This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Sunday, October 31, 2010

Entry berbasa basi

Saya sekarang di family cafe. Saya sungguh bosan. Saya nak update
entry tapi entry saya di shedule utk pagi besok. So saya buat entry
ala kadar macam ini. Kerana saya boring. Anda bagaimana?

--
Sent from my mobile device

(^_^)

Friday, October 29, 2010

Rutin petang hari

tiap-tiap petang, lepas balik kerja. Seperti biasa, akulah yang akan keluar ofis dulu sebelum dia. Dan seperti biasa aku akan bermain di dalam kereta dulu sebelum dia sampai. Unless aku OT.

Bila dah menunggu, aku mesti tak dapat duduk diam. Nak juga buat benda. Termasuklah petang ni nanti.

  • Sama ada aku akan semeses dengan dia dan mereka



  • Ditemani oleh



  • Sambil memerhati



Sekian, rutin harian aku selepas pukul 5.15 petang. Terima kasih.
































newborn~


Let's welcome the baby,

Mohd Iqram

to the world. Semoga dia menjadi anak yang soleh, taat dan berjaya... dan handsome.. ceh~!



Anak buah deng aku yang terbaru. Anak kepada adik perempuan dia. :)
2kg jerrr..





tok gambar pakey amni sebab nya sekpat tgk video. heehe





and this is the video of him ... tengah membuka mata..


video


cute oke? Aku sangat2 suka dengan babies!


That Okay Song



i know about this song because one of my cuzzy's in it.. can u spot her?

macamla korang kenal. lalalala
enjoy the show :D


That's OKay Song

Thursday, October 28, 2010

cerita 2 hari lepas

26/10/2010

Lunch hour, aku dan dia pergi Spring, as usual tempat paling dekat dengan tempat kerja. Malas nak pergi jauh2 plus keadaan yang sungguh panas di luar menyebabkan aku memilih tempat sesejuk The Spring kerana sampai sekarang aku masih menunggu kedatangan The Winter, The Summer dan The Autumn.

Kerana nak cepat, memandangkan masa lunch hour kami pendek lebih2 lagi si dia. Dia memilih untuk makan SIzzling Lamb with rice. Takde gambar. NExt time aku amik. Aku pulak makan Teppayaki Chicken dengan TOfu Steak. Pernah makaN?

Teppayaki Chicken

Tofu Steak



27/10/2010


Dan malam semalam, as a dinner, (not in planning), planning sebetulnya just nak temankan dia tengok wayang. Cita Resident Evil (Afterlife). Memandangkan masa masih ada sejam sementara menunggu, dia bawa pergi makan dulu (makan lagi.. patut besar), seriously dia tak suka kalau aku tak makan. haishh...
dan kalau aku tak makan, dia pun tak makan sebab dia tak suka makan sorang. Kalau dia tak makan, serta merta dia akan sakit perut gastrik. Mudah sangat sakit.. huh..

Oke.. so kami pergi ke FLORA. Aku pernah cerita pasal ni dulu. Mula2 ingat nak makan kat STATION (teringat cita Amni) tapi dia nak sangat makan kat Flora. So, ikut jerlah. Dia yang bayar =P








Ayam Bakar

Spaghetti Goreng

Hot Plate Spaghetti



(^_^)v
Tak kisah kan tengok makanan time ni? Mesti korang dah lunch tadi kan? Aku tadi tak sempat lunch sebab kemungkinan besar temankan dia pergi hospital tadi. hehehe

Selamat petang!

p/s dah makan?

oh baby baby



 


































Di saat korang membaca entry ni. Aku sekarang kat hospital. tettt .. sebab ada baby baru~!!

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Aku just nak wish

Selamat Menyambut Kelahiran Baby Baru 

Buat Omel 
adik kepada si dia 

yang telah selamat menjalani pembedahan semalam. 

