Saturday, February 26, 2011

Entry Rojak

Kalau ada siapa2 yang TERMASUK blog aku sekitar pukul 10 malam tadi sampai pukul satu pagi tadi memang akan mengalami krem kepala yang amat sangat. Sebab, within those hours, aku tengah bermain2 dengan blog aku. Dah lama rasanya aku tak tuka template or design or whatsoever dalam benda ni. So, pagi tadi, aku dah dengan jayanya membayar bil streamyx yang telah tertunda selama beberapa bulan.
Jadi sekarang aku officially berblogging menggunakan laptop instead of handphone. Baru sekarang aku merasa betapa rindu nya jejari jemari ku ini hendak mengetuk-ngetuk indah badan key-key di atas lappy ku ini.

Ok. Jadi bila dah internet pun dah di bayar, aku dengan macam org sakai (aku tak taulah macam mana nak translate word sakai ni, tak faham buat2 faham boleh tak ?) hehehe... mengeksplore semua benda. Dan menukar apa2 yang patut. Yelah, selama ni blog aku ni asyik bergelap jer kan. Jadi kali ni aku nak ceriakan dengan sedikit warna dan gambar.







OPS!! jangan di kontroversikan dengan warna2 dan gambar dalam blog ni (maksudnya design template ni lah), cuma aku sejak beberapa jam tadi asyik tuka, save, tuka, save sampai naik muak dan sampai satu tahap tadi aku nak biarkan blog aku berserabut cam tu jer. Tapi mengenangkan aku sendiri tak suka melawat blog orang yang berserabut ntah macam apa. Jadi ku gagahi juga untuk buang satu persatu widget dalam ni. Seperti yang korang tengok sekarang. Takde ape kan? SEmua yang.. basic basic thing tu jer.....DAN aku dah malas nak p tukar2 template dulu. SO it all end up with this one here. 

Di saat entry ini telah dipublish nanti, aku akan berada di airport. Tak kemana, pegi hantar abang aku jer. Then pagi aku nak pegi service keta dan tuka taya. 
Oh.. cakap pasal tayar, semalam, sepatutnya dah janji nak jumpa encik deng, tapi tiba2 pulak tayar belakang aku tu boleh flat habis. Nasib baiklah tak jauh dari rumah, memang tayar aku tu dah kembang sikit lepas aku bawa balik dari trip to Sibu-Bintulu hari tu. Tapi aku expect, harap2 tayar tu masih boleh bertahan at least sampai hujung bulan 3 ker. Tapi dia nak jugak sekarang kan? Nak jugak tayar tu menyelit2 di antara budget2 aku sekarang ni. So pagi nanti, akan ku gagahi jua kaki ku melangkah ke kedai tayar. 

Actually, semalam lepas aku tuka dgn spare tyre, memang aku dah pergi dulu ke kedai. Jam time tu menunjukkan pukul 8 malam. Boleh2 kedai tu nak beri aku harga tayar lebih kurang hampir RM200 satu tayar.... EH HELLO??? Mentang2 aku perempuan dan pergi kedai tu seorang diri, malam2 pulak tu. Ko ingat aku tak tahu haper pun ke? Berapa kali ntah aku dah tuka tayar keta tu selama dia berkhidmat dengan aku tak pernah juga aku beli sampai nak cecah rm200.. oh pelisss~ Talk to the hand! 
Jadi tak jadilah malam tadi aku nak tuka tayar dan akan beraleh ke pagi ni... 

Kalau sempat, aku nak servis, tuka tayar, then nak p carik gegelong rotan di jari. Tak tahulah kalau sempat, sebab tengahari ke petang sikit nak prepare barang untuk 'mereka'2 datang rumah malam nanti. 

hm... aku ada sesuatu nak di cakapkan sebenarnya. Sesuatu rasa tak puas hati. 

tapi... ah.. biarlah dulu. Sekarang tengah marah dan upset. Nanti keluar pulak perkara2 yang tak sepatutnya. 


p/s berapa ramai yang ada kat Kuching sekarang??

p/s/s Tajuk entry kali ni bertajuk Rojak sebab macam2 ingredient (cerita) yang aku tampalkan semua dalam ni. Terima kasih.

12 comments:

  1. ktk mok tunang? mok nikah? cincin belah rotan cney carik? hehehehe

    ReplyDelete
  2. template baru tok kacaaaakkkkk!!!
    wahahahaha!!

    Happy hunting! :P Ingat ah! Not silver okay??

    Aik, marah?
    Story ler sikit...

    p/s: hmm...teringin makan rojak...hmmmmmm..........

    ReplyDelete
  3. wahh.cantek nya template baru.simple jak.suka kmk!

    nang rojak, macam2 cerita ada tok.hehe

    ehem2..nak btunang ke? hehe

    ReplyDelete
  4. so...............camne tek? camne tek?

    ReplyDelete
  5. aiee... hahahaha... shamim larang silver.. =P

    ReplyDelete
  6. hehe. nak tunang kah kak? hehe.
    bah2. simple template baru tok. senang mok load. :)

    ReplyDelete
  7. omg!! 200!! mekanik kalau tgk girl nk g pebaik keta.. mmg laju je diorng nk menipu. caaaaait

    ReplyDelete
  8. @vivian
    carik di kedey emas! hehehe

    @mrs ichiban
    ok boss! noted.. no silver insyaAllah.. hahaha

    tiba2 teringin makan rojak? ehem ? hehehe

    @amni
    yalah... cmne tok ? hahaha

    @yann
    :P
    senang mok load? yaka? before tok susah ka ? guslah mun dah senang. heheh

    @mstikot
    blog sik baru kak. template jak baru. hahahah

    @anati soki
    memang pun kan ? tiap kali pun nak cam tu

    ReplyDelete
  9. kmk suka theme tok... ceria & yg penting terangggg!!! hahahaha... mek prefer them yg background nya cerah

    ReplyDelete