Tuesday, March 29, 2011

27 Mac 2011

Selamat datang ke dunia baru... hehehe.... 


Alhamdulillah, pada 27hb March 2011, kami (aku dan en.deng a.k.a hubby a.k.a SUAMI) ececehh... masih lagi tak percaya yang aku sekarang ni rupa-rupanya isteri orang. Siapa sangka? Aku sendiri masih tak sangka.. hehehe... Alhamdulillah semua yang di rancang berjalan dengan lancar, biarpun ada kekacauan sedikit tapi mungkin tidak jelas di mata kasar sesiapa, dengan SAH aku telah menjadi isteri kepada Awang Hasbi a.k.a Achie a.k.a achi...achiee.... buka pintu... (erkk...larik!!) ... 
Tak sangka aku, dia boleh tenang... (tenang la sikit) dan dengan sekali lafaz, macam yang korang tahu, aku adalah, wifey dia sekarang.. hehehe... ok.. aku dah blur. aku tak tau nak update apa.. Banyak sungguh rasanya aku nak cerita kat sini. Tapi macam tak tersusun pulak ayat dalam kepala aku ni.. 

Anyway, aku cuba lah ok? 

First of all, terima kasih kepada Kaum keluarga dan sanak saudara yang menolong membuat preparation dalam masa yang tidaklah lama, dan terlalu singkat sebenarnya. Meeting di rumah, meeting di Chillipeppers perumahan di belakang Shell tu (penuh satu restoren, orang lain tak de tempat dah..hehe) dan di rumah lagi on one last time 2 days before event. 

Secondly, terima kasih juga kepada kekawanan yang menolong dan memberi kata2 semangat di saat dugaan-dugaan melanda. Dan menolong semua2 yang patut di tolong. hahahaha

Thirdly, Terima kasih kepada bloggers semua yang dapat hadir, AMni, Kak mira dan Hubby, kak kembhojha dan kawannya amy, Vivian dan cinta hati, Yann Mazian and husband to be dan kak tikot sebab dapat meluangkan masa sebentar untuk hadir di majlis yang sik seberapa dan blogging about it. Hehehehe.... (pssstttt.. kmk dah nyedia slot pakey kita bergmbr lepas ya aie... tp mc dah nunggah kmk ke depan pintu, kmk harap2 ktk org tunggu lok.. tp ktk org nak jalan juak dah. huhu sedih mek sekpat bergambar dengan semua ktk orang)

@amni 
boh sedih-sedih, ktk molah kmk serba salah jak padah kmk invite ktk sorang solo. huhu mun medun ada, memang pasti kmk jemput ktk koh... adakah patut kmk invite amni and scandalous??? erk.. mati kita medun baca *to be edited after u read* :P 

@kak mira and hubby
kak!!! kmk nak bergambar dgn ktk and iman! dan rupa-rupanya, laki kmk kenal ngn laki ktk kak ow.. hahaha... kecik nya dunia tok... terkejut juak kmk.. 

@kak kembhojha 
thanks kak for coming, dari jauh kmk boleh cam hadiah ktk kak... hehehe... trademark sendiri itu. Thanks sis! kmk gk tetak bila kawan ktk padah nya dtg ngn ktk.. hehehehe.. tkt kmk padah sik kenal kali nak ? hehe lawak... 

@vivian dan cinta hati 
kmk dapat cam ktk masok bila kmk nait atas stage!! rasa nak nunggah jak ktk time ya.. tp di paluk pengapit mek soh kontrol ayu.. hahahahhaha... thanks for coming sis!

@yann mazian dan future husband
terima kasih sebab sudi datang. sik sempat kmk nak berkenalan dengan ktk aie. sedih sa ati mek... 

@kak tikot
kak tikoot!!!!!!!!!! makseh sebab datang kak.... rugi sikpat bergambar rami2 dengan semua org aie 

Fourthly, terima kasih kepada semua geng2 lain yang dapat hadir dan tidak dapat hadir dan yang tidak di undang, minta maaf banyak-banyak dari hujung rambut ke hujung kaki. BUkan niat tak nak undang, tapi tempat yang limited. KAlau buat kat rumah, tanpa segan silu aku dah publish terang-terangan kat web, twitter dan blog. Tapi sebab tak dapatlah, aku senyap2 dulu. Dan aku pasti ada yang kecik hati. Hari ini dah nampak sorang. belom nampak lagi ciri2 dia nak maafkan aku.. hurmmm ..

