Sunday, December 26, 2010

Hari aku begini. Hari kamu?

Selamat hari ahad semua! Hari ni hari ahad tp sekarang aku kat office.
Biasalah kalau dah hujong tahun ni. Projek macam2 masok dan semuanya
jadi urgent murgent. Sampai aku demam pun bos tak kesah dah. Janji
kerja aku siap. Bukannya nak bagi org lain buat dulu sementara tunggu
aku merehatkan diri dan menaikkan semangat. Ecewah... Hari korang
cmne?
Semalam krismas, pagi tu aku pergi wedding kakak kepada officemate aku
kat dewan suarah. Lepas tu, pegi jalan krismas kat rumah kawan sama
uni kat swinburne dulu. Biasalah kan,kerana lama dh tak jumpa, dok kat
rumah dia sorang dah hampir 2 jam. Balik dari rumah dia, terus direct
aku pegi office. Buat kerja,meeting, discussion, tgu client,
amendmend. Pukul 1230 malam baru aku balik rumah. Lewat dah aku balik.
Tapi semalam en.deng tak kesah aku balik lewat sebab dia follow aku p
office. Aku buat kerja.. Dia tengok movie sebelah dan jadi driver bos
aku suruh p beli makanan. Hehehe...
Hari ni pulak hari ahad. Pagi tadi bangun2 jer aku dr tidur, mandi2
kemas then aku pegi servis kereta, walayweh! Macam2 problem, diorang
ckp mounting aku problem lagi. Aku baru je tuka mounting hari tu la..
Mahal lagi tu.. Takkan la rosak lagi? Dan sememangnya aku nak tuka one
of the tyre hari ni.tp rupa2nya instead of satu. dUA tayar aku mintak
tuka. Hmmm... Lasak kepala aku macam ni. Tapi terpaksalah, sebab aku
nak pergi jalan jauh nanti. Untuk keselamatan :) mounting aku belum
tuka.. Ngah pk nak tuka dan cr tmpt yg btl2 bagus dan boleh dipercayai
dan harga berpatutan. Ada suggestion tak?
Lepas habis2 semua tu, aku p bawa parent aku, inek, anak buah aku dan
kazen aku p makan sugarbun (pilihan mak aku). Lepas2 habis semua
makan, diorang aku tak tau p mana, kalau tak silap diorang nak p jalan
kat spring tadi. Aku? Aku pegi office balikla.. Sekarang la kan aku
kat office. Tak tau la hari ni balik pukul berapa. Harap2 telefon tu
tak berbunyi lagi dan ada minta amend lagi. Aku penat! Keh3..
hari ni en.deng takde, dia p bawa isteri abg dia balik kampung.. Hurmm...
Oklah geng... Aku nak sambong keja... Bye! Have a fun and enjoyable
weekends eberibodi!
Xoxo!
--
Sent from my mobile device
(^_^)

11 comments:

  1. otedah ktk knk kereja hari ahad.\

    sabar aaaa

    ReplyDelete
  2. wah.. hari ahad pun kerja ke. hari saya pula biasa-biasa sahaja. dari pagi sampai petang duk depan laptop layan blog :)

    salam kenal editor 100Penulis. I'm a new guy at 100Penulis. Please gimme a support :)

    ReplyDelete
  3. Trade in jak keta kitak ya kehkeh. Aaa salam kenal. Saya budak baru 100penulis blaja sik pandei nulis ehek.

    ReplyDelete
  4. dahsyat jwak keja ktk owh...
    sampei ke tengah malam...

    teringat kmk ujung minggu lepas...
    xda masa nak relax...
    dr pg sampei ke malam kerja...
    nk blt mandik pun xpat...

    ReplyDelete
  5. Mun salu problem ngan mounting ktk tukar enjen keta ktk jak.. Mok senang gik ktk trade in jak terus keta ktk ya... Nway, selamat bercuti...

    ReplyDelete
  6. salam kenal juak la..haha..

    keja keras dak achie ooo..haha

    ReplyDelete
  7. ya!! setuju.. habiskan duit takpe.. asalkan keselamtan time driving jauh tuh terjamin... hehehehe

    ReplyDelete
  8. @naxirah
    aok.. sabar lah kmk tok koh.. huhu

    @Fyzal
    hai fyzal.. thanks for bw~ aa.. tak bosan ke dok umah jer depan laptop? hehe tp blog bila boleh bosan kan? hehe

    @fnf
    bapak mek sik suruh. k berik kakak kmk kelak keta ya senang nya ngambik anak nya pa ndah.. oo..salam kenal... nendak sik pandey nulis. superimpose jak keja

    @syaftome
    kitak kerja apa baH? biasalah ya kadang2 mun dah projek masok. agik2 ujong taun tok. semua mok urgent. nendak kadang2 pey tengah malam

    cuma kmk jarang d soh bermalam. sebab kmk sorang mpuan bah. hhooho

    @amirfx
    sik d soh orang trade in keta ya huhu.. yaka? mun dah salu gilak problem... tuka enjen baru jakka? hoho. berapa ndakka ow

    @khaisha
    boh nak ngegeh. yalah. nang kerja keras achie neman. hahahaha

    @anata soki
    yeap! kan? tapi asyik terkenang jer duit tu. hahaha

    ReplyDelete
  9. kmk kerja di state protocol unit...
    tp last week ya...
    kmk pg exhibition di kapit...

    ps: ktk gik...kerja apa?

    ReplyDelete
  10. @syaftome
    aa.. cmne lah kerja ktk ya?
    exhibition di kapit? kmk dolok salu g sia... pojek sinun. tok dah ada org baru kmk sik payah g sinun gk..

    kmk derapperson

    ReplyDelete
  11. well...kerja protokol...
    melayan vip...
    bla ada function or event besar di swk tok...
    kmk org akan pg sia...
    arrange tpt duduk cdak...
    most of the time...

    time campaign kelak...
    bzlah kmk org tok...

    exhibition state govt ya...
    kelak akan dipolah dkch jwak...

    ReplyDelete