dilema yang lemau

Aku dalam dilemma! tolong!!!!! huhuhu.... 
takkan aku nak mintak cuti sebulan kot ?

sepatutnya aku ada hal yang perlu di uruskan kat sibu on 3.1.2011 Then planning nak g sana within 30 or 31.12.2010. 

TAPI....

tadi kawan lama ku di kolej call.. dia teringat yang aku bakal ke miri nanti, tapi dia tak ingat tarikh... so sebelum sempat apa2 dia dah bagitau plan dulu dengan aku.. which is.... 22.12.2010 dia ajak pegi  

PULAU MANUKAN



ok.. PULAU FAVOURITE AKU TU!! How can i say NO? Seriously.. how can i ? Masalah sekarang selain cuti yang lama.. takke lama sangat aku kat sana nanti??? I mean.. lets say di Manukan dalam one or two days...paling2 miri satu hari, bintulu sehari... sibu sehari...  jadi selebihnya? aiyok... paling2 pun aku balik dari manukan on 26th.. Takkan aku nak balik kch lagi then pegi lagi on 31st later? Ke.. lebih baik macam tu? Tapi aku takut bila dah sekali cuti, cuti next takkan approve sebab hujung bulan 12 memang adalah masa yang sangat busy busy busy.. oh.. aku dalam dillema.. seriously  tolong! patut ke aku tolak permintaan kawan ku yang satu tu untuk pergi bercuti bersama di pulau manukan dah patutkah aku meminta cuti selama 9 hari? 9 hari ok... takkan aku nak mintak cuti tanpa gaji?? aku perlukan gaji!!!!!!! aku perlukan mereka sebanyak yang mungkin! ishkk.. or.. haruskah aku melupakan saja niat suci murniku itu?


sekian, 
aku yang sedih......

16 comments:

  1. hurm..harus ktk pg! try lok apply cuti lmk ya..
    mun xda jln paksa jak unpaid..hehehe..
    sebab lak2 bila gk mok plan..yerrr~~ ngasut ktk soh pg..sebab org pdh pulo ya kacak aie..harus la ktk pg..hehehehe..

    ReplyDelete
  2. hehe...kmk penah cuti sik bergaji lebih seminggu... perasaan kmk pasya..eiiiii...syg eh gaji 9 hari ya..eiiii..hahaha...


    komen kesian gik ok.. Ermm..apa kata, ktk boh pegi...sbb memikirkan unpaid leave yg sungguh sik best..pulo ya kelak2 boleh pegi... xpa..kelak kta pegi Pulau Jeju-Korea...oke...yerrrr..nang xpndey nak mujok la kmk tok..hehee

    ReplyDelete
  3. @flo
    nang kacak pulau ya aiee.. impian mek nang nak pegi sia.. adoh adoh... aok. sigek unpaid.. pasya nak.. duit gk k kmk bertahan seminggu sinun cmne??? haishh... sebelum 3.1 ya lak.. adoh2... tp yalah tek nak. mun sik bila nak g tol? Nak ngu kmk plan.. dari 5 taun ria kmk impian nak pegi pulau ya sik pegi2 pey nektok. hahahaha

    @KA
    yalah d pk kmk koh.. unpaid leave ya adoh2.. ehhe.. 9 ari... adoh2... *pengsan*

    ada ndah komen kesian.. malas ku. hahaha.. tp.. yalah tek... 9 ari.. huhu.. yarabbi!! jauh gk nak g korea ya!

    ReplyDelete
  4. mun maok pergi. why not cuti tanpa gaji. it;s ok. kmk pun pernah cuti tanpa gaji utk raya thn lepas. since blm layak utk ada utk cuti rehat. sbb baru keja sebulan. huhuhu

    asal puas. gaji boleh kemudian.hehee

    ReplyDelete
  5. @BSI
    maok aie.. serious kmk mok pegi.. yalah. ada juak terpk nak amik cutitanpa gaji. duit gk mok d pk tok.. 9 ari mek d cnun... huhu... minyak otel gk.. huhu.. dhya.. kumpul duit untuk pegi taun depan gk. tapi tapi.. cam besz jak nak ow cuti d manukan.. mcm lamak dah sik cuti... gikpun siklamak gk nak sambg study juak

    ReplyDelete
  6. PULAU MANUKAN ya sine? sik pnh dgr pun. mun kmk la. pegi jakkkkkkkk! bukan salu pun. ekekekeke. gaji dudi2 lok. yerrr. sebarang jak kmk lok.

    ReplyDelete
  7. perhhh..best wooo pulau manukan! tp ambik cuti tanpa gaji ya mcm sik setuju jak..

    ReplyDelete
  8. Pulau Manukan dah kotor sikit... kwn mek mdh... nya bok pegi sia bln ya... huhuuu...

    ReplyDelete
  9. Tok ada kaitan ngn kemahuan.. Mun hati madah nak pergi ya boh tunggu lamak gilak.. Just enjoy the life... Manukan! Manukan! Manukan! Manukan!... hahaa...

    ReplyDelete
  10. @ninie
    masih berfikir tok ni.. heheh di sabah lah sayang ... GOOGLE kan. hehehe

    @erolnukman
    kan? best kan pulau ya? Huhuhu... yalah tek.. cuti tanpa gaji.. macam kmk pun sik berkenan juak

    @as
    kwn mek kak pegi juak ria.. nya padah bersi.. kali nya lom membersihkan time ya nk. huhuh..

    @amirfx
    arghh!!! tolong!! jangan menggoda saya dengan manukan

    ReplyDelete
  11. waaaa....manukaaan....
    kwn mek pdh sia bez....huhuhu...kmk lom pg gik...

    ReplyDelete
  12. @durrani
    nang best sia aie.. huhuhu.. ne lah gaya tok.. huhu.

    ReplyDelete
  13. wow, byknya plan... utamakan yg penting lok :)

    ReplyDelete
  14. lak honeymoon ngan achie boleh bah g sia.. hahaha.... rugi duit ya.. taun depan nak belajar dah.. bagus simpan duit lok.. kelak2 enjoy.. hehe

    ReplyDelete
  15. wah ujung thn nang bz kan ztie
    dah la time ujung thn is time byk plan best2
    and time plan best2 ya lah
    cuti ssh maok approve
    sbb bln 12 dah maok dekat
    yobih.............

    ReplyDelete
  16. AS6

    Salam,
    Sekarang ni macam-macam hal yang tak terduga boleh berlaku. Mengikut perangkaan, 30% orang Malaysia ni sedang mengalami masalah mental. Hanya peratus kroniknya itu belum dapat ditentukan lagi selagi simpton tidak dikenal pasti. Masyarakat kita pula suka biarkan sahaja kes-kes sebegini tanpa rawatan kerana malu hinggalah jadi tragedi begini. Rawatan awal sangat perlu untuk membantu mangsa

    Terkini di blog saya;

    RISISITA III

    ReplyDelete

Powered by Blogger.