Nukilan dinihari

1:10 AM
Selamat pagi semua.. Pagi la ni kan? Sekarang jam menunjukkan pukul
12.49tengah malam. Aku baru jer nak menjejakkan kaki ke rumah. Hari
ini adalah hari kedua aku akan memulakan rutin harianku yang busy. Tak
lama. Until end of this month jer.. Remember gambar yang membuatkan
kontroversi? Kalau tak ingt nanti aku edit post ni dengan link.
Sekarang ni aku guna hp. Malasla nak copy paste link.

Btw.. Long thing short, kawan aku ni nak buat majlis reception bulan
ni. So bulan ni memang aku fully book utk apa2 event pun. Well, mgu
depan ada kurang sikit kot sebab dia pegi sibu jap p jumpa laki dia.
Yang pasti, ingat tak aku pernah cakap pasal menari menggunakan baju
kebaya atau kurung? Dan lagunya adalah.........

'i want nobody...nobody but you...*clap*clap*'

aaaa.... Kalau tak tau takpe. Oke dah. Jangan nak imagine lebih2
ek.kurang takpe. So, kena choregraph bride's maid sekalian dan fikir
pasal penyediaan book guest nanti. But that is other story. The best
thing is, kitorang tak guna guest book biasa... Tau kan? Kalau org dtg
majlis reception tu, tulis2 nama dan ucapan semua. Ok! Kami tak guna
camtu. Kami guna method lain. Nanti kalau majlis dh berjalan dengan
lancar, aku kasitau macam mana ek.

Aa... Gambar akad nikah dengan sanding kawan aku di rumah hari tu pun
aku belum sempat post lagi. Nanti aku cari time k... Belom sempat aku
nak post tu dah nanti melambak dengan gambar time reception..
aiyok... Panjag dah cerita. Berbalik dengan aku. Lama dah aku tak rasa
penat macam ni.. Mungkin kerana aku dah lama tak menceburkan diri
dalam aktiviti silat kot. Kalau dulu tiap2 malam aku di gelanggang,
dari pkl 830 sampai 1130 or lebih.. Dah keje ni kurangla kan.
Mustahilla kalau aku tak rindu semua aktiviti tu dan kawan2 aku tapi
aku perlu utamakan yang utama dulu time ni. Cuma adalah kadang3 kalau
ada event besar tu secara tak langsung aku involved gak la kan..
Sekarang ni pun kawan2 aku d gelanggang dah asyik message dah mintak
senior2 turun sebab kesian dgn junior baru2 ni tak ckp tenaga
pengajar. Huhu...

Tadi sebelum aku turun, lepas maghrib, ngam plak ayah aku balik. Dia
tiba2 teringin nak makan sup daging. Aku cakap aku nak keluar dah. Dia
cakap takpelah tapi dia tanya aku nak makan tak? Aku nak.. Tapi aku
kan nak keluar? Ayah cakap takpe, dia masak. Janji aku makan balik
nanti,
So, kan aku baru jer balik ni kan? Jam dah nak pukul 1. Aku tengok
ayah dah sediakan sup tu.. Sumpah aku takde selera sekarang. Mungkin
sebab aku penat sangat dan.... Dah tengah malam kot jadi selera aku
sekarang ni mati. Tapi, aku taknaklah ayah bangun pagi nanti kecik
hati tengok sup yang dia masak tu masih ada kan. Berat bertambah makan
tengah malam boleh dihilangkan walaupun susah, ayah mana nak cari
ganti... Tol tak? I love you dad! Your dishes is as marvelously
delicious as always.

Yeap!! Sambil aku menulis blog ni sambil itulah aku makan. Perasan tak
entry aku hari ni super panjang? Sebab aku nak habiskan sup ni. Nak
bukak laptop lak malas. So. Aku guna camni jer. Dan sup aku pun nak
hampir habis dah. Dan...... Idea aku pun tiba2 dah berkurang dah ni.
So guys, i gotta go now. Nanti aku reply komen previous entry ek...
Tak sempat lagi nak reply. Blogwalking pun aku sempat pg certain blog
dan certain jer yang aku sempat tinggalkan komen. Tomorrow as usual
rutin keja pagi samapai petang, malam....insyaAllah macam hari ni....

