This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Monday, September 9, 2013

Stress Free

I notice everytime i start my new post with maybe Its been a while. or may not be at the beginning of the post but somehow somewhere, there must be in that paragraph i will put ITS BEEN A WHILE.
Maybe it is has been a while since i updated. This is my last sem here in college and hopefully all goes well from here. No. Im not taking degree or master if u ask (since people keep questioning me the same question). And yes I know its quite late for someone my age to take what I take now. So what if this is the only opportunity I only manage to grab now.
Anyway, enough about this mumbling little things.

I've been planning to post about my Raya this year. but can't seems to find the perfect time for me to upload my picture cause of internet connection, busy yada yada yada.. so many reasons.
So, I'll post about that maybe .... not today.

Many things has happen, my laptop crash ke ba boom... In this final year final sem where everything is about money. You choose the correct and perfect time to crash. But actually its quite ok. Since I havent start class that time. So, i need not to be worried about losing my precious files cause of it. So Yeayy~~ to that.
Since I'm getting a new machine for me self desperately. I have to thank someone really dear to me for that special help. I dont have any idea who else would willingly just to give me that amount of money in a short notice. Really appreciate it.

Well, I guess writings do make me feel less stress eventho I only mumbling things that maybe you guys don't know about. But hey.. at least I'm stress free for a while

YEayy~~!!

Continue doing my work then.

Happy monday guys!

Wednesday, March 6, 2013

FREEDOM! at last

FREE At last! hehehe.. 
oke... hari ini adalah hari terakhir exam special semester. Masih ada tinggal 2 sem lagi. And seriously i tell u. I can't wait to finish up this study. Ok. A little confession here before i start. Tahu tak sebab utama jugak aku mula balik blogging segala ni. Sebab kat sini aku boleh melaram tak tentu hala tak kira dalam bahasa melayu ke, sarawak ke, omputeh ke hehehe... dan jugak aku nak asah balik skill menulis aku especially dalam english. Semenjak dua menjak aku duduk sini (ehem. sapa kenal aku, taula kat mana tu).
aku rasa sangat-sangat teruk pronounciation english aku. dah semakin jatuh entah ke mana ntah aku pun tak tau. 
Ok tak payahlah aku cerita sangat pasal bahasa ni kan. 

As long as aku tahu aku sekarang dah mula cuti sebulan! insyaAllah. PAling2 pun 2 minggu jer kot. Dan petang tadi jugak kami orang DOA (Department of Architecture) dan ASA (Architecture Student Association) punya group mencari wajah2 baru daripada adik2 junior semua. Means aku akan lepas tangan baliklah. Dah takda tanggungjawab penting sangat. Jawatan dalam student council pun aku dah lepas. Jawatan dalam kelab ni pun bakal aku lepaskan tak lama lagi. Ironiknya? Kepada orang yang sama. hmm... macam orang sama maksud aku adalah. Jawatan yang aku pegang untuk kedua2 kelab ni adalah jawatan yg sama junior aku bakal pegang. Macam takda jawatan lain kan kan kan ?
anyhow. memandangkan exam dah habis. Aku takde balik Kuching cuti ni. Means aku akan stay sini jak means aku akan menghabiskan masa aku bermain GAME! yes.. GAME! gila syok lama dah aku tak layan game semenjak aku kerja dulu. heheheh 

then then.. insyaAllah dalam 2 3 hari nanti kami akan fly ke Miri sebab ada saudara kawen dan mungkin naik Brunei kot. Mungkinlah! kalau betul syokkkK!! LAma sangat dah tak naik brunei dan tetiba tadi tertengok abam labu labi punya post psal Brunei.. hmm... faham tak perasaan time ni ? 
okelahh! gtg.. aku nak sambung main game.. korang patut main dengan aku!!

Sunday, March 3, 2013

Exam Exam Exam!

Since there is so much for me to say and update after all this years that I have been abandon this blog, but still I need to find the perfect time and place for me to get the mood to update everything. Well, not everything but at least some of it. As usual, since some of my friend here don't speak Malay. I mean, my friends from college. So I have to fit it a lil bit of English and Malay language. I don't know how they found my blog. But hey, they bookmark it already and keep on pushing me to update something in English.
Tapi, aku akan tetap juga update sedikit sebanyak dalam bahasa melayu dan of course lah nak bahasa sarawak? hehehe berterabur dah bahasa.

Anyway, esok merupakan hari pertama untuk final exam kami. Untuk short sem kali ini. Aku hanya ada 3 paper. Which is kesemuanya adalah LAN subject. So, thats mean, subjek aku adalah, Bahasa Kebangsaan, Malaysian Studies dan Pendidikan Islam.
Perghh.. banyak org cakap senang jer tu. Common subjek..
ok Fine... common lah sangat. Coba kau yang amik subjek tu sekarang? Aku tak nafikan lah yang memang kesemua subjek tu adalah subjek2 yang pernah aku belaja dahulu kala dan sangat common. Tapi kau janganlah bandingkan format zaman sekolah rendah or menengah dengan format kat kolej. Tak sama ok? Sama dalam 2/10 kot. Still jugak aku terpaksa belajar selebih 8/10 tu kan ?

