Monday, October 25, 2010

kebenaran yang panjang

ehehehe... ok... jap... kepada kawan2 ku di seberang laut. Minta maaf, instead of berbahasa melayu baku, hari ini aku nak berbahasa ibunda. (Bahasa sarawak)

Tett.. Ingat sik di hari jadi ku dolok.. Haish. panjang duhal cita time bestday ku ria ow.. Pa macam sekejap jak masa berlalu. Sari jak bah bestday ku? (yahh.. ko mok brapa ari??) erm.. ok.. Lepas balit dari keja ya nak. Kakak kepada kawan aku yang nak nikah ya.. dah nikah dah pun.Ingat sik cita psal kawan aku yg nak pergi ke KRABI tapi tiket blom beli ? SO, nya msg aku ria padah nak mbak g koke memandangkan lamak dah sik pegi koke dan nya nak nyambut bachelor party la konon nya tek. EHehe.. sekdalah.. Sebab nya kan nikah 101010. Kira, girls time la time ya tek (biarpun enchik deng aku ada sekali..tett... out of picture). Mula2 ria, kmk org pergi SPring... ada kan aku cita pasal apa yang ada di Spring? Pasal Kontroversi dan ini (^_^)v On the way nak nuju ke Kbox Spring, dah booking dah. Aku dan encik Deng nait dolok la. Sebab geng ku belom sampey. In fact, teruja juakla sebenarnya nak jumpa sidak tok sebab lamak dah sik jumpa weh. Last jumpa time aku study di Swinburne dolok. Ya pun kawan ku sorang tok baruk masok aku dah nak kuar. Dipendekkan cita, dah setengah jam encik deng menyanyi untuk tatapan aku, barukla sidak datang. Yang datang ya dolok, first My ex-coursemate, Anastasia, secondly my friends older sister which i known... mostly my entire life a.k.a the bride, Syamim and lastly our Korean friend, Swing :) The only thing that i can tell u is, we are far from being normal that day.



Di Spring

from the left, anne, syamim (bride with the mic)
After koke, mek org turun pakey tangga. bukan apa. Ngambik masa panjang gk nak pk sine pergi (biarpun dah tauk sine gk next destination.) Otw turun dari tangga yalah, kawan ku di telefon oleh org yang ngato pelaminnya. Guess what? Nya padah sikpat nak ato pelamin. dah padah nak ato tapi sik dtg2 umah gik nak ngato. 4 days before wed ya. Nendak sik tempa palak syamim. hehehe.. Sambil2 syamim on the phone tek. mek org snap2 la gambar...




bawah tok adalah syamim yang tengah on call dengan org yang suppose molah pelaminnya.. MOHAR nya time yaa...



next, Swing datang ngaco2 beg syamim.. hehehehe..dan mententeramkan syamim... (konon)



tengah bertelefon sempat gik berposing nak? ehehehehehe....
dan dari sitoklah dtg idea si SWING ya nak molah aksi yang disuka oleh bang derio.. erkk...
Sapa2 sikda nangga... sila lihat ini dan ini
sik perlu direpeat gambar ya. hahahah..


from left, anne and the bride jadi cicak lekat 





mun part2 posing berik jaklah dengan sidak tok sebab sidak selalu molah show (singing or fashion) especially during COSPLAY COSVENTION.
Check out cosplay 2 and cosplay 3 




Dinner at Delizze, 101 Avenue

lepas ya kmk org pergi ke 101 Avenue, sebenarnya geng aku nak pergi makan TAKOYAKI di sia. Memang toke dan gerai yang sama macam di Emart dolok sebelum nya berpindah ke The Hills dan sekarang berada di 101 Avenue. Sidak tok mun nengok mek org datang, sik payah sebut gk lah. Sidak dah tauk dah. Datang ngeso muka jaklah kata org tek nak. hehehe... 



Menu:
 
Salmon Cheese Pizza (Deng pun)

Nasi Goreng... (lupak) (Deng pun)
Macaroni Salmon Cheese (Bride pun)
Mini Burgers and chips (Swing pun)
Roasted Chicken with Blackpeper Gravy (ANGAN2 ku musnah) (Aku pun)




kenak aku padah roasted chicken ya angan2ku musnah? sebab ya adalah menu aku sebenarnya. Yang lain ya semua menu geng2 ku. Saba jak aku menunggu barang makan ku sampey.
Datang pizza salmon. Ok. makan sikit.
Datang nasik.. ok. sila jak tokrang makan...
Datang macaroni salmon.. ok.. makan jak ktk org...
Datang burger mini kecik2 tek.. Swing pun. ok.. makan jak...

setengah jam..


Lom juak sampey.

Oke.. gik berkepong manok kali..


45 minit lom sampey.

Oke. Gik berbuang bulu manok kali.

50 minit sik sampey.

Oke gik bertunok ly.

55 minit sik sampey.

Oke.. Gik molah gravy dengan nunok arang kali.

Sejam = 60 minit = 3600 saat

Belom juak datang.. .

aku yang lapa:
"Pssttt oo bang... sitok lok.. ne manok kmk neh?"

Abang manoK:
aie. ktk ada order tekka..? kejap ah.. kmk cek 

aku yang lapa:
Oke bang


7 minit kemudian 


Abang manok:
dalam resit ada ktk pun order ditulis tapi sidak sik punch in. Sidak kitchen dah tutup juak. SOrry dek ow. Kensel order ah? 

Aku yang lapa:
*nait tas meja ngempas kaki*
kitak tauk sik mek lapa bang? 

