Raya 4 2010

9:28 AM
Raya ke empat dah aritok dah aku dah masok ofis dah. Kinek tok aku di ofis seorang dirik musllim yang duduk beraya di depan komputer bersama2 bloggers lain yang dah masok kerja aritok. Macam ne dengan raya ktk org tahun tok tek? Aku.... ada lah juak yang bahagianya. Ada juak yang terasa kekurangannya. Entahlah. Nang ada banyak gilak rasa kekurangan raya tok tek koh. nkney ka nyuruh nya? adakah kerana beraya pada bulan september membuatkan nya kekurangan?
Berjalan pun sikda yng dapat nak berjalan lamak. ingat nak g berjalan2 raya, banyak2 geng dan member sekda d rumah. Last2 ingat nak nangga wayang ndah marek. Nasib la wayang full. Mun sik dah terperok muka ku rah MBO sia.

Marek pun ada juak terfikir nak pergi rumah amni. Tapi teringat yang hubby nya nak balit around 8 something kan amnI? Lalu lah sik jadi lok tek. malas juak mok ngaco org last day bersama together gether memanjakkan dirik. Yer...
And btw, thanks sebab datang umah ria. Kenyang sik tokrng?

Oh.. sigek gk. Hari raya ke 2 nak, Teringatlah aku sigek peristiwa tok. Time ya gk awal la juak. Dalam pukul 7, 8 macam yalah. Aku bok lepas mandik so aku sik perasan la org datang di luar time ya sebab aku dalam bilit. Bila aku dah keluar bilit dah kemas2 jak dengar mak aku tetak sorang dirik di luar. Aieh? Nakpahal nya tok?

AKU: Apahal kitak mi?

MAK AKU: sekda, ktk sik dengar sidak miak rami2 datang rumah tek ?

AKU: Sik perasan mek. apahalla ?

MAK AKU: Sidak datang tek merik salam. 2 kali dah merik salam sik berjawab sebab mami maseh kat dapo tek tengah setting barang. Rumah pun belom berkemas semua. Barang pun belom serve rah depan. So, tengah bergaut tek. Nenga la dari dapo. Salam pertama,
Assalamualaikum... sorang2 nembiak ya merik salam. Lepas ya. Salam ke 2, Assalamualaikum~ tuan rumah~ siap dengan harmoni nya sekali. Dah lamak sikit, datangla salam ke tiga..

Assalamualaikum~ kami datang nak beraya~~
(siap dengan alunan harmoni suara dan pitching sekali.. yer)



Mak
aku memang nya sik pandey nak serve org dolok bila apa2 barang pun belom ready. Sik suka nak kelam kabut bah nak. So, nya pun pesan la dengan budak2 ya semua, soh datang lagik aher sikit ble? Sebab nya lom ready. Mak aku padah dengan muka frust nya sidak semua ya tek padah aoklah. Dan berjalan.. Mak aku yang dengan perasaan serba salah nya, lepas bekemas, mandik semua, terus tunggu kat lua, siap dengan angpow dalam beg lagi. (Sebab dah tauk awal niat budak2 nak dtg umah)...
Tapi rasanya memang sekda rejeki nembiak ya koh. Sekda sidak datang umah. Aku pun ngintey2 juak sidak ya nak datang. Nak nangga sapa belagu awal pagi depan rumah aku. hehehe...

oklah. kerja memanggil..

BTW.. aritok raya ke empat. Sapa2 datang umah aritok akan di hidangkan dengan mee belacan memandangkan raya pertama dah rendang2 semua. raya ke 2 spaghetti. raya ke 3 aku sekda umah. Jadi raya ke 4 toklah bok ada.. hehehe.. Selamat HARI RAYA~!

12 comments:

  1. sine rmh ktk? kmk mok nyerang nya.haha

    ReplyDelete
  2. kenny de:
    ahaha sila2.. tp siang tok kmk gk kerja. Mun mok. roger2 lok

    sitok umah kmk
    http://duckandrun1303.blogspot.com/2009/09/raya-hey-raya-map-raya-hey-v2.html

    ReplyDelete
  3. laksa swk xda kah???!!! adoh mek mala berpikir laksa swk dr marek apa lekak ngga nona d tv3..hahahah..

    bh..pahal bh post mek repetaing dlm blog ya..lelah mek ato maseh juak kedak ya...ehh..mls dh mek lantak la sia..boh leput ktk ngga..hahah..10kali bc..

    ReplyDelete
  4. laksa sarawak umah kajen mek dah byk. ya specialty sidak. eheh jadi mekorg malas nak molah. ehehe.. yahh.... tedah. dahlah lelah bercarik laksa sinun. kajen mek d cnun balit sitok tegal nak makan laksa sarawak.

    eheheh abaikan jak repeating ya. nya just repeating dalam email jak. dalam blog sik nya. ng nya cmya. kmk sama juak kenak. malas dah kmk. siktauk apa sebab. ehe

    ReplyDelete
  5. adeh...sikpat ekot mkn...ku alegik eh...

    ReplyDelete
  6. mejin sambil leput2 tetak baca cita ktk sis ehh. HAHAHAHA. tedah biak2 mok beraya. kelas tak sis. da spaghetti sali. nang bestt laaa!

    ReplyDelete
  7. Marek da raon2 rah area Serian nun sambil becarik ngan umah kitak.. tapi sikpat juak mek carik umah kitak koh. Sikpalah.. ritok mek coba carik umah kitak ah.. redi jak angpau ah.. mek mbak baby farah skali tok ehek XD

    ReplyDelete
  8. norris:
    tedah. nakney d alergik? Belacan ka ?

    ninie:
    ng jak ni... kmk megin gk kmk nak tetak. cmne nak upa sidak ka. mak mek padah sorang dah nyandar dah rah gate umah mek org.

    fnf:
    ktk ingat umah kmk tok umah apis ka d carik ktk d serian nun ?? huhuhu... mbak baby farah lah. lak mek merik nya makan mi bacan

    ReplyDelete
  9. aieee... mee belacan ka marek? haih! mun sik, mek sik lalek nyerang juak umah kitak.. haiya.. nang sik darezeki laa... medun padah kenyang gila kat umah kitak ariya.. hoho.. serius raya tok mek duak nag sik sempat jak2 mok jumpa kawan datang umah leka gago ngagak urang.. ekeke...tauk2 dah balit.. adei!

    ReplyDelete
  10. amni:
    tett... belom anak tok. mun sik.. sik beberapa kali kmk menyuakan ajakan kmk rah ktk soh g umah ya. ingt balit malam. soh g tgahari. sikpat tgahari soh agak malam.. haish...

    ReplyDelete
  11. kmk pun xda jalan gilak koh....

    tensen mok jalan.erm..

    ReplyDelete
  12. Linda ka wawa? ehehehe.. yalah. kmk sik banyak juak jalan. erm..
    pahal tensen ?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.