Kalau (dot...dot...dot)

10:26 AM
First of all, hari ini hari Jumaat.

Second thing, hari ini aku takde kelas.

Third thing, hari ini aku macam nak keluar jer.

Fourth, errrr..... abaikan semua number2 ini, ini adalah kejadian yang berlaku kalau aku sudah dilanda keboringan yang amat sangat. Kalau dulu aku selalu complain pasal kat Kuching bosan kan? Sekarang kat tempat ni aku lagi bosan. *sigh* itulah dulu tak reti nak hargai. Sekarang bukan depan mata baru kau nak hargai kan.

Kalau kat Kuching boleh jugak aku pergi D11 ker, MBO tengok wayang ker, seriously sekarang ni banyak dah cerita baru dalam wayang yang aku miss tengok dah. Kat sini nak cakap takde wayang, tipu lah kot. Adalah, tapi feel dia macam tak best pulak aku tengok.

Kalau kat Kuching, mesti aku dengan husband dah pergi karaoke kalau bosan. Yalah kan, nak karaoke RM8 jer... kalau kat sini, nak karaoke sekejap pun dah mencecah RM200. Fuh... semata2?? BAik tak payah...

Kalau kat Kuching, mesti mak bapak dah masak untuk aku. Kat sini? Aku sendiri nak masak pun tak dapat. Tak boleh masak derrrr..... Nanti kena cekup kena buang terus. Adalah jugak mereka2 yang melanggar peraturan tu, aku bukan tak nak. Tapi kalau kena buang dah jadi satu hal, mana aku nak cari rumah lain. Rumah mungkin ada, tapi sewa tu pun lagi satu hal pemahal nya.

Kalau kat Kuching, geng aku kat sana ramai. At least, bosan2 boleh jugak jumpa kawan2, besfren, geng blogger ker... dah time aku jauh ni kan (macam jauh sangat) macam2 jer aktiviti yang korang buat ... cis kek betol. Kalau time aku kat Kuching dulu takde jugak.

Kalau kat Kuching, internet, astro semua nya lancar jer. Kalau kat sini, nak bukan webpage pakcik google tu jer pun dah memakan masa setengah jam. Tunggulah kau nak bukak page lain. Nak line internet dia lancar? Sila tunggu pukul 3 pagi ke atas. Itu pun sampai pukul 6 pagi jer kot.

Kalau kat Kuching, senang2 jer aku nak cari makan, kalau kat sini, asyik-asyik 2,3 tempat yang sama jer. Takde tempat lain. Susah nak carik makanan halal kat sini.

Kalau kat Kuching, banyak muka local aku tengok. SIni memanglah local. Tapi tarak ada muka melayu. 1/100 kot.

Kalau kat Kuching, at least pemandu dia ni ada berhemah sikit berbanding kat sini. Kalau kat sini sukati mak bapak dia nak parking. Eventhough kat simpang ke, kat tempat jalan keluar ke. Situlah dia parking. Dan penggunaan lampu signal adalah tipu semata2. Kat sini signal light semua dah rosak. Haram di guna kot.

Kalau kat Kuching, ada panggang memanggang mak mertua aku. HEAVEN WOO!! tak pernah rasa?? Tunggu bulan puasa. Sila lawati ok.

Kalau kat Kuching, blog aku ni akan jarang ada entry baru. kehkehkehkehkeh...

well, tak semua benda tak bagus tu akan berlaku sepanjang masa kan...;

There's always a silver lining to everything

=D

11 comments:

  1. Hey Ztie, ikut rasa lah,nak keluar, keluar seja lah, no worries,,,,, kan they say,'Life is too short" to be wasted away..

    kadang kala, ada baikanya just to do nothing,,,,, it helps to unwind..

    hey,semoga you enjoy the weekend dengan hati yang cerian ya.

    will be back,, added you to my blog list too

    ReplyDelete
  2. hey eugene
    yeap yeap.. i will go out IF there is some interesting place to go here. but sadly, no. so i just need to bear with it.

    thanks for visiting =D

    ReplyDelete
  3. kalau kat miri macam2 ada.hehehe.jom lawat miri.kehkehekeh.

    ReplyDelete
  4. @labulabi
    kmk nang nak g miri tp lom tauk gik bila. huhu

    ReplyDelete
  5. kalau kt kuching kamu tidak dpt jmpa sy...sama jugak kalo kt sibu...

    so the moral of the story stdy la pindah ke kl...sekian...=p

    ReplyDelete
  6. kedak kmk,
    kuliah mok cuti.
    bila cuti mok kuliah,
    nang sikk reti menghargai masa mek tok.hehe

    ReplyDelete
  7. @flo
    kl byk glak kos nak d tanggong.. pass! sikpat masok sia. hehehe

    @hani
    mena kata ktk. dh cuti lak boring. dh kuliah pun boring. apala d maok nak ow

    ReplyDelete
  8. Ktk study kat utan ney? Kesian juak.. Kmk pernah merasa tinggal kat hutan simpan d Batang Ai sia 4 hari 3 malam tanpa ubat nyamuk...

    ReplyDelete
  9. biasalah tuh, bila dah jauh baru nak appreciate semua..samalah kita.hoho

    ReplyDelete
  10. oh tok la sbb ko jarang update blog
    paham2..cian ngan ko ztie
    ctok aku hug ztie yg ku syg tok hihihi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.