Wednesday, December 15, 2010

Mode : Pain

Asal aku baru balik dari KL for sure aku demam. Kenapa ntahlah. Tak
sesuai untuk aku kot kat sana.beberapa hari ni aku balik rumah aku
tido terus jer. Demam ni bahaya gak. Mendatangkan penyakit malas kat
aku. Macam2 jenis malas yang dtg, malas kerja, malas makan(biapun aku
lapa sangat2) bukan apa,tekak aku sakit sangat2 nak minum pun hurm...
Payah. malas jalan2. Huhu.., tido aku tak malas. Tu jer cara aku nak
hilangkan rasa dunia berputar terlalu laju dan nausea. Grrrr...

Nak taknak malam td aku p jumpa doc gak. Dia bagi aku satu hari
sickleave. Ikutkan aku taknak tp org ofis aku mcm tak reti plak aku
demam. Makin byk keja nak d beri kat aku, huhu kalau aku tak demam aku
tak kisah. Bila dah macam ni, tengok keja pun jadi tension. Doc tadi
tanya aku slalu sakit tekak ke? Aku ckp time demam slalula. Doc ckp,
tonsil aku besar sangat, merah dan bengkak, kalau dibiarkan nanti
bernanah! Waaa.. Cuak dow aku dengar. Tapi bajet buat muka cool la tu.
Hehe doc ckp, memang sakit nak makan tp kalau boleh makan bubur
jerlah.tu pun bubur sejok. Jangan makan makanan panas. Bubur tu mmg dh
makanan ruji aku 3,4 hari ni even d kl. Pagi td before pegi keja.aku
beli sebungkus bubur, boleh untuk aku makan pagi, tengahari dan
petang. Ehehe wahh..jimatlah kalau mcm ni.tp tu pun sebab aku makan
4,5 sudu jer. Lepas tu dahlah. Yang pasti aku xble makan or minum
benda2 panas. Mesti sejookk cool ice jerr... Huhu..jadi hr ni ptt pun
aku makin trok.. Encik deng kasi aku makan bubur panas dan milo
panas.aku nak kasi sejok dulu dia tak bagi. Malam td pun ayah bagi aku
makan bubur panas. Wuwuwwuwuwuwuwuwuwuw...sekarang ada perintah dari
doc mana ada org nak bangkang. Hehehe

Sekarang ni aku terbangun tgh malam, macam nak start batok2 dah. Td
time jumpa doc taknak plak batok, mana ada ubat batok ni.. Argghh!
Peritnya tekak. Boleh tak aku keluarkan tekak ni kejap sampai dia
baik??

Oklahhhh.... Aku nak konsentret batok dulu.. Selamat malam bloggers!

--
Sent from my mobile device

(^_^)

19 comments:

  1. hehe nang ada konsentrate batok indah....semoga cepat bait...

    ReplyDelete
  2. hehe nang ada konsentrate batok indah....semoga cepat bait...

    ReplyDelete
  3. Otedah... bagus mkn ubat cepat.. kmk reya dpt pakej hebat 3+1 batuk selsema demam wow.. nang nyaman.. :P Get well soon..

    ReplyDelete
  4. tedah........yala ktk xda jmpa kmk...kmk ada penawar bh...hahaahah

    ReplyDelete
  5. Minum air mati byk2, x tekak ktk kering. Semoga ktk cepat sembuh...

    ReplyDelete
  6. olololooo. siannya lok. ajin2 mam ubat k. semoga cepat bait sis!

    ReplyDelete
  7. kesian ktk, zati... huhuhu... get well soon, dear!

    ReplyDelete
  8. fareeza:
    aok..kosentret batok.ehehe lemah nyawa tbgn tgh malam

    kaljis:
    nasib kmk lom selsema.. Jgn eh.mtkd jaoh kan

    flo:
    apa penawar ktk? Ktk sik pdh ktk ada penawar :( yerdehh.... Ktk sik pdh mok jmp.mek tk penyupan... Yerr!!!

    Mstikot:
    kmk ng jenis peminum aek byk kak. Time d kl ria jak sik.ya suruh nya kali. Makseh kak


    ninie:
    alolo ngu ktk chia kmk tk ng tauk bait kmk..yerrr... Hehehehehe makseh nengg

    ina:
    hehehe thanks ina! Ktk jg dirik juak!

    ReplyDelete
  9. Get well soon ztie. ngeri juak kmk nengar nak bernanah2 ya eh... sweet juak encik deng ktk ya ho...Grrrr

    ReplyDelete
  10. nax:
    aok sis... hehe makseh banyak2 for caring

    ainna:
    thanks dear.. aok.mek ngeri juak nengar. huhu bajet polah muka cool jak. huhu.. ehehehe ada angin nya dtg sweet gila. ada angin ranjak nya keh3

    ReplyDelete
  11. selamat sembuh dengan cepat2. hehe.

    selamat juak konsentret batok ya keyh. hehe.

    ada ole2 dari kl k kmk sik? hehehe. :P

    ReplyDelete
  12. Yann:
    eheheh makin jadi batok.. alamak! kmk skda jalan2 la d kl... ole2 dr kch jak juh? mamam. yerr

    ReplyDelete
  13. minum aik kosong banyak.. sik boh x makan ndah. lambat bait kelak..

    get well soon kata omputih,, ;P

    ReplyDelete
  14. mek asa... kitak demam sebab x meli prejen k beddei mek kali...

    ReplyDelete
  15. makan aiskrim selalu,
    insyaALLAH okay.
    get well soon :)

    ReplyDelete
  16. asada:
    nektok tekak dah bait sikit. ada asa nak makan .. dolok sekda. yer.. aokla.. get well soon.. makseh

    fnf:
    ehehehe.. ada juak kedak ya ka ? sikla mek tauk... apa mek asa mek dah nak sihat tok ow ?

    Jue: thanks jue

    hani:
    nasihat terbaik setakat tok! i loike~ makseh deng

    ReplyDelete