Terima kasih juga kepada semua family jauh, dekat, yang datang mengejut dari Sabah, tetamu tak di sangka dari KL, dan yang lain2 juga.. Terima kasih banyak2 aku ucapkan. 

Terima kasih juga kepada Dato Johari dan wifey, Dato Daud  dan wifey, Dato Fadillah dan wifey, dan sesiapa lagi mereka yang aku tak dapat nak sebut nama. Terima kasih banyak2 sebab attend wedding aku yang tak seberapa ni... 



FIFTH dan yang seterusnya (penat dah aku nak mengira satu2 ni) hahaha 

malam sebelum event adalah malam yang paling best! nanti aku cita ok? NOw, aku nak masok tido dulu, encik hubby dah tido tadi dah kat rumah dia. Aku kat rumah aku ni. hehehe.. esok jumpa lagi.. :P nak uruskan barang2 dulu sebelum pergi.... 


SElamat malam cinta! 


23 comments:

  1. selamat pengantin baru, my laling.
    tahniah dari kak vee n hubby =0).
    aok eh...kak vee nak ngepos hadiah, tapi takut pecah..ktk sik dtg KL ka dlm masa terdekat tuk? riso juak kak vee..sebab dolok ngepos barang, abis pecah perey indah sampei ke tgn kawan..

    ker...ktk maok tukar hadiah kaca jadi patong teddy bear?otey sik?hehehehe ;0).

    ReplyDelete
  2. Tahniah ktk.. Kahwen dahnya duhal.. Hehehe.. Semoga jadi isteri yg solehah.. Ngee :)

    Entry Terbaru 1 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?

    ReplyDelete
  3. ktk maok tunggah kmk nait ats stage kah? hihihi *prasan* happy for you sis..berseri2 jak muka pengantin koh..slmt menjadi isteri org!! hehee

    ReplyDelete
  4. tahniah deng!!.. apakah perasaan anda & achie setelah bergelar suami isteri? chewahhhh...

    upload gmbr byk2 gik... sik sabar mok nangga... :)

    ReplyDelete
  5. tahniah kak.. semoga berbahagia hingga untuk selama-lamanya. :)
    boh sedih2 sik sempat berkenalan ngn kmk. hehe. klak ada rezeki, kita jumpa agik k. :D
    *kmk ada tengok video ktk rah fb ya. best sis! suka mek nengok. gisin2 jak kmk. hehehhe. :D

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru!
    be a good wifey ok.....will pray for ur happiness...=p

    tcare lak d tmpt org...=p

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru ngan kitak n suami.hehehe dah jadi bini org owh.wakakaka.iboh lupak nak di padah kmk ari ya.hehehe.

    ReplyDelete
  8. Tahniah Beb...

    Pdh Archie, dah jd laki org xbolh mala nak nyelak kmk duak kerol gk... ngeeee...

    ReplyDelete
  9. ztie;coba mek kenal kitak dolok2 n awal2 gik owh..mesti mek ngegeh nak datang kawen kitak juak..best eh g pengilan ztie..bukan ada gik pun kak tok...sob..sob..

    btw, congrates tie....best eh dah kawen..

    ReplyDelete
  10. jati..tahniah2 gik untuk kitak n achie..kmk nang tekejut abis dan tekejut sangat dan pada masa yang sama happy sbb kitak akhirnya bersatu ngan cinta hati kitak! pergh..lom ilang gik tekejut tok..hehehe..papa pun, selamat menjadi isteri kepada suami anda..kmk doakan kitak duak bahagia hingga hujung usia..doakan tuk kmk juak yerr! heeee!!

    ReplyDelete
  11. Tahniah JT, semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat ;-)

    ReplyDelete
  12. Skali lagik, tahniah!! :P
    Kepak nak owh? ^^;;;;
    Tapi alhamdulillah, dah selesai bah...skarang dpt focus ngan study gik. :D

    ReplyDelete
  13. ztie!!!

    heheh congrats for being a wifey! seriously nang kmk sik ngelala ktk dlm fb vivian.mek eran ngga rami na blogger pengilan tok.sikkan mek sik kenal ngan sapa yg nikah.duhal ktk!
    omg happy eh!

    selamat menjalani idup serorg isteri.mudahan cepat2 jangkit ke kmk! ahaks! ;P

    ReplyDelete
  14. tahniah! kmk pn x sangka juak laki ktk sekampung ngn laki kmk... masa bersalam ya sidak al-wakil ya nunggah laki mek... paduhal puan lilin ya duhal... mentua kazen mek... hihihihi... kecik dunia oh... lak kita jumpa gik k...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. selamat pengantin baru zati!! mek bok taok ktk nikah.. congrats.. selamat menempuh ke alam baru.. :)


    http://hate2love-ul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. er, pa mek xda d jemput?... chewah.. haha...

    anyway, tahniah! welcome to the club.. hahahaha.. :p

    ReplyDelete
  18. Selamat pengantin baru. Camne malam pertama tek? yerRRRrrr ekekekeke...