Tapi kan, besok kete aku nak masok workshop daaaaa! Camne aku nak
turun keje esok ek? Bukan apa.. Nak bikin dia punya aircond
rosak.lepas tu enjin semua... Atur sikit2 la kan sebelum aku pergi
nanti.. Belum dengan tayar semua.... Hmm... Banyaklah belanja aku
bulan depan dan depan dan depan dan insyaAllah kalau takde aral
melintang, aku dah takde gaji dah beberapa bulan lepas ni. Masa untuk
berperang! Hmm... Wah... Makin rancak..oke.. Harus aku berhentikan
takat ini kerana jari ku dah krem krem belaka. Ekekekeke

selamat malam bloggers! Terima kasih kerana singgah dan komen. Pernah
tak aku cakap yang aku sayang korang semua macam family aku? Abang,
adik, kakak, kazen, uncle auntie aku yang tak pernah aku ada? Tak
pernah kan? Ehe.. Sekarang aku dah cakap... Ada apa2 nak cakap kat aku
tak? :P

--
Sent from my mobile device

(^_^)

15 comments:

  1. Selamat malam juak... Bah.. Tdo gik sia...

    ReplyDelete
  2. selamat pagi..ahahaha..siap mkn2..minum2 gik ya..ehehehe...bangun2..keje2

    ReplyDelete
  3. bangun gik.x keja ka ari tok.hehehe.

    ReplyDelete
  4. hehehe..sambil blogging minum sup!kmk mok juak ngga gmba reception ya...yerr~~
    cr inspirasi tek...ehe..

    ReplyDelete
  5. Jual jak keta kitak ya. Amik Inspira jak. Cak daa jak Inspira hoh ehek..

    ReplyDelete
  6. mowniiiiing...hehe..
    majlis reception ya sama maksud ngn majlis kawin kaa..???

    sya budak baru kenal word 2...huuhuhuhu..malunyaaaaaa...

    ReplyDelete
  7. selamat malam.. mimpi yg indah2... :P

    ReplyDelete
  8. dh tgh ari. so selamat tgh ari lah. ehehehe. wahh. sup sup. kmk lmak dh sik melantak sup. boh lupak gmba arr. mok ngga juak.ehehehe.

    ReplyDelete
  9. entri dini ari d komen tghari.=P
    tertanya2 kmk,ktk tok kerja pa sbenarnya?guru silat?tukang servis airkon?mak andam?dll??..kekekeke

    ReplyDelete
  10. nang pjg kali jak sambil makan sup hehehe.. ktk jadi wedding planner kah??

    ReplyDelete
  11. i want nobodi nobodi but choo!ahhh choo!
    auww
    suka suka
    entry plg pjg dr ztie kali tok hohoho
    2 hr ku visit blog ko tauk sik
    sbb mcm2 cita ada hahahaha
    MCM2 ADA hohoho
    uit kenak sikda gaji
    apa kah hahaha

    ReplyDelete
  12. @wawa
    selamat tengahari time kmk reply komen tok. heheh

    @amirfx
    tengahari dah tok!

    @Norris
    hehehe... dah bangun dah keja.. dah ujong minggu dah tok .. yeay~

    @labulabi
    memandangkan ritok ari sabtu. YES!! sik keja.. yeye

    @BSI
    erk.. majlis ne nak d aja?

    @FLO
    waiseh... hehehe.... aoklah.. kenyang mek malam ya.. gmbr reception? Tgulah dolok. lom gik bah. hehehe

    @FNF
    kmk mok inspira aie!! ktk jak pun keja ya. huh.. sekpa.. tunggu lok

    @Durrani
    aaaa... sama ... hehe.. tapi lain sikitlah.. hehe.. sekpa.. now dah kenal nak?

    ReplyDelete
  13. @KA
    selamat pagi Kerol!! mesti nya keja ri sabtu tok. hehehe

    @ninie
    YEY!! at last ada juak org komen tengahari.. biarpun tarikh sik sama.. haha... yeap... makan sup nunpolahlah ow.. apa di maok ktk tangga tek ? hehe

    @erolnukman
    kmk komen tengahari juak tok.. yerr... aie.. kmk keja apa? Guru silat ya sikdalah hevat gilak macam ya koh. kmk nolong2 sikit2 jak. Servis ekon jauh skali. mun sik lamak dah kmk ngato ekon mek ya pun. Mak andam kmk fail lah. kmk sik pandey pasang mekap. hahahaha.. dan lain2.. yeap!! hehe.. for now lah ow.. keja mek draughtman... eh.. draughtwoman jaklah

    @wa kaljis
    hehehe... takut mek tertido makan sup ya koh dah tengah malam time ya. bak berblogging. yerr... erm.. kmk wedding planner utk kekawanan saja. haha. tapi kali tok sekdalah.. nolong2 sikit jak time majlis lak... ada rupa2 wedding planner ka kamek? yerr

    @Juel
    waiseh! JUE~ mun ktk sitok tek mbak mek sekali ktk menari. yerr.... aok. panjang ow? hahaha.. angkara sup ayah ku tercinta. yerr...
    2 hari visit blog tok? kaa.. 2 hari sekda visit blog tok? yerr.. makseh oii... lakla molah cerita gi. yer...
    aa.. sebab apa sekda gaji?? tunggu.. next next next next next next next entry oke~

    ReplyDelete

Powered by Blogger.