This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Monday, June 27, 2011

High Expectation Father??

How's your father?

hehe the reason i asked this is because, i was wondering, do you guys ever encounter a Father/daddy/bapak/papa/ayahanda that is wayy to high in expectation?

I come across this one site in facebook... errr... See for youself =D


Scenario 1 :

You go for an exam. You always get C or D or worst, FAIL. Then one magical day, you got B+ for your result. Will your father act this way?







Scenario 2 :

You asked you father to open a Facebook account =D







Scenario 3 :

Your hanging out at your friend's crib and suddenly there is an incoming message from your father







Scenario 4 (Ask your mama or papa) :

Err.. you just born.. and... err... just read =P







Scenario 5 :

You got some disease and this is how your father react




Is that what happen when you have WAY TO HIGH EXPECTATION FROM A FATHER?
i wonder who ever EVER come across this kind of situation.

Care to share?? =D



LOL.. semua yang di atas hanyalah gurauan semata-mata. Tiada paksaan, keganasan atau memalukan mana-mana pihak terutama ayahanda yang tercinta.

Happy BELATED Father's Day DADDY!! I'm WAY HAPPY cause your not in any one of the above choices :)




p/s below picture is cute











Saturday, June 25, 2011

Bang, jom g jalan jalan!




Join segmen terbaru dari blog BEN ASHAARI

Sekali sekala kita berblog walking dan memblog walking. Oke. Aku cakap apa ni? 
Sila join kalau nak join ok~ hehe tiada paksaan. Cari kawan baru. Tak salah kan? errr.... jom Terjah! 

click jer link kat bawah ni =D 

BEN ASHAARI SEGMEN




Santai Bersama BEN ASHAARI
































Friday, June 24, 2011

Kalau (dot...dot...dot)

First of all, hari ini hari Jumaat.

Second thing, hari ini aku takde kelas.

Third thing, hari ini aku macam nak keluar jer.

Fourth, errrr..... abaikan semua number2 ini, ini adalah kejadian yang berlaku kalau aku sudah dilanda keboringan yang amat sangat. Kalau dulu aku selalu complain pasal kat Kuching bosan kan? Sekarang kat tempat ni aku lagi bosan. *sigh* itulah dulu tak reti nak hargai. Sekarang bukan depan mata baru kau nak hargai kan.

Kalau kat Kuching boleh jugak aku pergi D11 ker, MBO tengok wayang ker, seriously sekarang ni banyak dah cerita baru dalam wayang yang aku miss tengok dah. Kat sini nak cakap takde wayang, tipu lah kot. Adalah, tapi feel dia macam tak best pulak aku tengok.

Kalau kat Kuching, mesti aku dengan husband dah pergi karaoke kalau bosan. Yalah kan, nak karaoke RM8 jer... kalau kat sini, nak karaoke sekejap pun dah mencecah RM200. Fuh... semata2?? BAik tak payah...

Kalau kat Kuching, mesti mak bapak dah masak untuk aku. Kat sini? Aku sendiri nak masak pun tak dapat. Tak boleh masak derrrr..... Nanti kena cekup kena buang terus. Adalah jugak mereka2 yang melanggar peraturan tu, aku bukan tak nak. Tapi kalau kena buang dah jadi satu hal, mana aku nak cari rumah lain. Rumah mungkin ada, tapi sewa tu pun lagi satu hal pemahal nya.

Kalau kat Kuching, geng aku kat sana ramai. At least, bosan2 boleh jugak jumpa kawan2, besfren, geng blogger ker... dah time aku jauh ni kan (macam jauh sangat) macam2 jer aktiviti yang korang buat ... cis kek betol. Kalau time aku kat Kuching dulu takde jugak.

Kalau kat Kuching, internet, astro semua nya lancar jer. Kalau kat sini, nak bukan webpage pakcik google tu jer pun dah memakan masa setengah jam. Tunggulah kau nak bukak page lain. Nak line internet dia lancar? Sila tunggu pukul 3 pagi ke atas. Itu pun sampai pukul 6 pagi jer kot.

Kalau kat Kuching, senang2 jer aku nak cari makan, kalau kat sini, asyik-asyik 2,3 tempat yang sama jer. Takde tempat lain. Susah nak carik makanan halal kat sini.

Kalau kat Kuching, banyak muka local aku tengok. SIni memanglah local. Tapi tarak ada muka melayu. 1/100 kot.

