picture speaks a 1000 words, a word speaks what language?

4:30 PM
Aku ada satu soalan nak tanya kat korang...

Andai kata, seseorang,

lelaki kepada perempuan

atau

perempuan kepada lelaki

atau

kekasih kepada kekasih


berkata-kata, message, voicemall, mms, surat, call :







"I'll give you freedom..

I'll let you go..

I give up"



Terang-terang makna dia,

Aku beri kamu kebebasan...

Aku lepaskan kamu..

Aku putus asa


kan?


Atau, ada makna lain?

19 comments:

  1. macam mok memutuskan hubungan percintaan jak ya (mun urg bergerek lah)

    mun kmk, nang straight to the point, xda nk mikir double meaning agik bila dh nerimak kata2 mcm ya

    ReplyDelete
  2. hmmm...
    its hard for me to say this...
    xda makna lain...
    maksudnya...they wants to break up...

    well, that is just my point of view...

    ReplyDelete
  3. sikda makna lain..ya jak maksud kali nak ow? yer..think positive..mungkin ada lain gik makna..macam..

    i give u freedom..(polah jak apa yg disuka..kmk sik halang kebebasan ktk-kmk sokong jak pstok-mls mok kelae gik)

    ReplyDelete
  4. arhh. kmk sik pande bkata2. err. mun kmk la. ya tanda nya si polan melepaskan si pulan. si polan dh jerak dh ngn si pulan. aihh. giya la.

    ReplyDelete
  5. depends ngan situation juak ztie
    mun bf-gf br kelahi psl freedom
    it might be bf/gf ya maok broke up or nya berik jak freedom ngan psgannya

    mun laki-ompuan-laki
    depends on situation juak =)

    ReplyDelete
  6. Ermm..kemungkinan maksud sebenar si dia tek nak madah diriknya lapar kali bah. Anyway, pic speaks 1000 words, words speaks jawa language okeh? maksehh...

    ReplyDelete
  7. @ibu iman
    kan? Macam ya kan bunyi ya?

    @syaftome
    sama jak point of view kta tok koh
    thanks

    @BSI
    tapi pokoknya yang pertama dipikir maseh sama nak? yalah ow. pk positif jaklah mcam ya..

    @ninie
    ehehehe.. alu lupak apa mek nak komen ngn ktk koh. kotan maca polan pulan ya.. tingat mek ngn arwah inek mek ska klaka gia. heehe
    al-fatihah

    @JUE
    hah.. cmney mun laki-mpuan-laki ya?

    @fnf
    grr.. tauk ada nya lok. hahaha.. sik pandey nya kelaka jawa... sikda lam gen

    @wawa
    sedih ow ayat ya.. sentap untuk seseorang

    ReplyDelete
  8. bunyinya macam nak mintak clash..
    tp sebaiknya tanya betul org yg ckp tue...
    pe maksud dia sebenarnye..
    takut silap faham...

    ReplyDelete
  9. @Tomato Gurl's Life
    kan cik tom? Yelah, sebaiknya cakap heart to heart dengan org tu kan.. tkt salah faham. tapi apa lagi yang boleh buat salah faham dengan ayat tu

    ReplyDelete
  10. ish.pndei takut mek.takut na mun can mek madah gya hoho.

    ekot apa dpaham kmk retinya mok give up n sikmok teruskan rship la.rasa kmk ajakla.
    mudahan juak sik aie kmk gik sedeh.

    ReplyDelete
  11. Kmk asa lah mun ada kata2 kedak ya maksudnya mungkin "tiada kata seindah bahasa, bahasa melambangkan bangsa, bangsa apa sik tauk.." haha... Tajuk ktk kedak nama blog enchek onggon jak... Jeng3....

    ReplyDelete
  12. darl' mun yg cmney mun laki-mpuan-laki ya, mskd ku sik kira smada laki - mpuan or mpuan-laki
    hehehe
    ku singkatkan hohoho

    ReplyDelete
  13. erk..banyak makna tue ztie....
    tapi makna yang paling jelas aku tahu,dia mahu lepaskan pasangannya,maksudnya break..gitu..
    hu3...sori aku xde exprience dlm hal2 nie :P


    latest entri:

    salahkah aku berkahwin dengan wanita berusia???

    ReplyDelete
  14. @fieza:
    heheh... janganla ktk gik sedih k. insyaAllah hubungan ktk and... azman nak? hehe.. berkekalan hingga jinjangpelamin hingga akhir hayat ow... *hugs*

    @fieza:
    uhu.. retinya enchek onggon lebih fasih lar berbahasa macam tok?

    @Juel
    hahahah.. adeh... singkatan jak duhal. Bisa palak mikir

    @Nas
    hehe.. semua pun rasa itulah makna paling jelas. Takpe nas. takder experience pun, bleh faham ayat oke apa... :D

    ReplyDelete
  15. IT CAN BE TWO MEANING.

    SAMAADA MEMANG BETUL2 GIVE UP SEBAB BANYAK SANGAT DUGAAN
    ATAU DIA ADA ORANG LEN..

    ReplyDelete
  16. Aku beri kamu kebebasan...
    Aku lepaskan kamu..
    Aku putus asa..


    - main futball manager kot..

    ReplyDelete
  17. @si lampu neon
    erm erm..ertinya dia memang nak lepaskan lah kan?

    @raja fiq
    hah.. ade pulak main futball manager? hahaha mana datang tah

    ReplyDelete
  18. mun aku nang aku terus anggap nyak mauk clash la.... he he..... =)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.