Dapat baby boy baru 

Bertambah lagi koleksi gambar baby aku :D

3 perkara yang anda tak tahu

Tag dari Jue:

listed down 3 Random Fact that people DO NOT KNOW about you



  • sekarang aku masih ada 2 gigi susu :P
  • aku pernah dan selalu patah/terseliuh kaki tangan.
  • aku pernah buat show
and  

3 Things that you always bring when you are out from the house that people DON'T EVEN EXPECTED that you would carry it with you


  • pocket knife (dont ask)

yang selebihnya jangan tanya oke? Sekali sekala biarlah the unexpected remains silence :P (actually aku tak tahu apa benda yang korang tak expect aku bawa)



          the entry title must be "3 Perkara Yg Anda Tak Tahu"

          p/s
          tag amni, tag jue balit (nya gago tag org tapi dirik sik jawab), fieza, bang derio .. banyak gilak 25? Kitak jawab 6 tok jak k..vivian, as, kerol antasha

          dan sapa2 giklah. Lom terfikir nak tag sapa tok.

          sila jangan pejam mata

          the best video i've seen. THe cutest boy i can see right now and the best dancer as a kid.
          I dont even remember what i was doing back when i was 3 years old. Do u?


          video




          p.s:


          Bang derio. ajar baby farah!
          bang erol. ajar..ajar..ajar!
          kak mira. 2 tahun lagi boleh?


          p/s/s:
          amni balit kch baruk nangga k?

          Wednesday, October 27, 2010

          25 random things

          Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you.If I tagged you, it's because I want to know more about you.


          Tag dari amni and kak mira: 

          1. Kalau boleh, aku nak sebuah rumah yang di design sendiri atas sebuah tanah kosong (if not, i wish for a house, my own home with my own money)

          2. Zaman muda2 dulu tahan duduk depan laptop/pc straight 72 hours. Sekarang? 8 jam pun tak larat. 

          3. I play guitar before. Not anymore. 

          4. Aku ingin.. ingin..ingin..ingin sangat nak hebat bermain piano. SKIP THE BASIC! boleh? 

          5. Sebelum ni, aku nak kahwin before 27, tapi sekarang aku UP sikit ke 30. Boleh? 

          6. Aku suka tekan2 keypad handphone biarpun aku takde buat apa2 time tu. Tidak message. Tidak 
          calling2. Tidak main game. Tapi hanya menekan-nekan. Its a habit. 

          7. Aku suka jalan-jalan

          8. Aku suka ambik gambar orang dan persekitaran dari aku berumur 3 tahun (according to my mum) until now dan jarang-jarang sekali to be in the picture. 

          9. Berat aku mudah naik. Susah betul nak turun. 

          10. Aku nak pergi honeymoon.

          11. Aku suka sangat dengan baby dan kanak-kanak

          12. Aku masih dapat duit raya :P

          13. Dulu aku selalu organise dan menghadirkan diri pergi gigs. Sekarang tidak lagi. WHY?

          14. Aku mempunyai teman dan sahabat baik sejak berumur 7 tahun sampai sekarang :) 

          15. Aku suka menyakat

          16. Mudah kecik hati. 

          17. Mudah terpujuk

          18. Ego yang tinggi rendah sedang2.

          19. Sukakan muzik! (sapa tak?)

          20. Aku pernah jumpa note rm100 tepi jalan. Ambik dan selit dalam buku. MAsalahnya... Aku tak ingat buku mana aku letak. Sekarang buku dah bertambah. Sapa rajin baca buku mesti ada jumpa. hehehe :P 

          21. Aku suka pakai kasut daripada selipar/sandals

          22. Dulu aku blogging just untuk merapu. Sekarang makin bertambah merapu.

          23. Aku pernah di buang sekolah :| (adik2 sila jangan tiru saya)

          24. Impian nak beli Laptop ALIEN

          25. Cita-cita nak jadi Arkitek sejak dari tadika. Sampai sekarang belum kesampaian. Terpesong sebentar ketika berumur 16 tahun sampai 21 tahun.






          aku nak tag siapa?
          Nona, Roserina, Ermiezentie, Lyndawawa, Amirfx, Fieza, FLO, ninie, syaftome, Kenny De, labulabi, erolnukman, bang derio, pelangi, miss fida, hani, amni, kak mira, fareeza, vivian, AS, SEN,  naxirah, big momma, onggon, ivy, kerol antasha.





