Tuesday, February 4, 2014

2014 first post!

Its been a long time since I wrote anything here. SO, since today I have an extra tiny miny bit time. Aku nak update satu dua perkara...

Next week 15.2.2014 aku konvo! yeay!! walaupun sijil rendah jer.. Tapi aku tau at least aku dah tunaikan impian bapak aku yang ingin nak tengok salah sorang anak nya naik pentas amik sijil. Sorry lah bapak kalau tak cukup tinggi sijil tu.

Dan semalam aku baru dapat kerja baru kat sebuah kompeni ni. Hari ini dah second day. So far, so boring. Heheheh biasalah office baru dan baru jugak lepas CNY kan jadi senyap la sangat2 office ni. Plus aku dalam bilik ni sorang2 jer, jadi aku tak tau apa kejadian kat luar tu sangat. Takde tingkap kot untuk aku intip. Probation aku kat sini 6 bulan. On contract basis 1 tahun. Aku sebenarnya tak pernah lagi kerja on contract basis ni. Ni la first time. Jadi kalau dah habis kontrak macam mana eh? Perlu ka aku nak cari kerja lain secepat mungkin ni? huhu Kebosanan melanda.
Lepas habis study hari tu dekat nak 3 bulan aku tanam anggur dalam rumah kot. Bosan gakla takde sumber income masok ni. Busy time menganggur tu memang busy. Sebab aku jadi driver.
Pagi2 anta budak sekolah, tengahri amik. petang pun amik. Jadi kepenatan driving tu sangatlah tak best. Siapa cakap kerja pakcik2 pemandu tu senang? sebab driving jer kan ? Kesian diorang.....

Nak sambung buat kerja la sekejap.

4 comments:

  1. Kacak image header eh!

    anyway, yg 6 mths probation and contract basis tu depends dgn company jugak, if they plan to hire you permanently, then it's time to really show your stuff. But even if they dont plan to, you can still show them what ur made of. Who knows, ada mata2 yg memantau dan headhunt kan? But it's also not a safe bet, so while you're doing what you're doing, also lookout for better job opportunities offering permanent posts. :) Selamat bertugas!

    ReplyDelete
  2. coffee girl!
    kmk suka juak image header ya. ya la maintain rupa dari dlk sampey kinek blog tok mcm tok hehe...

    yea, i know it depends on the company, cuma part sik best nya bila kita sik tauk org akan sambong ka sik kontrak nak.. yeap yeap.. hunting other jobs as well now eventho its only been my 3rd day here. thank u~~ ur words actually giving me extra spirit today since i feel a lil bit gloomy tadik. haha.. thank u thank u

    ReplyDelete
  3. wah best udah abis pengajian.tahniah untuk kitak.semoga sukses dalam kehidupan.

    ReplyDelete
  4. Nice blog. Warna merah. Suka warna ni.

    jemput singgah ke blog saya. Warna merah juga. ;)

    www.semutrajin.com

    ReplyDelete