Monday, January 17, 2011

Aku nak resign dan .....

Selamat pagi bloggerina dan bloggerian sekalian. Hari ini dah 17hb jan
2011. Soon enough, aku akan resign. Yeap, u read it write. Tapi
sebelum aku cerita pasal aku resign. Aku nak cerita pasal benda lain
dulu.

Tapi tengah BW terserempak dgn satu entry ni pasal cita2. Jadi aku nak
cita sikit pasal asal usul cita2 aku. Cewah.. Hurm.. Aku sebenanrnya
tak jugakla terkejut sebab terjebak dengan dunia consultant dan
construction ni. Ekot family =P
kalau diikutkan, mostly dalam family ni cikgu cikgi. Kalau tak cikgu
pun, mestilah bekerja yang berkaitan dengan sekolah. Boleh kata 85%
dalm family. Daripada cikgu tadika, cikgu sekolah rendah/menengah,
guru besar, pengetua, dalam kementerian pelajaran. Semua
ada.hehe..Pernah juga ter'masok' dalam angan2 nak jadi cikgu
tp....ehehehe.... Tak dapat. Tak masuk pun angan2 tu.

Lepas tu, angan2 aku...aku nak jadi arkitek, sebab dari kecik lagi aku
suka main lego. Haha..ok.ketawa. Yeap.aku main lego.aku suka buat
rumah, jambatan,kereta malah pistol ataupun senapang dari lego. Lepas
tu aku suka ekot ayah aku pergi jalan2 sebab aku dpt tengok building.
Yeap! I was impress with building since aku budak2 lagi. Tapi aku tak
kreatif. Serious aku bukanlah jenis mereka2 yang kreatif untuk
memanipulasi lukisan mahupun ayat. Tapi itu angan2 jer....

1st aku masok sekolah aku ni budak jahat. Serious wooo... Hahaha dari
f1 smpi f3. Ada percaya? Takpe..itu entry lain kali aku cita.
Lepas tu aku 'pindah' sekolah lain. Time f4 dan f5. Time f4 aku amik
accounting. Teett.. Jauh berbeza dari angan2 aku kan. Tapi time tu aku
go with the flow jer. Hidup aku ditentukan oleh adik mak aku dan
family akula ofkoz. Penting utk diorang tgk anak2 diorang ni follow
the leader. Ikut diorang la. Aku jugak merupakan 1st in family yang
amik accounting. Hah..! So.. Aku takde bahan rujukan dari sapa2 pun
time tu. Bodoh seorang diri pandai pun sorang diri (kecuali dgn geng2
d sekolahla kan)..
Tapi time f4 tu jugak sebenarnya aku jumpa dengan seseorang tapi aku
tak amik kesah pun =P

Habis je sekolah. Aku direct masok matrik. Which is sbnrnya aku
langsung xnak dan xterpk langsung. Aku time tu tunggu panggilan UPM
sbnya. Tp sbb matrik panggil dulu, mami dan adik dia gesa aku msk
matrik sbb tkt aku xkn dpt panggilan lain lagi. Tahun aku adalah tahun
pertama dulu ura2 pnh ckp yg sekali dh dpt tawaran masok satu kolej
ni, tmpt lain mmg xkan ada tmpt utk kita kan. Oke. Itulah yg d tktkan
oleh diorang.tkt aku xdterima mana2 lagi kalau xterima matrik.
Ok.dengan berat hati aku melangkah pergi matrik amik jurusan
accounting. Kurang dari setahun aku berhempas pulas kat matrik dan
grad. Tapi sbnrnya, seminggu lepas aku msk matrik, ayah aku call, dia
cakap surat tawaran dari UPM ada sampai rumah. Time tu? Aku happy sbb
UPM bagi tawaran dah tapi mami xkasi aku pegi sebab dh belanja masok
matrik dan lain2 lagi dah. Frust? Takyah cakapla aku frust cam mana.
Sampai sekarang aku masih simpan surat tawaran tu caya tak? masuk
tahun ni dah 7 tahun surat tu dalam simpanan.

Lepas tu...erm.. Oke.. Nex time aku sambung... Bos dah panggil. Salam all!

--
Sent from my mobile device

(^_^)

16 comments:

  1. suk2 bc ada smbgan indah......blom ktk tok...huh~~

    ReplyDelete
  2. ngegeh! kelak mek sambung-sambung juak cerita.. =P

    ReplyDelete
  3. @fLo

    haha kenak kaco org tek bah. Feel nak menulis ilang dah! Hahahaha =P
    kelak smbg k deng

    ReplyDelete
  4. @Amni
    haha balas balik nampak? Bukan ktk yg salu plah cta sambong2 dlk ka? Keh3

    ReplyDelete
  5. nang ada bersambung2..haha...kmk jak semangat nk maca tek..grrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  6. ada hikmah disebaliknya koh..hehehe

    yg penting usaha!!

    sila sambung plsss

    ReplyDelete
  7. err jadi x resign tek.dolok kitak skolah teknik ka??.wakakaka.sekolah ne kah.hehehe

    ReplyDelete
  8. apa kes ada sambungan indah tok.. adoh..

    ReplyDelete
  9. Nang suka crita tegantong kedak ya eh ishkkk

    ReplyDelete
  10. @Khairul Antasha

    haha ilek bosh..kelak sambong k.. Don worry be happy. Saya masih d cni. Anok bos kmk nun. Nya kco feel kmk pagi tdk. Hehe

    ReplyDelete
  11. @VIVIAN

    yeap! Ada hikmah d sebalik semua ya.dlk sik nampak nak. Nektok nampakla sikit biarpun utk org lain. Ya bukan kejayaan. InsyaAllah lak mek sambong sis

    ReplyDelete
  12. @labulabi

    jadi! Tapi ya cerita entry lain lain lain.. Hehehe..aie? Bila mek pdh mek sekolah teknik eh?

    ReplyDelete
  13. @gigi rongak

    kenak kaco bos! Hehe sik lamak... Esok ada nya kali.hehe

    ReplyDelete
  14. @Faizal n Fashitah

    ampun tuan! Bukan sengaja. Anok bos kmk nun sapa soh nya ngaco kmk. Hehehe..kelak sambong k bos

    ReplyDelete
  15. Tedah..
    Besalah ya kan..
    Srt twrn ya dh cm surat cinta juak..
    Berkurun lmk nyimpan..
    Mun d tangga lak, pilu asa ati ngenang..
    Xpalah..
    Tp kan, mun kdg2 kita yakin eh kita d terima pndey xpat lah kita twrn gya..
    Bila kita grab nak lain, ada juak twrn lain..
    Yalah rezeki nm nya owh..
    Mn2 dtg dolok ya jk lah..

    ReplyDelete
  16. @d_tieah
    aok. Yalah tek. Kmk rasa surat cinta gik sikda d simpan selamak ya oleh kmk kali koh. Keh3.. Yalah. Bila dh yakin. Sekda.. Bla dh timak benda lain, beduyun jak dtg. Xpalah. Bukan rejeki time ya nak ow =D

    ReplyDelete