Abang manok:
*sengih*

Deng sayang cinta hati hubby penawar rindu penyabar org soh ku kool:
Sekpalah .. makaseh banyak2. 
Sekpa yang. kaktok kita makan tempat lain oke 

Aku yang kenyang nenga deng mujok:
Oke

Abang manok:
Tok complimentary kmk org dari restoren tok. Selamat hari jadi. Sorry pasal order tek
















Aku yang lapa di berik kek. Sikda hasil lalu jak. Kecik ati ku bah. Dahlah time bestday aku barang gk sik sampey. hhahaha.. nasib la ada barang makan sidak ya ku colek2 ku. ngeh3...

p/s kek ya aku sik makan. mbak balit tp sik makan. Sebab aku sik berapa gemar dgn kek. Mun dah datang antu ku nak makan kek. Mok kinek2. San nyawa. haish..


Pengajaran cerita?

Erm... pandey2 lah pk dikpun ow.. cita tok dah banyak bercampo... selamat petang kawan2
(^_^)v



p/s
orang yang paling betul tekak pasal gambar ya adalah encek kerol antasha fateh yang pateh gilak bermain ngn katak. Mok adiah ka? Tapi sipik2 jak betul ya bah.. sik pelulah ow? keh3.. mun 100% betol bok ada hadiah.. ngeee :P

15 comments:

  1. sik kira..mok hadiah juak..mun sik berik siap ktk..

    hadiah..hadiah.hadiahhh...

    ReplyDelete
  2. sine tmpt ktk mkn ya???? gambar pizza ya sunggh menggiurkan!

    ReplyDelete
  3. makanan sungguh melelehkan aik liur hehehe.. koke + mkn2 + lepak2 nang best hehehe..

    ReplyDelete
  4. angol! kmk dah agak nang xda papa.. angol li urang mun kat sia "pun jadi" nak polah benda2 ya nak? hahaha

    ReplyDelete
  5. KA:
    ktk sik betul 100%. sekpat... kehkehkehh.. jangan ndak madah ktk HAMPIR betul bah

    ibu iman:
    rah delizze dekat 101 avenue kak. tauk sik ktk tempat yaa?

    kaljis:
    aok... nyaman~ heaven jak asa. yerdeh.. gik2 nemu member yang lamak dah sik bertemu eh

    amni:
    you got it right~~ ehehe
    mun lah kmk mena nemu depan mata. nang tekok mek terus ria ni. sekda men tangkap gambar2 gk. tikam k kamera

    ReplyDelete
  6. panjangnya kebenarannya...huhu.da kmk baca enrti yng lepas ya.hehehe.kmk da komen x owh.wakakaka.lupak indah eh.

    ReplyDelete
  7. haha...ya paduhal cerita sbnarnya pdhal...soh suspen jak...
    nei ndak heran...
    cmne ktk bleh ilek2 jak ambik gmbr...
    xkan lah cdak ya x perasan...

    p.s: kmk rasa ad cosplay convention d spring for an event...
    tp xpasti dh lepas or belom...

    ReplyDelete
  8. yobih kesian
    lelah jak nunggu mknan ya sampei
    psst: air liur meleleh nanga mknan

    dak nama pun koke..mun normal nang pelik hehehe
    mun sik normal ya plg best HOHOHO

    ReplyDelete
  9. ooOOo ya duhal crita nya. Pandei si Swing posing hoh. Lak mun kitak kuar gik mbak Swing lak, kontek jak mek ah. Mek mok posing ngan Swing juak lak hehehehe...

    ReplyDelete
  10. hahahahahaha!! paduhal! hahahaha... :))))) ilusi optik jaklah gambar nak konon kontroversi ya? hehe... ;p nyaman, eh, bunyi makanan ktk orang ya... terliur kmk... salah ktk, ah, polah kmk drooling... ;p

    ReplyDelete
  11. ae eh. kontrobesi jak duhal gmba ri ya. tettt! tedah bebday girl. mala jak sik oleh d order nya. ekekeke! :DD

    nyaman. ngga jak pun jd la. -_-

    ReplyDelete
  12. choiss!! ya duhal cerita d sebalik gambar org beromen ya tek..hahahah! nang pandey bposing....suruh si swing ya ajar kmk juak klk..hahaha

    ReplyDelete
  13. no wonder gambar dalam tok selalu kacak..DSLR beb..

    ReplyDelete
  14. 0o0 shyt, the food is so bloody awesome. Lapar gua datang balik.

    ReplyDelete
  15. labulabi:
    ahaha.. pjg kebenaran sedangkan niat nak madah tek sigek jak. Lakonan semata2.. keh3... kmk pun lupak ktk ada komen sik koh. hoho

    syaftome:
    yah. ya paduhal cerita nak? ehe.. mun nemu sik juak mek eran nak ngambik gambar koh. ekeke.. d spring ada ria dah lepas dah.. wait for next event k. kelak ada gk.


    Juelina:
    aok.. tedah brg makan sik smpy. Nasib dapat cubit2 sesenduk duak makanan sidak lain. yoh. hahaha

    juh koke~

    fnf:
    kenjet ktk ya. mbak bini ktk juak juh. ekekeke

    roserina:
    ahaha how come ble salah kmk ndah? Reading on ur own risk ok? LOL.. Silalah pergi ngetest makanan di sia. hehe
    aok. Nama pun dah 'kontroversi' nak? Ble jadi paparazzi sik?

    ninie!!
    juh g kch kita makan sia.. ktk chia kmk.. yerr

    erolnukman:
    tok gik sorang kenjet. sama jk ktk duak bg derio ya. haha.. mbak bini ktk juaklah posing cmya

    wawa:
    erk.. gambar kacak? makseh..
    tapi DSLR? nehi~ yerr.. certain gmbr jak pok.

    KeCiK:
    the food IS awesome.. jom g cni makan.

    ReplyDelete