Tuesday, April 19, 2011

makan time!!







Ehem..ehem.. actually ni bukan makanan untuk hari ini. Ini adalah makanan untuk hari2 yg telah berlalu pergi sebelum ni.... sebelum ni kan aku tidur kat rumah kawan aku si Videl. (Memang suka nak mengacau kan) dan kat rumah tu ada sorang lagi kawan dia dari Jepun kalau tak silap. Dan nama dia Keiko. So far, keiko memang interesting. Boleh tahan fasih dan faham berbahasa Melayu Sarawak ok. Bukan Melayu baku. Hehe.. makanan kegemaran pun yang pedas2 dan spicy macam sambal belacan ke apa ke.

Seperti yang dijangka.. makanan hari tu memang confirm la tak habis especially steamboat stuff tu. Makan nasi dengan benda2 lain such as belacan dengan terung bakar, tempoyak goreng, sayur bendi masak kicap, dan ikan masin tu jer pun dah cukup mengenyangkan.

Tunggu makanan untuk hari kedua di rumah Videl nanti. Hehehe
Yang pasti sayur bendi mesti ada. Favourite aku tu... lepas makan tak peduli lagi dah dengan benda lain. Sampai laki pun aku boleh baling dengan tilam jer (metafora)


P/s korang dah makan ke belom?


Published with Blogger-droid v1.6.8

10 comments:

  1. yahhh...lalu la kmk mejin nk meli tmpt steamboat ya...hahahahaha...
    sgt mudah org...celur2 jak...
    memberi kmk idea sebab kmk mls masak..kuang3...=p

    ReplyDelete
  2. kmk maok mkn nok dlm gmbr 1-4 ya!! nyum!!

    ReplyDelete
  3. Dear Puan Ztie...ikan masin ya lom abis gik. Gik masih dlm peti sejuk. haha! sayor cangkuk manis + sayur bendi pun gik masih. Steamboat ya pun gik masih. Buang jak ka?

    ReplyDelete
  4. Dear Puan Ztie...ikan masin ya lom abis gik. Gik masih dlm peti sejuk. haha! sayor cangkuk manis + sayur bendi pun gik masih. Steamboat ya pun gik masih. Buang jak ka?

    ReplyDelete
  5. lapar nangga makanan2 ya..suma nya masakan kampung jak..nyem...

    ReplyDelete
  6. nyaman!sedap! kak vee paling teruja nangga ikan masin ngn sayor bendi ya..peberet kak vee =0).

    ReplyDelete
  7. @kak kembhojha
    sesdap nak kak ow? kotan nyaman glak.. sesdap jadinya. hehehe

    @flo
    sgt mudah tp sik boring ktk ka mala mkn nak selur2 jak? masak lebih nikmat u. haha

    @dea
    nyaman aie. kenaknya sik.. mokka?

    @V
    yahh.. masak gk deng! apa tunggu lagik

    ReplyDelete
  8. @videl
    ikan masin yg dh d masak ka yg masih? or yg lom masak? aie? cangkok manis ngn bendi masih? bukan bendi dh abis ria ka?

    @siti sahmsiah
    nang nyaman aie. silalah polah utk dinner malam tk. hehehe

    @kak vee
    ikan masin ya peberet laki mek. haha kmk peminat sayo bendi. sayo bendi jak k mkn ngn nsk pun kmk oke jak hehe

    ReplyDelete