          Sila baca arahan di atas





          Kayap day

          Huh..payday macam bukan payday. Bayar bayar bayar bayar bayar. Bila
          nak masuk banyak2? Bulan ini officially aku sengkek habis.
          Ada sebulan lagi untuk tunggu next payday.

          Sekian terima kasih

          p/s life's beautiful!

          --
          Sent from my mobile device

          (^_^)

          Monday, October 25, 2010

          kebenaran yang panjang

          ehehehe... ok... jap... kepada kawan2 ku di seberang laut. Minta maaf, instead of berbahasa melayu baku, hari ini aku nak berbahasa ibunda. (Bahasa sarawak)

          Tett.. Ingat sik di hari jadi ku dolok.. Haish. panjang duhal cita time bestday ku ria ow.. Pa macam sekejap jak masa berlalu. Sari jak bah bestday ku? (yahh.. ko mok brapa ari??) erm.. ok.. Lepas balit dari keja ya nak. Kakak kepada kawan aku yang nak nikah ya.. dah nikah dah pun.Ingat sik cita psal kawan aku yg nak pergi ke KRABI tapi tiket blom beli ? SO, nya msg aku ria padah nak mbak g koke memandangkan lamak dah sik pegi koke dan nya nak nyambut bachelor party la konon nya tek. EHehe.. sekdalah.. Sebab nya kan nikah 101010. Kira, girls time la time ya tek (biarpun enchik deng aku ada sekali..tett... out of picture). Mula2 ria, kmk org pergi SPring... ada kan aku cita pasal apa yang ada di Spring? Pasal Kontroversi dan ini (^_^)v On the way nak nuju ke Kbox Spring, dah booking dah. Aku dan encik Deng nait dolok la. Sebab geng ku belom sampey. In fact, teruja juakla sebenarnya nak jumpa sidak tok sebab lamak dah sik jumpa weh. Last jumpa time aku study di Swinburne dolok. Ya pun kawan ku sorang tok baruk masok aku dah nak kuar. Dipendekkan cita, dah setengah jam encik deng menyanyi untuk tatapan aku, barukla sidak datang. Yang datang ya dolok, first My ex-coursemate, Anastasia, secondly my friends older sister which i known... mostly my entire life a.k.a the bride, Syamim and lastly our Korean friend, Swing :) The only thing that i can tell u is, we are far from being normal that day.



          Di Spring

          from the left, anne, syamim (bride with the mic)
          After koke, mek org turun pakey tangga. bukan apa. Ngambik masa panjang gk nak pk sine pergi (biarpun dah tauk sine gk next destination.) Otw turun dari tangga yalah, kawan ku di telefon oleh org yang ngato pelaminnya. Guess what? Nya padah sikpat nak ato pelamin. dah padah nak ato tapi sik dtg2 umah gik nak ngato. 4 days before wed ya. Nendak sik tempa palak syamim. hehehe.. Sambil2 syamim on the phone tek. mek org snap2 la gambar...




          bawah tok adalah syamim yang tengah on call dengan org yang suppose molah pelaminnya.. MOHAR nya time yaa...



          next, Swing datang ngaco2 beg syamim.. hehehehe..dan mententeramkan syamim... (konon)



          tengah bertelefon sempat gik berposing nak? ehehehehehe....
          dan dari sitoklah dtg idea si SWING ya nak molah aksi yang disuka oleh bang derio.. erkk...
          Sapa2 sikda nangga... sila lihat ini dan ini
          sik perlu direpeat gambar ya. hahahah..


          from left, anne and the bride jadi cicak lekat 





          mun part2 posing berik jaklah dengan sidak tok sebab sidak selalu molah show (singing or fashion) especially during COSPLAY COSVENTION.
          Check out cosplay 2 and cosplay 3 




          Dinner at Delizze, 101 Avenue

          lepas ya kmk org pergi ke 101 Avenue, sebenarnya geng aku nak pergi makan TAKOYAKI di sia. Memang toke dan gerai yang sama macam di Emart dolok sebelum nya berpindah ke The Hills dan sekarang berada di 101 Avenue. Sidak tok mun nengok mek org datang, sik payah sebut gk lah. Sidak dah tauk dah. Datang ngeso muka jaklah kata org tek nak. hehehe... 



