Monday, December 28, 2015

Fuel Shack, New Fast Food in Miri

Good morning people,

how was your long holidays? After quite a while, rasa malas nak turun keja pun ada. hah... ko rasa?
Anyway, hari ni rasa nak perkenalkan macam fast food menu baru kat sini. Kat KL ada kot rasanya, but kinda new here.

FUEL SHACK nama diberi.



So far, so good. Taste not so bad. but a pit pricey if you asked me. Their hospitality is still at the top. Let's see how long will that last. Ya 'know since they are still new opening here.





List of the menu, boleh tengok dalam gambar di bawah.
Drooling right?












Deco dia pun boleh tahan, eventhough the place quite small, but cantik lah jugak. Merah lagi. Makin banyaklah saingan fast food kat sini. Last time, pezzo tumbuh bak cendawan hah.. now datang lagi benda lain. Sihat lah sangat kan makanan. Semua burger ni. Oh ya, ada satu dua tiga menu untuk vegetarian lah kot. Sebab ada tofu bagai.

Ada kawan ni order tofu tapi tak dapat nak habiskan since pedas sangat untuk selera dia.Tapi kalau dah one set dengan fries tu masih kira vegetarian ke ? hehe

Fries dan air dijual dengan separate price untuk combo. As usual lah kan ?

My niece dengan muka happy makan Big Dawg since kat hometown masih belom ada fuel shack, so, bolehlah dia action sikit kat kawan2 dia. (sangat lah kan? sekali tengok kengkawan dia semua dah makan) haha









Yang aku try ni pulak, Blue Cheese Deluxe. Sapa2 yang tak biasa makan blue cheese ni memang tak masok teruslah rasa dia. But bagi aku yang jenis suka mencuba ni. ON saja. Mula2 memang ada rasa muak sikit, tp dah lama2 ok jugak rasanya. Still kawan and niece aku tak boleh terima dah. haha Yang tak best nya bagi aku satu jer lah for now, daging dia tebal tapi tak moist. Too dry.



Rupa dalam tu sikit2. kecik jer tempat ni, sebab tu orang masih ramai berbaris nak makan. Yelah kan, benda baru. 

















Nak sangat tahu countries mana kene banned macam ni . haha

Till next time.


8 comments:

  1. Amboi sedapnya dik oiiii..
    Lapar akak mlm2 nih..
    Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tulah akak lewat sgt melawat ni tadi. kan dah tertengok tengah malam.. hehe boleh tahan sedap kak.. akak try lah nanti kalau ada dtg sini

      Delete
  2. Wowwwwwww!!!! The patty looks huge and thick. Not into these things but it's new - sure would not mind dropping by to try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The patty is really huge and thick. Not just the looks. Claimed to be 150gm each patty. They even have double patty total 300gm. haha.. Yes. You can try it since its new and have a taste! Don't forget to blog about it! ^_^

      Delete
  3. 1st time tauk ada blue cheese aie. Hahaha. Sayang di kuching xda :( Nyemm jak upa koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kmk tauk tapi sik pernah try makan. dah nangga ada dijual camtok apa gk kmk. trylah. pelik rasanya. tp dah 2 3 kali makan. nyaman juak eh. it takes time to blend lah. hehe tp daging nya tebal. best

      Delete
  4. since kmk dah hampir 3 tahun x makan mcd... fuel shake tok la boleh mengubat rasa nak makan mcd.. kmk suka original shack sb dagingnya tebal, rotinya lembut... alu rasa teringin nak makan lok..heheh.. di putrajaya to ada 2 kedainya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok first time bukak d sitok. baruk merasalah tok. sinun mesti dh lamak nak? blue cheese deluxe dgn lamb pun tebal kan ow

      Delete