This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Friday, January 22, 2016

The CD Rack

Morning people, quite busy this few weeks making me having a hard time to update in my blogs.
Working from 8am till 11pm everyday is actually making me really tired. I'm having a few minutes of free time now cause still wondering what can I do with the design for the CD Rack.

We're making 2 kind of CD rack for now.
1) The stand CD Rack and





2) Table CD Rack



since our clients have a huge collection of Cd's. So that's what they requested.
Custom made CD Rack.



So, all that I've got for now is a design from that table, to this table CD Rack.




 and for the stand Cd rack? I am pulling my hair off on how to design that!!! ARghh! LOL
since boss loves that design, i need to make sure the 3D and Cad is possible to make it. I mean, its possible and easy to custom made it later. If not, i gotta move on and find other design.




BUT THE DATELINE TOMORROW (SATURDAY)!!

Wish me luck.


Till next time,
Ztie Shr

Monday, January 18, 2016

From Accounting to Multimedia and Business Marketing [Part 2]


Ok.. Berbalik kepada last entry, tak sangka ada jugak yang nak membaca cerita goreng aku. Hehe...oke here it goes.Aku dah simpan karya surat cinta dari UPM kepada aku dulu dah 7 tahun
kan. Takpelah, biarpun dengan hati yang berat, tapi aku gagahi jua. Tak minat, aku slow2 coba adaptasi untuk meminati nya. Alhamdulillah, aku ada kawan2 di sekeliling aku yang sudi mengajar, bersabar dengan kerenah aku yang tak reti3 lagi dengan prinsip akaun. Ekonomi? Diorang belajar dr
akula, aku kan kalau part menggoreng ni memang master lah. Tunggu nak amik PHD jer(tipu).. Tapi untuk time tu jerlah. Dah berapa lama aku tinggalkan bidang tu, kalau d tanya sekarang ni, basic2 bolehlah. Kalau nak buku rujukan aku time tu banyaklah kat rumah. habis je matrik, aku masih lagi nak ngintai2 course architecture. Saja nak sakitkan hati sendiri atau bahasa senangnya..'saja nak ngesak ati mpun'..

Tapi seperti yang diketahui, ofcourse aku tak dapat. Tapi aku takdelah mintak, just tengok qualification apa yang diperlukan. Bila dah tak dapat, paling2 aku apply business management, business marketing dan apa2 yang berkaitan dengan business la. Itu last resort aku. Erm..
Hampir setahun la aku tunggu, apply, dan buat rayuan, tapi aku xdpt satu pun tawaran. Frust? Jangan cakaplah. Time tu, niat nak belajar memang high end punya. Lagi2 tengok orang lain semua dah dapat sambong, kalau nak kata tak cemburu tu, bohong sunat la aku time tu. Tapi apa boleh buat? Aku terima jelah apa yang ada. Dah bosan aku tunggu,apply dan rayuan berkali2. Ayah aku suruh p amik lesen dulu. So, yes. Aku pegi amik lesen dan lulus dengan jayanya (biarpun sebenarnya ada alkisah-itu entry lain kali). Dan lepas itu secara rasminya aku menjadi driver ayah aku. Kemana dia pergi disitulah aku berada. Kerja aku hanta ayah pegi meeting ke, jumpa client, hantar siapa2 dalam family aku yg takde keta g mana2.. Hantar kazen aku dating. Hantar itu ini. Erm..boleh tahan lamalah kerjaya aku tu biarpun tanpa gaji yang munasabah. Hehe

takdelah. Gaji takde. Tapi barang cukup semua. Makan minum cukup. Ayah aku tu oii.. Takkan nak tengok anak dia kelaparan? Hehehe dan barang2 lain ofkoz lah kan... Until one day! Ayah aku bawa aku pegi satu Uni swasta ni. Kira nak registerkan aku kat sana. Mula2 aku tengok yuran pengajian tu pun macam dh nak terkeluar biji mata aku tengok. Besar woo..banyak.. Hurm..tp ayah men'konfiden'kan aku atau dalam erti kata lain nya meyakinkan aku untuk register sana dan..... Yes. Dengan rasminya, tahun 2006 kalau tak silap (im sucks in reminding what year and year i have gone thru), time tu suppose aku amik Bachelor of Multimedia, major in Business Marketing. Means, kalau diikutkan sebenarnya double degree tu. Hehe takdelah. Just course yang aku amik tu adalah 2 benda yang berlainan. Imagine daripada membuat coding website, buat design, buat flash, macromedia
dan etc etc.. 10 minit kemudian, masuk kelas marketing pulak. Daripada pening2 dengan coding, lepas tu pening dengan strategy pemasaran pulak. Siapa cakap business marketing tu senang? Senang la jugak kalau korang kaki goreng. Asal tahu cara nak jawab gerenti lulus la. Lama la jugak aku kat sana. Macam2 orang dan ragam. Daripada kawan bertemu lawan. Ada jugak benda lawak. Kalau aku nak cita sampai bila pun tak habis kan? Hehe.. Takpe, aku tapau dulula cita ni kasi lain entry. Actually kat sana, aku dpt pinjaman. Tapi pinjaman yang aku dpt tu tak banyak. Kurang daripada harga course yang aku amik. Pernah dipersoalkan kenapa course lain yang yurannya lebih murah sikit la dari aku punya tapi dapat pinjaman 2 kali ganda? Tapi persoalan tu semua nya terkubur dan xpnh berjawab. Jawapan yg selalu di dengar hanyalah, 'tak tahu, kami hanya ikut arahan...'

