cakap ....eh... tulis biar terang!

Andai tiba tiba malam ini blog aku bertukar format. Jangan salah faham.. bukan format Surat rasmi mahupun karangan ataupun tidak rasmi atau cerpen pendek mahupun panjang atau telenovela yang berjalan.

Cuma bertukar cara atau gaya penulisan mahupun pendapat. Mungkin aku Alan beraleh penulis senang artist-gossip terkini sini sama- isu semasa- politik tak sudah- atau Cuma perkara2 Biasa yang Boleh menyakitkan hati setengah atau kebanyakan pihak.


Atau....
Mungkinlah aku berubah angin? Untuk berhenti mengarang mahupun berblogging. Atau Mungkin aku hanya mahu -berdrama- sandiwara- atau Mungkin saba bermadah helah ?

Aku bukanlah jenis yang mudah untuk berubah tapi bukanlah mustahil.utk aku berubah. Sedangkan paksi bumi lagi kan berubah hingga menyebabkan wujudnya bintang ke 13.
Wajah pun Boleh berubah dgn adanya pembedahan plastic sekarang. Harga berubah ubah. Turun naik ikut sukati mak bapak dia jer. Perasaan seseorang pun Boleh berubah.

Takkan aku tak Boleh berubah kot?

Siapa KAMU mahu mempersoalkan aku? Tapi .kerana kamu juga aku masih Duduk d sini mengarang di atas kertas moden ini.


Dulu aku bukanlah jenis yang berkata2 mahupun bermadah helah sebegini rupa.
Tapi pengalaman mengajar aku erti hidup kan?

Senyum...
Bukan bermakna aku Gambia
Muram...
juga Bukan bermakna aku berduka .
Kamu faham kan yang itu hanyalah ekspresi. Ekspresi Boleh berubah bila bila Masa. Ekspresi juga Boleh menipu.

Main point yang aku Cuba nyatakan di sini sebenarnya... cuma satu....





Aku Ngantok.....







Hahaha
Aku .nak undur diri. Perubahan yang aku lalui hanyalah apabila kelopak mataku perlahan lahan menutup pandangan mataku sedikit demi sedikit.

Bak kata mak aku Semalam.

"Tutup.. bukak.. tutup.... bukak... tang tutup jak bigik ancah ko sia. "



Jadi dengan ini kawan2...

Saya ingin mengucapkan







SELAMAT MALAM ROMEO!








***********





Kepada khaisha Dan flo.
Lelah mek naip gik baru. Harap ktk duak sik butak lah akibat entry before tok. Hahaha
Published with Blogger-droid v1.6.5

16 comments:

  1. hahahaah..gia org..iboh nak nyuruh bigik mata kmk org butak..hahaahahaha

    ReplyDelete
  2. serius bunyi komen bang odio ya... hahahaha....

    ReplyDelete
  3. masih tidak faham apa mahu disampaikan.

    ReplyDelete
  4. Oklah ya, font dipakei naip entry tok pun jelas juak ;-)

    ReplyDelete
  5. @Khairul Antasha

    Ktk jak yg sot maca entry before tok. Org lain sikda. Hahaha

    ReplyDelete
  6. @Amni

    Tandahnya bukan senang nak nangga nya komen Serius. Hahaha

    ReplyDelete
  7. blurrrrrrrrrrr otak mek bc...hahahaha........

    ReplyDelete
  8. @VIVIAN

    Atas2 ya merapu.. point sebenar kmk nak pdh palah kmk Ngantok. Entry tok Mlm sbnrnya. Tp sik d tulis dgn jelas. Tok hanya menaip semula

    ReplyDelete
  9. @Ms Tikot font tk Biasa jak Kak. Hehe Brussels berubah. Cuma marek kmk post pakey paper... kecik gilak nampaknya. Sidak komplen. Hehe

    ReplyDelete
  10. Adoh @fLo... sikpalah neng. Abaikan jak. Hehe

    ReplyDelete
  11. tedah mek ngan flo alu blur pas maca entry yg di taip semula tok..dh la ari sblm ya sakit bigik mata...hehehehe...mintak ganti rugi lok..kmk wakil dr pihak Flo Advertising.. ganti rugi sbb nyruh bigik mata mek org sakit.. ayam penyet plzzzzzz..

    ReplyDelete
  12. tiba rs cam slh msk blog hehehe
    tp ok pa
    revolusi!

    ReplyDelete
  13. @Khairul Antasha

    Eh eh.. flo advertising? Bila masa flo mukah kompeni and ktk jadi pr nya tk. Apa kmk sik tauk pun. Hahaha ayam penyet? Agak d perumahan. Sebarang surat atau rayuan d blog tidak d layan

    ReplyDelete
  14. @Jue

    Haha pahal rasa salah msk blog ndah jue?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.