          Menu:
           
          Salmon Cheese Pizza (Deng pun)

          Nasi Goreng... (lupak) (Deng pun)
          Macaroni Salmon Cheese (Bride pun)
          Mini Burgers and chips (Swing pun)
          Roasted Chicken with Blackpeper Gravy (ANGAN2 ku musnah) (Aku pun)




          kenak aku padah roasted chicken ya angan2ku musnah? sebab ya adalah menu aku sebenarnya. Yang lain ya semua menu geng2 ku. Saba jak aku menunggu barang makan ku sampey.
          Datang pizza salmon. Ok. makan sikit.
          Datang nasik.. ok. sila jak tokrang makan...
          Datang macaroni salmon.. ok.. makan jak ktk org...
          Datang burger mini kecik2 tek.. Swing pun. ok.. makan jak...

          setengah jam..


          Lom juak sampey.

          Oke.. gik berkepong manok kali..


          45 minit lom sampey.

          Oke. Gik berbuang bulu manok kali.

          50 minit sik sampey.

          Oke gik bertunok ly.

          55 minit sik sampey.

          Oke.. Gik molah gravy dengan nunok arang kali.

          Sejam = 60 minit = 3600 saat

          Belom juak datang.. .

          aku yang lapa:
          "Pssttt oo bang... sitok lok.. ne manok kmk neh?"

          Abang manoK:
          aie. ktk ada order tekka..? kejap ah.. kmk cek 

          aku yang lapa:
          Oke bang


          7 minit kemudian 


          Abang manok:
          dalam resit ada ktk pun order ditulis tapi sidak sik punch in. Sidak kitchen dah tutup juak. SOrry dek ow. Kensel order ah? 

          Aku yang lapa:
          *nait tas meja ngempas kaki*
          kitak tauk sik mek lapa bang? 

          Abang manok:
          *sengih*

          Deng sayang cinta hati hubby penawar rindu penyabar org soh ku kool:
          Sekpalah .. makaseh banyak2. 
          Sekpa yang. kaktok kita makan tempat lain oke 

          Aku yang kenyang nenga deng mujok:
          Oke

          Abang manok:
          Tok complimentary kmk org dari restoren tok. Selamat hari jadi. Sorry pasal order tek
















          Aku yang lapa di berik kek. Sikda hasil lalu jak. Kecik ati ku bah. Dahlah time bestday aku barang gk sik sampey. hhahaha.. nasib la ada barang makan sidak ya ku colek2 ku. ngeh3...

          p/s kek ya aku sik makan. mbak balit tp sik makan. Sebab aku sik berapa gemar dgn kek. Mun dah datang antu ku nak makan kek. Mok kinek2. San nyawa. haish..


          Pengajaran cerita?

          Erm... pandey2 lah pk dikpun ow.. cita tok dah banyak bercampo... selamat petang kawan2
          (^_^)v



          p/s
          orang yang paling betul tekak pasal gambar ya adalah encek kerol antasha fateh yang pateh gilak bermain ngn katak. Mok adiah ka? Tapi sipik2 jak betul ya bah.. sik pelulah ow? keh3.. mun 100% betol bok ada hadiah.. ngeee :P

          Sunday, October 24, 2010

          Mari berjimba!!

          Alhamdulillah!
          Yesssss!!!! Akhirnya abis juak!! Penat lelah ku terbalas! Yerdeh! Lak
          i jawab komen u oll semua oke?? Aku dha kepak tok keja at last siap!!
          Yeyyy!!

          Jam baruk kol 7.10pm! Msh ada masa utk aku berjimba sebentar sebelum
          ari isnin(esok) utk keja lagik.. Yeyy!! G spring lok eh

          pa nak d plah ku d spring ow?

          --
          Sent from my mobile device

          (^_^)

          Keja keja keja!!

          Its past midnight dah ka lom tok ow? Huhu..sorry guys lom eply komen2
          utk entry b4 tok. Lom sempat nak ngenggon dolok. Tok pun entry thru
          phone jak lok.