Kalau kat Kuching, at least pemandu dia ni ada berhemah sikit berbanding kat sini. Kalau kat sini sukati mak bapak dia nak parking. Eventhough kat simpang ke, kat tempat jalan keluar ke. Situlah dia parking. Dan penggunaan lampu signal adalah tipu semata2. Kat sini signal light semua dah rosak. Haram di guna kot.

Kalau kat Kuching, ada panggang memanggang mak mertua aku. HEAVEN WOO!! tak pernah rasa?? Tunggu bulan puasa. Sila lawati ok.

Kalau kat Kuching, blog aku ni akan jarang ada entry baru. kehkehkehkehkeh...

well, tak semua benda tak bagus tu akan berlaku sepanjang masa kan...;

There's always a silver lining to everything

=D

Thursday, June 23, 2011

kereta cacat



Penat..
Aku dah penat.
Aku nak balik rumah.
Aku nak balik kuching.
Kereta yang aku lukis pun macam cacat jer kan?

Tabahlah ztie... Tak lama lagi :)
Published with Blogger-droid v1.7.2

Wednesday, June 22, 2011

perom naite

Prom night pada jumaat minggu lepas. Err... Makanan.. dan kami!.
Tak banyak makanan dapat di ambik since semua dah menanti dengan muka bengis dan lapaR. Kami jugak yang kontrol ayu.. errr....
Published with Blogger-droid v1.7.2

Saturday, June 18, 2011

SEGMEN TAK KENAL MAKA TAK CINTA : DIARI ANAK SENI

Firstly, aku nak cakap, aku buat segmen ni sebab line internet tersangatlah bagus malam ni, dan aku dalam mood untuk menulis. Tettt!!! Tipu! Itu alasan sampingan a.k.a alasan ke dua.

Alasan utama aku buat segmen ni, bukanlah sebab aku kenal siapa Anak Seni yang bakal aku ceritakan ni.
Aku menulis segmen ni sebab aku benar-benar percaya dan yakin yang seorang anak seni, lebih-lebih lagi anak seni tempatan yang sememangnya berbakat, boleh melangkah lebih jauh.

Aku bukan menulis sekadar daripada mendengar cerita orang atau membaca di majalah atau akhbar tempatan. Aku menulis segmen ini sebab aku sendiri dah pernah dengar LIVE karya-karya yang dihasilkan oleh anak seni ni. Dan pendapat aku? (Memanglah tak sama dengan pendapat korang, tapi bacalah sampai habis dulu oK?)

Pendapat aku, anak seni yang bernama Amir Jahari sememangnya berbakat. Cuma bakatnya perlu lebih di tonjolkan dan diketengahkan ke semua pihak dan tempat. Aku pasti belum ramai lagi yang tahu dan expose dengan genre music dari Amir, tetapi, bak pepatah orang tua, "Tak Kenal Maka Tak Cinta".. betul tak ?
Kebetulan pulak nama segmen ni sama =P
Karya musik nya yang tersendiri dan bersahaja membuatkan aku turut meminati musiknya. Mungkin aku bukanlah peminat tegar yang akan selalu menghantar private message (inbox) ke Facebook nya atau menulis komen untuk dirinya. Aku juga mungkin bukan di antara beribu yang bakal DM (Direct Message) dan tag namanya di dalam Twitter, tapi itu bukan bermakna aku tak mengikuti perkembangan beliau. Serba sedikit memang aku tahu jugak. Betul tak ? *wink*

Mungkin sekarang, dah ramai juga yang kenal anak seni bernama Amir Jahari ni melalui rancangan realiti televisyen Malaysia, Akademi Fantasia 9. Aku masih ingat lagi, first time aku terima flyers untuk vote Amir adalah beberapa malam selepas hari perkahwinan aku. Seseorang hantar hadiah ke rumah dengan flyers sekali! Wow! 2 in 1 eh? hehe Biarpun rezekinya di dalam reality show tersebut tidak lama, tapi kalau ada bakat, ke mana-mana pasti ada rezeki mengekori. Kepada sesiapa yang belum mengenali Amir Jahari dan ingin mengenalinya lebih dekat dan mengikuti perkembangan musik dalam hidupnya bersama orang tersayang. Bolehlah follow blog Amir Jahari Diari. Dan kalau lama sangat nak tunggu blog tu di update, better anda-anda semua direct terus ke official page Amir Jahari di Facebook atau follow dia kat Twitter =D
Dunia semakin maju kan?

Artis pun semakin banyak tapi tak semestinya kita harus ketepikan artis-artis baru yang baru mahu mula bertatih. Sebagai seorang pencinta musik, semestinya aku menyokong artis tempatan. Takkan nak sokong international artist je kot?