    ReplyDelete
  19. heheheh..congratsssssssssss^_^

    ReplyDelete
  20. kak ztie, selamat pengantin baru.

    rugi kmk sikda sitok, mun sik mesti mek dtg wedding ktk..huhu

    ReplyDelete
  21. Selamat Pengantin baru! Wasehhh.. Meriah jak wedding ktk.. Semoga kekal ke anak cucu... <<--stetment ambik dari kad kahwin..

    ReplyDelete

  22. @sis vivi lim
    terima kasih kakakku sayang... hehe.. aie.. yaka kak? lom kmk g kl dlm masa terdekat tok.. hehe

    mana rasa ktk sesuai la kak.. fluffy bear ka.. breakable glass ka.. kmk terimak dengan hati terbukak.. yerr

    @d_tieah
    makseh tieah.. aok.. hehehe... amin!. mudah-mudahan

    @VVVVV
    aok.. kira nak nerais dah nunggah ktk. hehehe.... makseh aie.. berseri ka? waiseh.. cam best jak. coba ari2 cmya nakka best ow. hahah ktk gik oi!

    @khairul antasha
    kmk rasa kmk duak semakin mantop nak ngepak ktk duak as agik kelak selepas bergelar suami isteri.. iyerr

    @yann mazian
    makseh yan. turn ktk gik kelak ow.. heheh...
    boleh ktk plah video cmya juak ya :P

    @flo
    terima kasih KAKAK! heheh :P ur turn gik oi.. bila tek??

    @labulabi
    makseh ktk... hehehe... aie.. tetak penjahat li wakakakak ya lok. haha.. ok.. kelak kmk berik ah!!! ktk tinggal num phone dalam emel kmk lok

    @embun malam
    makseh syg.. hehehe... nepat padah cmya.. lepas toklah kin jadi ya makin best. heheh

    @sis sahm
    aie kak.. tedahh.. yalah. sikpalah kak ho.. lak kita nemu dalam gath2 bloggers ka.. ne lah tauk nak kak ow..

    makseh kak.. rasa nak majlis gk sekali. ada org mok bayar sik ow. haha

    @cokobi
    malasku anak tok. hahahahah... aok..makseh aya... ktk bila gk tek ? lamak kmk nak nunggu turn ktk tok aie... makseh utk doa yang berterusan.. insyaAllah kmk pasti doa utk ktk juak bah! :P

    @mstikot
    makseh kak. Amin.

    @mrs. ichiban
    makseh@!!! hehehe
    kepak lah juak. tapi best. yerrrrrrr...

    aok...study gik. huhuhu :D

    @fieza
    FIEZA!!! hehehe.. aie.. boleh2 ktk sik ngelala kmk dalam fb vivian ya? hehehe... aok... kelak kmk jangkitkan ke ktk k. fuh ..fuh...

    @ibu iman
    makseh kak... yalah kak. kmk terkejut juak nangga nya bena sekali beloya dgn laki ktk. hehehe... aok.. mak lilin lah ya. duhal mentua kazen ktk. hehe.. yalah.. kecik duhal dunia tok. dalam internet bertemu. hehe

    @love_hate
    makseh ul!! yalah ul... jadi geng club ktk dah tok. hehehe

    @mama_nabihah
    aiee... ktk d kch ka kak? hehehe
    makseh kak!

    @FNF
    selamat selamat.. ngek ktk ya. sik perlu di jawab soalan ya. hahaha

    @asha
    thanks dear :D

    @hani apandi
    sis hani.. makseh.. yalah ktk duak syuk ya ngegeh sikpat dtg. huhu

    @amirfx
    amir!!!!! aie..ne ktk tauk wedding kmk meriah? yah yah yah.... aok.. makseh... kelak kmk jemput ktk gk ah.. sorry mir!.. place limited.. huhu rasa2 nak d jemput jak semua.. hurmm... hadiah kmk ne???? err.... .larik!

    ReplyDelete
  23. aie.. nikah dh ktk.. tahniah~!!! semoga bahagia hendaknya.. sorry aher mek wish.. huhu..

    ReplyDelete