          Gk ada 500++ dwg mok d kaler and submit on monday. G bomba gk lak and
          replace dwg. Waaaa.. Dahlah ngaler sorang. Sik best da jak.mun ada
          adik2 gk skolah time tk kan bez...d bait d kait..d soh ngaler.
          Hahahaha.. Aie ngereco.. Kesinambungan entri b4 tk pun ada. Tp lom dpt
          publish lok. Haish...

          Malam tk jd mcm mlm marek la tk.. Kak subuh bok tido.. Bgn pagi lu
          megang kaler pensel trus ngaler... Aiee.. Hahaha ya nang sik sempat nk
          mandik pa ndah la ow :P
          harap2 aku sik tertido la.. Sik bez nak mlah keja pagi ari..sekda fil
          eh. Malam camtok juak bez.. Hurm..

          Sekda nemu nya ritok eh.. Anda sihat? Dh ptg rambut tek? Kin ensem
          sik? Ecewah.. Lemau. Ok dah. Byeeeeee!!!!!!


          P/s keja keja keja keja keja! Sik juak kaya2. Kayap adalah. Hohoho

          --
          Sent from my mobile device

          (^_^)

          Friday, October 22, 2010

          apa ini?

          Ingat tak aku cerita pasal INI ?






          okey. macam-macam dah feed back yang aku terima dalam previous entry. Kebanyakannya mengesahkan... apa yang manusia selalu berfikir pada pandangan mata kasar dan pandangan pertama. First Impression itu penting ok! Lebih2 lagi bila nak jumpa mak bapak mertua (offtopic!)








          pandangan korang tentang gambar ni plak? 

          Second Picture selepas gambar di entri pertama :)

          Wednesday, October 20, 2010

          kontroversi !! kontroversi !!



          ada satu cerita yang aku lupa nak cita on my bestday before. Hari tu lepas balit dari kerja. Mr.ehem2 bawa aku g koke dekat Spring Mall. Lepas parking kitorang pun naik atas. Malas nak tunggu lif, kitorang pun naik la tangga. On the way naik tu nak tau kitorang jumpa apa?











          AWAS





          Kanak-kanak 18 tahun ke bawah sila tutup skrin monitor anda sekarang. Ibu bapa sila jangan saksikan adegan ini keseorangan. Pastikan anda semua berteman.

          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *
          *

          gambar blur.. sebab aku terkejut dan terkedu. Snap apa yang mampu (poret) kah3... kalau tak silap aku ada amik satu lagi gambar. Lepas ni aku try korek ek...

          kalau jumpa.. ngeeee :D



          ppstttt.... apa pandangan korang?


          makan lagi

          beberapa minggu before tok tek. Jangan di tanyak tarikh sebab aku dah lupak. Aku and the geng sepatutnya pergi makan di D11 coz ada kawan ku sorang tok sik pernah makan di sia. So mek org mbakla... Semata2 kerana nya sorang tek sik pernah makan. hehehe... Sepatutnya ramilah juak kmk org. Tapi rami juak yg kensel last mnit so tinggal kmk org 5 jak (aku, dia, yan, dipa and shelly).. Sidak as a.k.a embun malam (Jejaka burung puyuh nunggah ktk tok. Nya asal mek mention nama as nya sensitif gilak.) ada kali nemu aku and the geng sia tapi sik tauk ya aku and the geng sampey baru beberapa hari before tok tek. Hehehe
          ngereco sik apa di taip ku atas ya ?

          sorrilah... dadaku sakit mena tok. tapi ku boring tok.. hukk.. sik tauk pahal eh.. panas jak asa rah ulu ati nun... ermph.... oklah.. tga jak gmbr 3 igek tok lok. ya jak lok mampu upload. ehehe.. sorry mun sik bapa clear.. k hp jak amik tok. sik sempat nak amik banyak2...






          p/s aku nak tetak nenga as nunggah salah seorang di antara mereka itu body builder.. kahkahakha.. ada ati... sepak lak! (bukan ktk as ah)

          p/s/s makan2 tok pun sempena birthday ku juak. aie.. banyak duhal event bestday ku oww

          Sunday, October 17, 2010

          sepetang bersama mereka

          Amni ada Jenny's and The Melody, aku ada siapa? aku ada mereka saja.
          Cukuplah ya k di jadikan model.. tol?
          Petang 17 oktober, aku dok jak kat rumah tengah2 santai nengok tibi sambil di temani oleh derio mendendangkan lagu2 hit. ecewah. ok...