Friday, June 17, 2011

First Wedding Picture



Many people asked me where is my wedding photo? 

Well, some of you guys who do have my facebook account can see my wedding picture(s), err, not ALL of the pictures but yet there is somehow a few of them is in there. 

Me, myself haven't actually officially upload my wedding photo although its been almost 3 months. Wait! It's been 3 months already? WOW... i haven't noticed that. 

Ok... This is a sneak peak.. One of many (as if) my wedding photo(s) 

This is me and just me alone, usually i upload my husband picture everytime anytime we're going out or updated my blog right? So, this entry is quite special as i upload my own picture. 

Err... i guess one is enough

Eventhough the real reason why i haven't upload any of the wedding pictures is because of the connection line. Blame it on the freaking slow line connection that i have here. 





Thursday, June 16, 2011

Cuti di Melaka pulak

Dalam entry before ni, entry JOHOR TO MELAKA, lepas pergi makan, baru lah pergi mencari hotel, ada satu hotel ni. Hotel baru. Nama seperti di bawah, so far memang boleh tahan, cuma kalau ikutkan lah, bagi aku, kalau belum siap sepenuhnya, tak payah lah suruh customer masuk dulu. hehehehe Tapi itu cerita lain, aku tak nak komplen sini! 

Sila tengok gambar di bawah














Err.. bawah ni gambar sesat, hehehe ni kat rumah anak buah ayahanda aku kat Johor, anak2 buah aku suka kat kereta ni, heheehe so posing lah sekejap =P





Pagi kat Hotel Abadi, Melaka... as usual, pagi of course lah pergi breakfast... Makan lagi!! 









Ending entry aku semua mesti berakhir dengan makanan ke ? 

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, June 13, 2011

Cuti lagi! Johor ke Melaka :)


Masih di Johor, masih dalam van, dan driver van tu tanya nak ke tempat kedai buat chocolate tak ?? Memandangkan yang di dalam van tu banyak kanak-kanak riang, so mestilah ayahanda aku cakap pergi jerlah......... (macam tak ikhlas... weekkk!!) 

So, pergilah ke satu kedai ni, dari luar nampak macam kedai biasa jer, dan simple2... tapi kat dalam, macam best pulak, mewah sikit pun ada. Kebetulan pulak hari tu, ada sebuah bas membawa kanak-kanak dari tadika kot melawat tempat tu, ramai!!






Di pendekkan cerita.. sila tengok gambar.. bila masok jer dalam kedai tu, dua tiga orang pekerja akan greet guna mikrofon. Lalalala... dan terus di bawa ke satu korner dan diorang terangkan asal usul koko dan cokelat dan ... cokelat dan cokelat dan cokleat dan cokelat lah...... tengok gambar ok! 

Model-model cokelat berpengalaman semua =P










air cokelat!! 



macam2 jenis cokelat yang dah di potong, cokelat durian, oreo, mango, errr.. tak ingat... sebab tak kosentret~~ hehehe :P 












Then lepak tepian air kejap, tak dapat masok singapore, pandang dari jauh cukup ok! (errr.... tak!)




Tapi kitorang tak lama kat Johor! sebab... sebab... takde apa nak buat kat sana.. so ayahanda suruh driver tu bawa kami semua pergi Melaka on THE SAME DAY.. hehehehehhe 

on the way tu, semua org tidur kecuali driver dan aku. Driver of course lah memandu, aku??? Aku buat kerja! Ingat aku holiday jer??? 


Sampai kat Melaka, dah lewat malam sikit dah, sebelum cari hotel, kami pergi isi perut dahulu!~ semua perut dah bernyanyi-nyanyi lagu keroncong untuk ana... huehueheuheu... 

Seperti biasa ayahanda mesti nak makan seafood, errr, jadi cubalah cari tempat yang berkaitan... 
Tak ingat nama tempat... tapi makanan ada! heheeh =P 

Sila rujuk gambar =D

ikan masak tiga rasa tu wajib! aku punya! 












Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, June 10, 2011

Keyword Search ?



Aku bosan sangat malam ni... jadi aku godek2 benda ni, last aku jumpa search keyword untuk orang cari dalam blog aku... errrr... aku pelik ni sebenarnya... 


SEARCH KEYWORDS ----> lalalalala aieh 




diorang ni search apa sebenarnya?? 


