Monday, October 4, 2010

Tulis dan post

Perkara pertama untuk di tulis (taip):


Before tok nak, aku terserempak dengan sigek blog tok, 100penulis. Tujuannya, untuk ngumpul 100 orang penulis untuk menghasilkan sigek blog. Erm.. sapa punya idea untuk buat tok ya aku kurang pastilah ow..
Tapi yang soh aku suka, sebab makin banyak orang publish entry, makin banyak benda yang aku boleh baca untuk mengurangkan kebosanan melanda dalam hidup aku tok kelak. Hehehe... macam Mrs.Amni kita. Rajin nya update, sak aku sik tido. Yerseh. Macam2 juaklah pe'el orang di tangga dalam ya. Dapat juak k nambah geng nak? Tol sik?
Erm.. SIk pandey juakla nak madah papa gk. Papa2 pun, mun mok tauk gk. Sila lah klik link di atas ok. ehehehe..





Perkara kedua untuk di tulis (taip):




Kitten Persian untuk di jual...
Umur 4 bulan....
Harga RM 650.00 (sikok)....
Harga boleh dinego kalau berminat...



eh eh.. sempat ndah promote lok. Hehe.. sikda.. ada auntie kepada kawan aku mok jual pusak tok. Memandangkan rumah aku sikpat engkah pusak, so aku sikpat la nak grab nya tok. Ada antara ktk org berminat ka?

Sila jak tinggal pesanan. Sekian, terima kasih


Perkara ketiga:

POST (Publish)

22 comments:

  1. kacak da pusak ya.kmk minat eh.tapi rega ya x dapat la nak ditunaikan buat masa sekarang.hehehe

    ReplyDelete
  2. labulabi:
    ekekeke kacak nak? yalah.. tinggi. Tapi auntie ya padah tek, mun maok boleh kurang. Kurang ya berapa kmk sik taukla. Mun maok ktk rondeng nya pun. hehe

    ReplyDelete
  3. Mati pusak ya mun dijaga kmk.. ekekeke... kmk dah sikpat mok polah banyak gik entri sari.. kerja banyak.. mak ai... idea berimbun.. tapi mood nak nulis ya lari2.. mok dikepong.. hee

    ReplyDelete
  4. uhhh. arhhh. gerammmmm! kiut menaaaa! eeiiihhh. kmk mok jak! rega boleh tahan. tapi kmk sik bedaya. mak kmk sik mok inang pusak. grrr. -.-

    ReplyDelete
  5. amni:
    hahah kotan juak alu mati pusak mun di jaga tek. ekeke...
    sikpa2.. tyt... lak2 ada jak ya.. sehari mok 10 igek entri kali. haha

    Ninie:
    yahh.. bunyi geram ya. ekeke... sama jak kita koh. mak kmk sik mok juak pusak di rumah.. grrrr

    ReplyDelete
  6. grrrr. grrrr. kmk mampu geram jak koh. HAHAHAHA. senasib la. hanya mampu minjam pusak jiran. ekekeke.

    ReplyDelete
  7. mahal pusak ya oo...ingat rm650 2 ikok tek..hehehe!
    ada mbiak form 3 minat pusak tok...hehehe!

    ReplyDelete
  8. Kacak pusak ya... tapi rega nya kacak juakeh..

    ReplyDelete
  9. ziarah blog kawan 100penulis.. :)

    bahasa apa ni.? Hihi

    ReplyDelete
  10. yer..encik erol..mbiak form 3 ney da duit..nama dah form 3..sik sampe ke sia duit..hanya mampu ngutip pusak tepi jeraya jak koh..hahahhaha

    ReplyDelete
  11. oooo..mun berminat dapat ditego..

    ReplyDelete
  12. ninie:
    pusak jiran pun sikpat masok kawasan umah mek org koh. mun kmk nemu d tandah mek jak. mun mak mek nemu, nang sikpat lepak nya. hahahaha

    erolnukman:
    yahh.. sine miak f3 nak ngoleh duit ya. ekeke.. aok.. mek ingat mula2 2 ekok tek. Nya ada 5 ekok gk kecik padah nya tek. mun mok booking leh juak kata nya. mun maok mena juak, leh rondeng gik rega. haha.. kata org yalah

    mstikot:
    kacak nak pusak ya? tapi yalah tek. rega nya..

    raja fiqri:
    salam! heehe. bahasa sarawak la :D

    willie:
    mun pusak ya pandey berjual sama dirik, nang kaya dah sidak.

    BSI:
    kutip itu mulia. ehehe ne tauk membiak dengan santeknya

    SEN:
    dapat2. dapat juak d mbak main lego

    ReplyDelete
  13. Wahh persian eh. Book k kamek lok. Lak kamek ambik. Pree la hehehehe...

    ReplyDelete
  14. as6 hi ztie...uniknya entri dlam bahasa sarawak..bahasa jiwa bangsa kan?;)teruskan menulis and keep in touch...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. As6

    Hai ztie..
    1st time msok blog tok..
    Blogger Swk duhal, buat entry pun dlm bhsa ibunda..
    Btw, teruskan menulis.. :)

    Latest entry: Special Edition:20102010 @ 1020am

    ReplyDelete
  17. fnf:
    mun ktk amik free ble kenak tangkap polisi ya

    humbleyat:
    hello sis.. yeap. bahasa jiwa bangsa.. thanks :) u too.keep in touch

    d_tieah:
    yeap.. blogger swk. ktk sama juak kan? heheh.. thanks.. u too :)

    ReplyDelete
  18. AS6

    orang srwk ka? polah entry dalam bahasa sarawak. gamble habes.. mun orang sik paham, lalu lah..

    tok datang jengok dari 100penulis. hehe.. senyum2 selalu owh.

    apa cerita pusak ya kinek tok?

    ReplyDelete
  19. asada:
    ehe.. aok. org srwk koh. ktk sama juakka ? asal sine?

    makseh jengok.. jengok2 la selalu hehe

    pusak ya masih rasanya...tedah.. mun mek dapat beli lamak dah...

    ReplyDelete
  20. AS6

    Ztie salam dr 100penulis... saya tau perkataan kamek aje utk bahasa sarawak, dan bah aje utk bahasa sabah.. hehe.. merangkak2 saya baca entry awak.. ehhe.. nnt kalu saya posting ke sarawak, ztie gn asada kena tolong sy ajar bahasa sarawak ok.. hehehe

    ReplyDelete
  21. sofia!!! terima kasih sofia.. hehehe nanti kalau sofia ada g sarawak.. especially kch.. sofia bagitau je ztie k... ? takpe... sorry... entry latest semua dah seragamkan bahasa :D

    ReplyDelete