Friday, December 10, 2010

ciskek itu sejenis cheese?

tiba-tiba aku terasa satu penyesalan melanda diriku saat ini. Ecewah, ayat poyo. Sebenarnya aku nak tulis kat sini, tadi kan, aku baca satu entry si anak dara ni. SUngguh aku jeles, naperlah semua orang dapat benda tu. Macam bang derio.. fuh.. memang aku pasti dia masyuk sekarang ni. Sebab tulah dia tak nak lagi kerja. (ehehehe memandai) tapi memang betul. Aku tak puas hati. Aku dah macam2 cara mencuba tapi pernah2 nak dapat. Dan kadang2 sampai aku putus asa, napa aku tak dapat? 


Apatah lagi bila tiba2 aku terbaca entry anak dara ni.. argh!!! aku tensi! napa aku takde? Sebelum ni kan, terus terang aku cakap aku dah lupakan semua benda tu. Lantaklah, nak ada.. ada, tak ada... aku tak kesah dah pun (biarpun ayatku masih berbaur cemburu). Selepas aku baca entry tu, sepantas kilat  tapak tanganku menggenggam erat tetikus di hadapan ku dan bukak new tab. Kemudian jari jemari indahku ini terus lincah menaip www.nuffnang.com.my. 
Taip email dan password terus log in. Makin erat tanganku menggenggam tetikus di hadapanku ini apabila website tu dah habis loading dan aku terus menekan Earning. FUH!!!!







Tiba-tiba........... 










*klik* 










Duniaku dalam kegelapan. Sekelilingku terasa sunyi tak terkata apa... ah.. persetankan mainan perasaanku saja ni. tapi kan.... 
EH..... ? Aku pandang kiri dan kanan. Aku pasti aku dalam kegelapan. 








LAAaaaaa! Sesco dah tutup elektrik! CIskek betul. Kerana blog anak dara  ni aku boleh terlupa yang pagi tadi sesco nak tutup elektrik kawasan tempat aku kerja dan kasawan sekitar sebab nak adjust...eh.. bikin.. erm... eh.. apa2 jerlah dengan substation sesco tu dari pukul 9 pagi sampai 5 petang.. grrr.... Jadi, dengan tak puas hati nya aku perlahan-lahan melepaskan genggaman erat pada tetikus. Cis.. lupa nak save kerja tadi. Alamatnya memang aku buat semula... lalalalala... aku blame blog anak dara itu! hahahahaahhahahah 







p/s sebelum sesco tutup elektrik tadi kan. Aku sempat sneak peak sekejap.. hehehe aku dah dapat BE dan ME aku. Terima kasih bang derio. Nasihatmu memang laku dan sentiasa ku terima. Lain kali nak lagi. YAY!!! tapi belum dapat nak lawan sifu lah BE dengan ME aku tu. hehehe


p/p/s Yang tak bestnya aku dah kehilangan semua kerja yang urgent murgent perlu di hantar minggu depan. Sedangkan aku dah takde kat kuching besok. Jadi... aku tetap salahkan anak dara itu! hahahah LOL :P
hai deng.. selamat malam :D

4 comments:

  1. huhuhu..
    karen nag selalu xda sitok..huhuu

    ReplyDelete
  2. bos kitak sik byr bil kali nak.. haha.. best eh dah ada BE.. mek sgek haram pun sekda.. huh.. mok juak baca petua bg derio ya eh.. hehe..

    ReplyDelete
  3. ehem...ehem... anak dara ne ya? anak dara den Ka? Ampun Tuanku....hehe

    ReplyDelete
  4. lyndawawa:
    aie..tmpt ktk pun slu sekda karan ka?

    Mrs daydeck:
    hahaha kali juak bos mek sik byr bil.lupak juak mek nak nanyak nya ehehehe... Aok.mek sik sangka juak dpt BE. Terima kasih dgn bang derio.hehe

    ainna:
    aokkk! Anak dara den lah ya.sapa lain.hahaha

    ReplyDelete