          Anak buah durian: Usu, g hocklee juh.
          Aku: Paplah?
          Anak buah durian: Raon jak

          Tet... bla bla bla bla.. ketok ketok ketok... Malam pun menjelma dan aku amik sidak di rumah. Jalan2 kat hocklee, s.o.s satok...dan mana2 yang ada kedai kasut. Sebab utama, anak buah durian langsat manggis semua nak carik kasut. Kasut Supra u... sik alang2. Rega beratus2. Kasut aku gik sik semahal ya. Brainwash punya brainwash. Aku berjaya mujok nya beli kasut murah sikit. kurang dari 100.. tapi design santek punya...

          Lepas ya pergi makan di tempat marek..lepas g jalan2. raon2.. nemu roadblock... pasya balit.
          sebelum ya. bergambar2 lah dolok nak....















          p/s sidak nya coba nak melompat setinggi bang erol... tapi ... malangnya.. sik kesampaian..jadi aku soh sidak melompat dari atas ya jakla... lak la nuntut ilmu dari bg erol ow...

          Friday, October 15, 2010

          terima kasih sebab sponsor!

          1st of all, aku lupa nak wish terima kasih untuk semua yang wish pada hari bersejarah aku. Terima kasih banyak2.
          And... after few days, famili aku ajak pergi keluar dinner sempena hari kelahiran aku, kazen aku dan anak buah aku. Buat sekaligus lah kiranya.
          Terima kasih kepada semua yang sudi datang, especially uncle mangkel dan kejen2.Specially my mom and dad...
          dengan ucapan.. TERIMA KASIH SEBAB SPONSOR!!
          Yang hadir termasuklah, mak usu dan pak usu serta yasmin dan yusri. Nenek, kazen2 kecil macam 3 fatin. Half anak buah (half lagi pergi kenduri) dan encik tercinta serta sahabat baik saya bersama lovey dovey dia. TErima kasih banyak2...


          Gambar makanan lain tak sempat nak snap. Semua dah Snap masok perut terus. Yang sempat amik hanyalah butterprawn jerr...


          ***

          Well, itu cerita untuk hari itu ... untuk hari ini, malam ini 15 Oktober 2010. Sepatutnya aku keluar dengan si kiko (geng keras sama sekolah) tapi cancel sebab family dia ajak dinner. OK. family comes 1st. No hal. Then amni kol sebelum maghrib tapi tak sempat nak cakap pjg sebab si 'kamu' kol. Rupa2nya dia mintak teman. Tak biasa sorang. Tak biasa abang takde kan? hehe...

          Sebab takde berita dari amni, so ingat dia tak jadi la coz amni pun nak pergi rumah mr.amni dulu. Oke. So, aku dan dia dah tak tau nak g mana. Ingatkan nak g makan scr express. Tapi hampa. Semua scr yang nak d pergi. Semua dah nak close. Maknanya, sia2 jer tengok menu. Mintak tu, habis. mintak ni. habis. Oke. Tak jadi. Keluar balik dari scr.
          Cari makan tempat lain.
          Last2 try kat sini.............




          sate kajang


          Sizzling Beef Blackpaper


          Mee Hongkong


          Kueh tiaw pattaya







          Tak rugi. Sedap. Worth the money. Next time ble pergi lagi. Cuba menu lain :)
          oh. Sekali lagi kepada my deary..TERIMA KASIH SEBAB SPONSOR!



          p/s harus aku ngegeh berbahasa ritok. Nak ikot nyantun bahasa macam bg erolnukman. keh3 .. sikdalah. kwn ku dh byk ngereco sik paham ku berbahasa ibunda ku bah.. ok lah. nak nyambong tido lok.