Tuesday, April 5, 2011

Tanpa Tajuk

Apa-apa pun, firstly aku nak mintak siapa2 yang mempunyai number hp aku, untuk send balik num handphone korang kat aku. Daripada message yang disertakan dengan nama dan ucapan ka. Kalau rasa kredit tu banyak, boleh call terus. hehe

Sekarang ni, memang sahlah aku akan jarang berblogging lagi. Disebabkan line internet kat sini pun hilang datang. Nak blogging guna hp. Dah tak de... tunggulah.. setting hp sekarang ni pun tak dapat lagi. Tak tau kenapalah leceh sangat kali ni. hurmm....

Hari ini officially start kelas Day 1. As usual, kalau dah first day tu, takdelah apa sangat. Yang biasa biasa dan yang basic sajalah. So far, kelas okey, Tak tau la lagi kalau dah start nak buat assignment segala. Huhu.. macam tak percaya pulak dah jadi student balik. Tahun ni memang tahun yang sangat berharga buat aku. Aku dapat sambung study dalam benda yang aku minat (mudah-mudahan berjaya) dan aku menjadi isteri orang. Alamak.... =D sampai sekarang aku masih macam tak percaya sebenarnya, kebanyakan title aku dah berubah. Puan Ztie. Ececehh..... Cik Puan Ztie boleh? hehehe....
Aku sebenarnya, nervous jugak. Lama dah tak study and lama dah tak tengok buku. Nak buat homework assignment segala. So... quite challenging jugaklah. Tambah lagi dengan environment sekarang ni di kelilingi dengan budak-budak cina. Boleh kata 99.9% tu bangsa diorang. 100 - 99.9 = A% tu Bumiputra. hurm... boleh bayangkan tak ? =D


*sekejap... ada orang ketok pintu rumah*


So far, memang aku lah yang paling 'muda' kat sini. Paling syoknya bila, baru tadi, baru jer sebentar tadi, budak2 'senior' ketok pintu rumah. Tanya punya tanya punya soal punya kenalan. Last2 tanya umur. Bila sampai part aku, teka umur 18!! 19!!! WOW.... forever young ek? hahahahaha... oke.. aku bangga. Cakaplah aku tak sedar diri. Siapa lagi nak puji aku forever young? Korang?? Lambat cerita =P

Banyak yang dah jadi in the past few days sebenarnya, tapi dah line internet ni sekejap ada sekejap tak. Aku pun dah kehilangan idea sikit2 dah nak tulis dan post apa. Kalau nak tahu pasal aku semalam. Tengok blog Videl untuk mengetahui aktiviti 'Sihat' kami.

Errrr.......... okelah... aku nak tidur. Esok kelas awal pagi. hurm.... nanti aku tak bangun.. sapa nak kejut?? hehe...

salam..

sampai jumpa lagi.

8 comments:

  1. Okeh...selamat nyambong blaja Makcik Puan Jatie ekekekek...

    ReplyDelete
  2. Oit, Cik Puan ya gelaran exclusive pakey kmk sorang jak. :P Ktk Permaisuri Pasola! Lalu xda bunyi ktk marek...mesti busy ngan assignment.

    Mun ktk ada free, ekotlah mek orang embak Kakak Jepun ya pegi karaoke. hehe.

    ReplyDelete
  3. hai cik puan....slmt menjadi org cina di sibu yg byk cina dan samseng cina..dan apa gik? dabai? hahhahah

    ReplyDelete
  4. madam ztie....sihat ka? sungguh bz kamu yer...hehehhe..

    all the best stdy hooo..=p

    ReplyDelete
  5. fnf:
    ngegeh ktk ya... anyway ... makseh atok pezal!

    video:
    sapa permaisuri pasola ya pun kmk sik tauk koh. hahaha... dh dtg ka org jepon ya? marek bz sikit. achie membuta... hahaha

    bakal cik puan V:
    makseh oi.. haha yalah.. ng geng sidak ajaklah sitok. dabai gik Mahal oii

    flo:ktk ganti kmk belaja maok sik?

    ReplyDelete
  6. bila ktk nikah deng? huhu.. ketinggalan kmk tok.. congratulation~!!! moga bahagia selamanya.. Amin.. n selamat study juak~! hihi.. :)

    ReplyDelete
  7. ngeh ngeh ngeh
    aktiviti sihat? hahahahahahahaha

    camne hp ley ilang
    ish ish
    cian ngan ko ztie
    best sik dah kawen?hehehehe

    ReplyDelete
  8. heee.. best of luck!!! hheehehe.. anat study IPGM perlis

    ReplyDelete