Yang benar, 
aku yang bingong

Thursday, June 9, 2011

Landing di JOHOR


Selamat awal pagi! First of all, aku nak cita sikitttttt jer... tak banyak pasal holiday aku time cuti Gawai hari tu... 
Mula2 ayahanda ingat nak pergi Jakarta melawat anak2 buahnya, tapi suami tak dapat pergi sebab.. sebab... kena ban! lalala.. Siapa suruh! padan muka! hahaha *jahat* 

Oklah, tanpa membuang masa, flight dari Kuching pagi tu dalam pukul 10 pagi kot.. kalau tak silaplah kan, pergi direct ke JB a.k.a Johor Bahru. Errr.. betol tak eja? Fail ni... hish... 

Gambar di bawah merupakan sedikit di antara bala tentera yang mengikut ekspedisi time tu... cewah.. hehehe 
Mestilah anak2 buah durian, rambutan, langsat, ciku, mangga dan segala jenis buah yang ikut bersama dengan suami =D 



Ni pulak gambar kat dalan VAN .. menyewa van kat JB sebab... sebab.... ramai kan. Nak guna teksi pulak perlu bayar 2 buah teksi kot or lebih... jadi guna van jer lah.. lagipun senang nak bawa driver van tu ke sana sini. Sebab sewa untuk satu hari. 



Destinasi pertama selepas landing kat JB, ayahanda of course mencari tempat kegemaran dia di JB... 

CLUE : DI mana ada kambing, di situ ada ayahanda saya!! ERK! 

hehehe jadi kami pergi ke satu restoren ni... RESTOREN ZZ 

semua yang masok restoren ni.. mesti tidoooO!!! hahaha.. ok.... kidding 



MENU UTAMA?? 

selagi ada kambing.. itulah di kejar ayah saya dan encik suami.. dan mami.... dan saya! hahahah... 







NEXT DESTINATION? 


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, June 6, 2011

Quick update

Sekarang aku baru sampai sibu, tak sampai nak menunggu suami Videl sampai sibu. Ayahanda aku dah call cakap hari dah lewat sangat. Pergi amik hotel lah.. erkk... lari lagi bajet. dahlah hotel2 murah ni susah aku nak cari kat sini. Tak susah sebenarnya nak cari hotel murah kat sini. TaPI Yang susah tu adalah hotel yanga da tempat parking lot. memandangkan aku menyewa kereta dari pada seseorang sebab kereta aku kena langgar sehari sebelum aku nak balik. Jadi haruslah aku menjaga kereta itu dengan sempurna betol tak ?

Anyway, aku pun baru juga balik dari melancong dengan family aku. Padan muka! melancong la sangat kan. sekarang terkejar2 nak membuat segala kerja. Pagi tadi dan semalam memanglah masa untuk bukan tidur untuk aku. Aku dah siapkan satu model. Tapi masih ada tinggal satu lagi model yang perlu aku buat lah. Yang lain pulak, autocad dan report. Hmmm..... susah hati aku sebenarnya nak buat yang group project tu. Sebab sebab.. hai... entahlah. biarlah ...

Duit aku lari lagi kerana besok aku TERPAKSA shopping kasut untuk aku interview ok. Boleh2 aku lupa pulak kasut untuk aku interview di kuching sebab leka buat model. Sekarang keluar lagi duit. Dan aku masih tak tahu baju mana nak di gunakan untuk interview. Sungguhpun aku dah kerja lebih 2 tahun. Tapi aku takde baju formal. KORANG PERCAYA TAK ?? SILALAH PERCAYA OK...

Sekarang ni aku kat hotel, baru lepas check in tadi. Baru juga sampai sibu. Jam dah nak pukul 2. KAlau ikutkan hati aku, memang aku tunggu jer suami videl sampai sibu. MAlangnya aku dah mendapat titah daripadah ayahanda dan juga, aku terpaksa cari plug untuk aku buat kerja ni. Yang tak bestnya kan, dahlah aku dah dapat hotel yang ada FREE WIFI yang CONNECTION SUPERB laju ni. tapi tak lama pulak aku stay kat sini. Yalah pagi besok dah keluar check out sebab nak ke kelas lagi.. arghhhhhh!!!

Serious dalam seminggu ni memang aku tensen. Tensen dengan kerja dan kereta. Tapi dalam masa yang sama juga aku seronok sebab dapat bercuti beramai2 dengan family aku serta anak2 buah aku dan suami aku buat kali pertama nya. hurmm... nanti aku update pasal tu oke. Sekarang aku nak out dulu.Harap2 aku tak lewat bangun esok sebab dahlah tido lewat ni. Tido pulak kat tempat yang sangat comfy ok! ermm....

selamat malam!