Exam 3 hari, means after 3 days, aku dah free!!!! Free sebab dah boleh cuti sebulan! hehehe.. tapi kemungkinan cuti kali ni aku takkan balik Kuching dulu *sob*sob* Mesti banyak yang rindu aku kat Kuching tu kan? *mata ke atas,tangan ke bahu*

why why ? kenapa aku tak balik? Nantilah aku bagitau. I should get back to my study first. Kepala otak aku sekarang dah jammed sangat dah. Jadi aku terfikir nak bukak blog dan update. Lama sungguh takde buat kerja macam ni. Entah kenapa sekarang sangat rajin nak bukak blog dan update. Bukak dan update ok. Belum ada kerajinan untuk aku selongkar blog2 korang. Tapi insyaAllah akan aku selongkar satu hari nanti time aku cuti. Doakan kejayaan aku. Cewahh.. hehehe ...
Nak update guna hp. boleh jer. Tapi tahap kerajinan aku sekarang nak update guna HP tak seperti dulu. Jari jemari aku rindu nak menari2 di atas keyboard ni ha. Plus, facebook dah memang lama dah aku bosan. Aku keep in touch dgn FB pun sebab banyak2 geng dalam tu sama sekolah dulu yang senang nak update dan lapor aktiviti segala. Twitter pulak adalah reason aku lama dah tak berblogging dulu. Dan nampaknya sekarang, twitter dah macam hilang CHARM dia. Dan aku kembali di sini. Hehehe... EH? Tadi bukan cakap dah sudah ke ? fine fine.... aku undur diri dulu.. Adios!

Wednesday, February 27, 2013

benda FREE

testing menaip menggunakan netbook pemberian ikhlas (harap-harap ler ikhlas) daripada YB Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim. aku jarang jarang sangat nak dapat benda free ni. JAdi bila dah sekali sekala dapat. Perasaan tu adalah sangat sukar untuk digambarkan. Tak dapat nak gambarkan macam mana. Netbook kecik. Compact. Senang aku nak bawak pegi mana2. lagipun netbook battery dia mesti last longer daripada aku punya laptop yang memang battery tak dapat di guna lagi dah. nak beli battery baru belom kesampaian lagi. jadi hehehe... senang jugak nak buat kerja.(konon)
JAdi terima kasihlah kepada mereka mereka yang berkenaan menolong aku merealisasikan impian ini. cewahh! hehehe... aku dan hubby takda rejeki nak dapat BR1M. tapi masing2 dapat netbook setiap satu dan voucher buku pun dah Alhamdulillah.. sekarang nak menunggu bulan APril baru dapat voucher buku. KEpada penerima penerima voucher buku yang lain di luar sana. SIla tinggalkan sedikit buku2 yang santek dan berbaloi untuk say. jangan kebas semua ok? aku tau banyak yang dah dapat tu. hehehe... nanti aku nak try tanya hubby nak mintak sikit voucher dialah.. last year aku dapat mintak. this year dapat tak? nanti bulan 4 aku cuba. and tak dapat nak share gambar. Sebab takda gambar dalam ni. SO. aku share ayat jer. hehehe.. terima kasih kepada mereka2 sekali lagi. anda tahu siapa anda. =P

Thursday, February 14, 2013

Entry 2013

First entry for 2013. (14 February 2013)
Last entry is on Saturday, July 14, 2012

Almost a year aku tak update blogkan ? Dan hampir dua atau tiga tahun aku tak aktif lagi kat dunia blogging ni. Kadang2 rindu dengan geng2 blogger dahulu. Yang tiap2 hari bersengkang mata komen sana sini, baca entry tak pernah tak senyum. Dari blog jugaklah aku kenal kamu2.. ya.. kawan2 yang aku ada sekarang kebanyakannya dari dunia blog. dan kebanyakan mereka juga sudah tak aktif lagi. I wonder why.
hehe..
Kenapa aku cakap hampir 3 tahun aku tak aktif? Sebab last sekali aku aktif berblogging adalah sebelum aku kahwin. dan Sebelum aku sambung study. Dan sekarang?
Aku dah nak habis study insyaAllah. dan hampir 2 tahun dah meredah alam perkahwinan.

setahu aku, banyak jugak dah geng2 blogger yang single mingle, cun melecun dulu dah banyak dah kena sunting orang. tak kurang juga yang banyak dah menimang cahaya mata.

Terfikir orang masih tak menjengok blog aku yang dah bersawang ni ?

Terfikir nak menaip sekejap malam ni, selepas membaca entry2 lama kat dalam 100 penulis dulu. Tak sangka nama aku masih kat sana. hehehe.. anyway, disebabkan kewujudan twitter dulu jugaklah membuatkan aku jarang kat sini. Tak puas hati terus update kat twitter. sebab dah banyak sangat merapu kat twitter, idea untuk menulis time tu terus hilang. Agak2 time tu dah takde orang nak baca entry aku lagi. Sebab kan aku dah merapu kat twitter? heehehe

Tak payah nak fikir panjang. aku tamatkan entry aku kat sini. Aku rasa takde org baca lagi pun blog yang dah hampir runtuh ni.