Tuesday, November 9, 2010

Emak mati dibunuh anak?

Aku baru jer tengok tv1 tadi, dan terkejut bila tengok berita pasal
seorang lelaki ni berumur dalam lingkungan 22 @ 23 tahun yang membunuh
ibunya dengan menggunakan kapak or something2 yang untuk potong kelapa
sawit ke apa tadi, aku pun tak berapa ingt dah. Bila ditanya kenapa
dia bebuat demikian, dia cuma menjawab bahawa itu bukan ibunya. Ibunya
telah lama mati/meninggal dunia. Yang tinggal hanyalah jasad ibunya
yang didiami mahkluk halus atau saka. Semua itu berlaku kerana dia
mempelajari salah ajaran dan dalam tv tadi ada menunjukkan buku yang
dia baca.

Sampai hati kan? Ibunya penat2 menjaga dia, menatang bagai minyak
penuh. Tapi bila dah besar?
Hmm... Dunia akhir zaman. Macam2 terjadi. Moga kita sama2 dijauhkan
daripada perkara yang menyesatkan. InsyaAllah.

--
Sent from my mobile device

(^_^)

21 comments:

  1. iblis berjaya menghasutnya..taksub gilak dgn agama..

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah. plek2 jak dunia kinek tok. tegal ya jak bunoh mak nya. kempang ati lok. grrrrrr.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ishhhhhhh
    ku sik sempat nanga berita tek
    sampei umah, ngam berita gik 5 min maok abiz
    wuwuwu
    tp nang sot org ya
    haihhhhhhh

    ReplyDelete
  5. sedih ooo bc kisah dunia kinek tok... family value dah semakin kabur...

    ReplyDelete
  6. ishh..ilmu apa ndak d amal pok ya sampey jadi camya..bjaya setan ngasut nya..

    ReplyDelete
  7. ada nanga tadi, ya bapak mek madah..ingat salu, syurga ya mak bapak..emosi ya kawal..mun ada nak sik puas hati, luah..jgn simpan..lak jadi gila kedak org ya..hee..:)

    ReplyDelete
  8. salah amalan la ya.. sampei mak nya mpun ditanggarnya kedak saka. Sigek yalah bahya amalan kedak ya. Mek harap kitak sikda laa nak ngamal nok kedak ya juak hoh Zatie hoh. Lak sik pasal2 dak blogger diamok kitak lak pa kitak mikir suma mekurg ada berisik saka..

    ReplyDelete
  9. jt, mek dah tanyak syuk..domo besar nak kedak mek pun ya..rm80..mun nak kecik ya rm20..ktk mok ka? nxt week syuk balik swk..hee

    ReplyDelete
  10. Uishhh.. Dasat ehhh.. Org cemya rejam jak sampei mati... haha.. Mudahan ktk sik kedak ya.. Jgn ingt kmk org ada nginang saka inda.. P mun sik salah kmk bg audio ada nginang saka.. Saka superimpose.. Kmk kurang arif gilak part saka tok....

    ReplyDelete
  11. Jt maok beli domo juak ka hani? kt boleverd ada bah..ye.rr..

    ReplyDelete
  12. Kmk terkejut juak dgr berita tok mlm tadik. Sewel juak miak tok. Nya jd mcm ya hasil drp membaca buku nak dibacanya kinek tok.

    ReplyDelete
  13. yalah terkejut juak nengar brita ya.da gik manusia di zaman kita tok owh.semoga kita di jauh dari malapetaka camya.

    ReplyDelete
  14. mek ada ngga berita ya mlm tek..sewel lalu..apakah??!!

    ReplyDelete
  15. nang mcm2 jak..nginang saka kah? erkkkk...


    komen encik terbiut nun lok..hehehe..

    ReplyDelete
  16. dah akhir zaman..anak2 dah memperhambakan mak bapak..
    T.T

    ReplyDelete
  17. Ya Allah.. takutnya.. tapi mmg sekarang kalau baca paper macam makin byk certa mengarut ngarut... errrr.. apa lah nak jadkan..

    ReplyDelete
  18. @BSI
    yalah tek koh... nang berjaya nya ngasut. sampey kedak ya gilak jadinya.

    @Ninie
    aok... kin dunia aher zaman tok ow. kin pelik2 jak dah jadi perangey orang. Mak nya pun gik ya bah nak ow

    @Juel
    aaaa.. sikpa sik sempat.. toklah kmk merik berita ngn kitak. hhahaha.. now dah tauk nak?

    @Asma
    erm.. sedih gilak koh. Neyda gik family value untuk certain orang nektok. KOtan taksub dengan kuasa dunia.

    @Erolnukman
    ilmu yang menyesatkan lah. Terlalu percayak dengan sesuatu yang sik pasti

    @Hani Apandi
    aok.. Syurga di bawah telapak kaki ibu... huhu... kesian nangga muka family nya tek.. dak adik2 nya. bapak nya pa ndah

    @Fnf
    Kenak nya sik salah amalan mundah cmya nya nangga mak nya koh. Camne ndak bayangan mak nya di tangga nya time yakah.. nang sekda langsung rasa perikemanusiaan. hoh....mek tauk ktk org dak blogger tok menar ada ngamal saka.. gnelah kmk nak molah? hohoho

    ReplyDelete
  19. @HANI!!!
    aie.... 80 ngn 20 ka? Nok kecik ya kecik bena nak?? hohoho.... aie.. kmk lom cukup tok.. tanggoh bole? yer.. aie.. p mekmaok. bila syuk ada balit gk ow??

    @wawa
    kurang pendidikan jak. bodo sik kali. Cuma sik pandey beza baik buruk

    @Amirfx
    ada ndak ka sistem undang2 malaysia tok nak molah rejam sampey mati koh. mun dolok cayak mek.. kmk kurang arif juak part saka tok. odio nginang saka superimpose jadi kenyataan sik ya ?

    @BSI!!
    aokk! mek mok beli domo aie.. aie.. kat bolebed aada meh?? mek bok pergi ria.. pa mek sikda nemu?? kat sine bah ?

    @Mstikot
    yalah.. kmk tengah makan time nenga berita ya alu sik lalu rasa nak makan. macam2 jak cara orang nak menyesatkan nektok. dari buku pun boleh.

    @labulabi
    yalah. amin. Semoga kita sikda kenak benda2 macam ya

    @flo
    aok.. kan? tedah nangga family nya lok

    @KA:
    erkk... kmk sekda nginang saka.. adakah anda? huhuhu.. odio ya nang

    ReplyDelete
  20. @Hanys
    yeap. dunia akhir zaman buat manusia semakin lalai dan alpa

    @Mummy Nana
    Saya tak percayakan sangat paper. Kadang2 mereka melebihkan cerita hanya untuk melariskan akhbar..

    ReplyDelete