Monday, March 7, 2011

Shooting Done

Aku baru jer balik dari lepas shooting PRE-Wedding video. Actually first time buat dan tak tau nak buat apa. So, mungkin agak kaku sedikit.  Benda ni sebenarnya tak di rancang. one of my closest friend, Videl, call me one morning and said there's one of her FB friend were searching for a couple to make the Screentest Pre-Wedding Video.

And i thought, hey.. why not? Belum pernah try and the best thing is. Its for free? Making a video is expensive u know.. lol

Video ni tentang bagaimana kami berjumpa, how he proposed and, sort of things like that. Tak dapat nak buat panjang2 sangat sebab satu. Masa yang sangat terhad which is one day only, and suddenly the cameraman got something to do. So, the quite long movie have to be shorten. But.... yes... BIG BUT..... exhausting.. I wonder how the actor and actress in the movie done it. But hey, they got big pay, so have to hang on.. RIght ? :P

Pengalaman yang sanga tmenarik sebab aku tak pandai nak berlakon but, it turns out not to bad cause tak banyak scene yang perlu di ulang. And dear looks so natural in front of the camera. kekekekekke.....

cant wait to see the outcome =D


p/s diorang cakap kalau perlu scene lagi akan call balik........
p/s/s malam ni ada food testing =D

20 comments:

  1. Am i the first to comment? XD

    Kitak tok...sekejap makey nama kmk Videl, sekejap nama Syamim. :P

    Jangan lupak show ngan kmk dolok ok? :P

    Anyway, food testing...kmk sik pernah dpt ya cuz my time dolok kenak bulan puasa. :P

    ReplyDelete
  2. wasseh... jadi retis lah ktk.. tahniah.. mun dpt share pliz tag kmk k... padah lam blog kmk pun sik al :) tq

    ReplyDelete
  3. @mrs ichiban
    yes u r the first to comment!! hahahha....

    sak semua org tauk syamim and videl is the same person... hehehehe...

    weeeeyy.. bagus ktk subscribe dengan sidak dlk. Entah2 dalam fb d engkahnya dlk. heheh

    aie.... jadi ktk sik penah la pegi food testing before tok ?

    ReplyDelete
  4. @wa onggon

    aie eh.. lalu nak jadi retis... Jadi retis of the day sekejap jaklah boleh nak? heheh insyaAllah kelak mek tag ah. mun kmk sik supan lah :P

    ReplyDelete
  5. retis of the day pun de dey lah hehehe.. tag kmk lak neylah tauk kmk mok tips cara2 ambik bideo dan jadi panel juri kedak paul moss kekeke..

    ReplyDelete
  6. Best eh..
    Huhuhuhu..
    Share lak k..


    Entry Terbaru : Cantik Itu Subjektif

    ReplyDelete
  7. aok, sik pernah. :P
    nasib bait ok jak foods ria...
    ok la...sik juak nyaman, sik juak sik nyaman. haha. we get what we paid lah. senang crita. :P

    ReplyDelete
  8. upload dlm blog.. hehehe..mok nangga juakkk..yerrr

    ReplyDelete
  9. kak.. Boh lupak upload rah blog @ fb.. Sik saba mok nengok.. Hehehe.. :D

    ReplyDelete
  10. wahh bestnya. teringin nk tgk hasilnya. leh upload dlm blog tak? hehe

    ReplyDelete
  11. Kmk maok nanggar juak, upload dlm blog tok klk ok ;-)

    ReplyDelete
  12. rindok ati eh... mun FOC gohet ajak... lak jgn lupak upload di youtube.. pdh kt blog tok.. hehehe

    ReplyDelete
  13. bez eh...jgn lupak upload..ingin kak vee nengok... =0)

    ReplyDelete
  14. cney tempat belakon tek.indok ati eh.hehehe.bulan yang penuh dengan senyuman.wakakakaka.

    ReplyDelete
  15. untungnya u dpt buat for free! i wish someday bila i kawen nti nak buat videografi ttg our love story. bestnyaaaa... :)

    ReplyDelete
  16. @wa onggon....

    iyerrr... aokla.. kelak la ktk jadi juri nangga bideo ya kelak ah. hehehe

    @d_tieah
    aok insyaAllah.. doa2 jak video ya menjadi. hehehe

    @mrsichiban
    hehehe... yalah.... kmk menu tok ada di ubah sikit. sik d amik di rectly terus daripada offer.

    @KA
    aok mem! lak update.. sekali view rm10 hahahaha

    @yann mazian
    oke sis.. insyaAllah... hehe


    @redbloodsnow
    boleh.. kalau tak malu... hehehe nanti kalau dah siap oke.. hehehe

    @mstikot
    aok kak.. mun mek supan ada mek upload.. mun mek supan.. alulah sik jadi kelak. hhahah

    @ibu iman
    aok... FOC kak. ya la coba jak amik kesempatan lok. bilalah nak plah bideo tok ow...

    @kak vee
    ok kak vee :D kelak kmk cuba upload ha..... mun kmk supan.. kensel lah ow ? :D

    @labulabi
    hehehhehhehehehe ngegeh ktk ya!! tempat2 yang ada kaitan dan sikda kaitan lah. SURPRISE! hehe... aok.. penuh gilak senyuman tok. sik ckp space tp... tensi juakkadang2 hahah

    @Fina Sophie

    Yeap!! beruntung ada org nak buat for free.. Actually for trial. Diorang nak test dulu. Kalau semua ok.. then.. why not kan ? hehe

    ReplyDelete
  17. untung eh ada org maok menjadi penaja..haha...sik kesah lah trial..lak upload k share owh..

    ReplyDelete
  18. nangga nama Videl ya tek terpanggil rasa nak komen, videl ya syamim nak.. bestfriend kmk juak nya koh.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. @siti samsiah
    Aok. Untung lah sikit. Tp lakonan kaku. Gk malu2. Hehehe.. ok. Mun ada lak share ah

    @tupai karan
    Kalu diorang dh bagi vid tu nanti share ek. Mmg best tp penat woo

    @mama nabihah
    Mena? Yah.. bertemu kita d alam cyber hehe

    ReplyDelete