Monday, April 11, 2011

Minggu ke2

Salam sejahtera...


iyer... ayat skema.. Hari ini hari isnin ow... esok hari Selasa.. Tiap2 pagi kelas awal pagi. huhu... Tiba-tiba aku rasa macam selalu sangat penat. Peliknya macamlah sebelum ni aku tak pernah kerja pagi sampai macam tak biasa pulak nak bangun pagi dan turun kelas. Tapi sungguh ... aku penatttttt sangat-sangat. Sekarang ni pun aku penat.

Untuk Semalam dan 2 hari ini ... eh.. 2 hari ke ? Aku akan tidur kat rumah kawan aku, Videl. Sebab husband dia pergi mencari rejeki jauh di perantauan, jauh dari mata isteri tercinta, so kami (aku dan suami...ececeh...) di amanahkan untuk menjaga dia :P
Jaga ke?

Semalam dah main masak-masak... macam2 sungguh yang di masak sampai tak habis makanan. BOleh dimakan lagi hari ini. Gambar next entry aku tunjuk, aku belum pindah lagi gambar ke dalam lappy aku. Hari ini pun main masak-masak jugak, tapi takdelah extreme macam yesterday punya. Lauk biasa2 jer....

Minggu ni, masuk minggu kedua aku bergelar sebagai student kembali dan isteri orang. Dua combination yang sungguh.... erm.. no komen.
So far, as a student, life memang challenging. Dengan assignment dan kuliah. Tapi so far jugak aku fikir semua tu interesting. Learn something new di samping refresh balik apa yang pernah di belajar dahulu. Aku di antara student yang paling 'MUDA' kat sana. Iyelah.. sampai org ingat aku ni baru jer 18 tahun, 19 tahun. Forever young... ko ada? =P

UNtuk besok sebenarnya aku masih bingong dengan satu subject ni, communication in the workplace. Di suruh buat group of 4, untuk assignment kedua. Assignment pertama subject ni individual so aku tak bingong sangat. A group of 4. Previously aku dah ada 3 org dalam group. Sorang ni housemate aku jugak (perempuan) dan sorang ni lelaki group kuliah lain. Tapi combine la kan. Hari ini buat group, besok nya perempuan ni dah QUIT. ALAMaK! punyalah susah nak carik org lain untuk cukupkan 4 orang. Dia boleh pulak quit. Jadi sekarang kami tinggal 2. AKu tak kenal pun sapa lelaki sorang ni sebab dia sebenarnya satu kuliah dengan perempuan tu. Tapi insyaAllah kalau cekalkan hati semua ok. Jadi besok aku harus bagitahu lecturer tu pasal sorang lagi ahli kumpulan aku dah quit. Ermm....

Actually aku dah jugak nasihat budak tu, dia quit sebab dia rasa dia tak mampu buat semua ni. Subject ni... Course ni, Sedangkan dia minat. JAdi aku nasihatkan dia takde benda yang mudah dan senang kat dunia ni kalau kita tak berusaha kan. Dia boleh berfikir secara matang, tapi umur baru lepasan SPM. Takperlah... asal dia boleh fikir lain kali yang mana baik dan yang mana buruk untuk dia. Aku doakan yang baik2 saja...

Esok! BERUSAHA CARI AHLI GROUP BARU! huhu.....

sampai sini saja aku menulis dahulu untuk malam ni... lama dah aku tak menulis, baru sekarang aku tahu rindunya aku nak berblogging ni...

Kalau ada masa dan ada internet aku jumpa korang lagi oke..

Selamat malam!

10 comments:

  1. ktk belajar gik? tahniahh ktk.mek doakan kejayaan ktk.semoga sukses selalu k :)

    ReplyDelete
  2. kmk maok jd ahli group ktk!! hehe

    smua ya akan best dikenang dudi ari koh...

    ReplyDelete
  3. caiyok2..hehehehe...all the best k..=p

    ReplyDelete
  4. semoga kamu baik2 saja sayang...jadi student & isteri adalah satu cabaran..yerrr..tauk2 jak kmk..uhuksss... love u! muuuahhhhhhh!!!

    ReplyDelete
  5. cian nya penat...eh jap..penat psl pa hor hihihihihihihihi

    guro jak hehehehehe

    ssh juak mok cr new member..ko import jak ku ztie hehehe

    ReplyDelete
  6. penat?da rasa mual2 sik?hehehe...

    ReplyDelete
  7. kalau banyak lebih,bawak2la hulur rumah alin sket kak.maklumla org bujang...hu3

    ReplyDelete
  8. congratulation and all the best for both career yerrr.. hahahaha.. :)

    ReplyDelete

  9. hani:
    aok deng.. hehehe makseh! semoga ktk sukses selalujuak!

    @v
    aok! nang jak akan dkenang koh.. huhu.. juhlah ktkjak jadi group kmk. senang carik hehe

    @flo
    thanks flo.... wedding2!!

    @kerol
    kmk nunggu turn ktk gk deng hahahah

    @jue
    nang jak susah jue.. dugaan study namanya.. juhlah kitak org.. jgn abu2..hahahaha

    @aleen
    banyakk!!! datang la sini~

    @fina
    iyerr... both career ah.. terima kasih fina!!

    ReplyDelete
  10. best eh..kmk macam nak study gik.bah, cne ktk study?ni tauk dapat jadi geng assignment :)))

    ReplyDelete