Sunday, March 20, 2011

Hari Bertemu Pemimpin dan Bridezilla

ku sebenarnya tadi dah tertidur dalam kereta sementara menunggu ayahanda dan bonda meeting bersama-sama keluarga lain kat chillipeppers astana, kat belakang shell tu. Aku dalam kereta. Sebab aku dah tired sangat-sangat.

Hari ini aku hebat sangat sebab keluar dari rumah lebih 12 jam. Ulang alik sana sini urus semua benda. Aku tak dapat nak nyatakan satu-satu atau ikut urutan. Aku ringkaskan ok.

Pagi tadi berkemas untuk program Mari Berjumpa Mari Berhubung bersama Perdana Menteri Malaysia, YAB Datuk Najib bin Razak (Kalau silap tolong betulkan) dekat Dewan Santapan, Bangunan Dewan Undangan Negeri Lama di Petra Jaya. Aku merupakan guest bersama untuk Videl. Hehe.. nak dijadikan cerita, kami lewat. Event sepatutnya bermula jam 8.45 pagi. dan diminta untuk hadir dalam pukul 8 pagi. Tapi dah lewat! Kami sampai lebih kurang pukul 8.50. Sama timing datang dengan PM sendiri! Hehehe... nasib la tak berjalan kat red carpet tu jugak dengan PM kan. Hehe
Mendengar ucapan daripada PM sendiri, dan soalan-soalan dari mereka yang berkaitan.
Tapi kan, hehe... yang paling best bila part makan. Haha.. target utama adalah croissant sandwich dengan smoked salmon. Tengok videl punya mata pun dah bersinar-sinar tengok salmon. Macam nak terkam semua! Lol. To those yang tengok tv semalam. Videl ada keluar for interview and dalam newspaper. Check ot out MRs. ICHIBAN in the house. Hehe.. nanti aku beritahu cerita tentang Videl Ichiban ni.

Actually press tadi cari mereka yang berasal dari luar kuching. Since, Videl ikut husband dia kerja kat Sibu, so, itu dikira, guest luar Kuching dan mendapat 'layanan istimewa' daripada lensa-lensa kamera dan mikrofon reporter media.
Cut things short, balit tu kitorang dapat goodies. Lupa nak amik gmbr. Next time lah ok.

Lepas tu, hmm.. pergi mana lagi ... oh! Duduk luar DUN sambil tengok ikan. Haha sekejap jer. Tak lama.

Then, aku bertukar jadi bridezilla. Pergi fitting baju sanding. Kurang menuaskan hati sebab not to what I ask them to do and not in my expectation. so, yes I am very dissapointed. Jadi hari ni juga termasuk hanunting for a new piece of the same cloth (since the groom-to-be clothing is all done) just to replace kain dia sebab, personally I think its too heavy and making me look more bigger than usual. *sigh*

Baju bertunang pulak dah siap hari tu lepas fitting, tapi lupa nak amik, hari ni nak amik last2 kedai tu dah tutup, nak amik esok, kedai tutup for Sunday. Tapi tailor tu dah cakap, kalau dia dapat singgah kat kedai, dia singgah kedai dan give me a call to pick it up. Takpelah.

Then, mana lagi pergi. Oh! Pegi kamdar nak cari kain untuk Videl cosplay bulan 6 nanti. Oh ya. Esok pun ada audition cosplay-ing thingy (I'm not so sure myself.. please asked Videl) dekat The Hills, start at 2pm until 4pm if I'm not mistaken. Mereka yang involve have to be there by 1pm of course. So... mari ramai-ramai kita pergi Hills dan sokong Videl!!
In case I cannot make it there, so korang lah yang tolong cheer her up untuk aku. Kalau aku busy sangat la esok. Sebab esok ada another meeting dan mandian kali ke tiga (aku dah cita pasal ni tak? Mandi halia hidup yang pertama, mandi susu yang kerja).
Jadi... mari kita pergi Hills esok!

Sambung lagi, lepas tu pergi tailor, pergi makan kejap, then.... amik adik Videl kat studio. Then kitorang bertiga pusing-pusing cari kedai cat. Hehe last-last singgah kat Colourland kat Upwell tu. Selepas habis semua itulah, Videl dan adiknya hantar aku kat Chillipeppers tadi. Dan sekarang aku kat rumah, dah tidur sebelum dikejutkan oleh anak buab aku untuk pergi meeting malam ni pulak. Haish.. baru nak melelapkan mata. Dan selepas meeting mata aku tak dapat lelap dan aku buat keputusan nak update blog dan inilah resultnya.

Sampai jumpa lagi lain hari. Aku rindu nak baca blog korang sebab mesti dah banyak entry update yang tertinggal dan komen yang belum dijawab. Nanti aku jawab oke. Terima kasih sebab sudi singgah.
Aku nak cuba nak melelapkan mata sekarang ni sebab aku dah malas nak menaip. Hehe..

Published with Blogger-droid v1.6.5

6 comments:

  1. aduh... bz adik kakak tok eh. Ney nak gaya ko dear... but kamek muji la ktk..nang koat. :) bertenaga... :) hrmm.. sik mencapai ur minimum expectation kah baju wedding ktk ya tie.. hrmm.. fittingnya? ya la kamek sik suka dengar.. sebab tinggal seminggu jak gik ya.. kamek reya.. memfinal touch dari kamek pun.. baruk kamek puas hati. tapi since masa dah dekat.. nak puaskan hati memang la sik akan dapat tapi at least mencapai minimum la kan..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Patut mcm ada nangga org trjengok2 rah kemre masa berita tadik kekeke.. Guro jak bah.. Nang kebizian melampaulah ktk.. Sama lah kita.. Bizi tahap gaban kata org leph.. ehekk.. :P

    ReplyDelete
  3. nang gago la ktk tok...sapa videl nong..

    ReplyDelete
  4. waiseh...bz the bee..patut twitter pun senyap..hehehe..

    semoga lancar ktk pun majlis lak k...

    mrs ichiban eh...semoga ktk berjaya..hehehe...

    ReplyDelete
  5. bila tek majlis ktk? tema kaler? seruk x mek org? nk pengilan juak... hehehhee

    ReplyDelete
  6. sikpa..semoga segala2nya setel dengan selamatnya..keyh..=]

    ReplyDelete