..mun x dpt g open house umah ktk hoo..
    apa bh mknan salu d hidang org d swk hooo...kek lapis boh pdh la..hehehe..selain dr kek lapis..

    ReplyDelete
  2. saytunt yang fabolous:
    selamat hari raya juak!

    flo:
    yahh. bok ktk tauk. hahaha ya nama beloya sorang dalam blog.
    kan? nga org shopping alu meruap2 sa darah muda nak shopping yerr..
    apa wishlist ktk tek?

    ehehe.. ktk tok mesti shopaholic. haha.. yah... aok.. sekpala.. ngu pas raya jak ktk pegi umah kmk..

    kebiasaan ka.. ermm...
    umah org lain mek sik tauk..
    umah kmk..
    rendang ketupat ayam daging ya biasalah nak. kuehmueh. biskut. ciskek, mee belacan, erm.. pa gik ow. ya jak asa mek. yer.. ya jak? haha lak mek snap gambar jak ah?

    ReplyDelete
  3. yah...mun dah sorang2 di opis dah pandey kakar sorang2..ehehe..sabar..esok raya..enjoy puas2...relax...

    ReplyDelete
  4. norris:
    aok. yah..nasib lom gila..ahahaha.. jgn eh.. sok nk raya. sik juak relax sok.. 1st and 2nd day kompom bz~

    ReplyDelete
  5. Panjang glak nok dikereco kitak. Sik sempat mek baca kotan gik gago nembak waterjet rah luar nun ehek. Nak madah slamat hari raya.. maap zahir batin. Mun main mercun ya, jangan main sambil makan kuih raya. Lak tesalah lak alu mercun kenak makan lak..

    ReplyDelete
  6. samalah kita...
    kerja smpei ke malam raya...
    nasib bait ari kamis ya half day...
    balit rumah...terus tdo...
    kotan kepak glak...
    xtau pahal...

    tp kmk advance lgk...
    cuti ujung minggu jak dapat...
    ari isnin dh kerja lagik...
    tp apakan daya...dah namanya carik makan...huhu...

    ReplyDelete
  7. masok opis dah nya lok.. kmk esok eh! malam tok balit.. erm... sempat mek shopping sebelum raya... hahaha....

    ReplyDelete
  8. fnf:
    aokla.. kotan gago nembak waterjet nk? tapi sempat juak mukak blog.
    Selamat hari raya. Supan mek g umah ktk. Sik mek main mercun. Sikda org supply ngn kmk ..

    syaftome:
    kamek ri khamis sik halfday. just d soh balit kol 4 jak. huhu...
    ritok pun dah stat kja baru

    amni:
    aok.. dah.. huhu tapi entri tok entri minggu lepas sehari sebelum raya.
    apa jak lagik d shopping ktk eh~~

    ReplyDelete
  9. wawa:
    ofis tmpt kmk keja di jalan mendu sia. tauk ktk ?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.