ok. Itu salah satu sebab kenapa aku pernah bertekak dgn ayah dulu sebab aku tahu yuran u mahal. Takut nanti, benda macam ni lh yang terjadi. Ayah cakap takpe. Selagi boleh dia akan cuba tolong aku. aku dh nak grad. Dah terbayang dah aku memegang segulung ijazah dengan mami dan ayah memerhati dengan penuh bangga. Sebelum tu, Tahun yang sama, ayah ditimpa masalah sikit dengan kerja. Orang kepercayaan dah tak dapat dipercaya. Hasil kerja dia selama ni rebah macam tu saja atas dek pendek akal seseorang. Atas dasar kepentingan sendiri. Oke. Ayah cakap takpe. Bukan rezeki dia. Berhempas pulas ayah nak stabilkan balik ekonomi keluarga. Itu pun dah macam tak termampu. Bukan aku nak pandang rendah kemampuan ayah. Tapi aku tahu setakat mana kemampuan dia. Bukan sekali bukan dua kali dia diperlakukan sebegitu rupa. Dengan ekonomi keluarga, dengan aku lagi time tu, dengan abg aku lagi. Tapi ayah.. Masih lagi tersenyum. Akhirnya satu malam aku  bersemuka dengan diorang dan cakap aku nak quit. Ayah tak kasi. Mami mestilah tak nak. Diorang cakap mintak extend bayar dulu. Aku tak nak cakap. Dah lebih 3kali aku buat rayuan extend bayar dan merayu untuk tambahan pinjaman. Tapi gagal. Aku tak nak cakap dulu dgn ayah time aku buat rayuan tu semua.. Sebab.. Macam yg aku cakapkan tadi... Susah...

Selepas beberapa ketika, akhirnya aku berhenti jugak. Yeap. Aku pasrah. Biarlah hasil penat lelah aku dengan projek dan semua tu berlalu macam tu saja tanpa bukti sijil tu. Bukan rezeki =D
itu jer yang mampu aku ucapkan kalau org tanya aku. Dan, aku juga takde memaklumkan kawan2 satu Uni yang aku quit. Aku just..hilang macam tu jer. Macam xpnh wujud pun kat U tu. Mami dan ayah tak payah cakap. Frust? Dah lama perasaan tu bermain dalam jiwa keluarga aku. Apatah lagi aku? Putus asa? Putus semangat? Semua ada. Waktu tu.. Takde orang ajar dan guide aku bahawa Life is like a Rollercoaster.(aku belaja ni dari lagu ronan keating.. Hehe) Hidup ini sukar. Time tu takde org cakap dgn aku semua tu ada hikmah. Aku tebalkan muka. Kuatkan hati, teguhkan iman.
Aku berhenti takat itu. Tak tahu bila nak mula lagi...
Dan.....

Dan aku berhenti menulis dulula sekejap ek... Nak sambung kerja.


Till next time 

Saturday, January 16, 2016

From Accounting to.. [Part 1]



Selamat pagi bloggerina dan bloggerian sekalian. Hari ini dah 16hb jan
2016. Terdetik dalam hati nak resign. dan terbaca entry2 before ni pun aku pernah terfikir nak resign tang tarikh2 ni jugak. tarikh keramat ke apa ni? hehe ok




Tadi tengah BW terserempak dgn satu entry ni pasal cita2. Jadi aku nak
cita sikit pasal asal usul cita2 aku. Cewah..Memandangkan ramai yang bertanya, macam mana aku daripada akaunting pegi ke multimedia ke business dan last sekali architecture.



So, here goes nothing.



AWAS. Entry Panjang. Proceed at your own risk ^_^



Hurm.. Aku sebenanrnya
tak jugakla terkejut sebab terjebak dengan dunia consultant dan construction ni. Ekot family =P
kalau diikutkan, mostly dalam family ni cikgu cikgi. Kalau tak cikgu pun, mestilah bekerja yang berkaitan dengan sekolah. Boleh kata 85% dalm family. Daripada cikgu tadika, cikgu sekolah rendah/menengah, guru besar, pengetua, dalam kementerian pelajaran. Semua
ada.hehe..Pernah juga ter'masok' dalam angan2 nak jadi cikgu tp....ehehehe.... Tak dapat. Tak masuk pun angan2 tu.

Lepas tu, angan2 aku...aku nak jadi ARKITEK, sebab dari kecik lagi aku suka main lego. Haha..ok.ketawa. Yeap.aku main lego.aku suka buat rumah, jambatan,kereta malah pistol ataupun senapang dari lego. Lepas tu aku suka ekot ayah aku pergi jalan2 sebab aku dpt tengok building.


Yeap! I was impress with building since aku budak2 lagi. Tapi aku tak kreatif. Serious aku bukanlah jenis mereka2 yang kreatif untuk memanipulasi lukisan mahupun ayat. Tapi itu angan2 jer....

1st aku masok sekolah aku ni budak jahat. Serious wooo... Hahaha dari f1 smpi f3. Ada percaya? Takpe..itu entry lain kali aku cita. Lepas tu aku 'pindah' sekolah lain. Time f4 dan f5. Time f4 aku amik accounting. Teett.. Jauh berbeza dari angan2 aku kan. Tapi time tu aku go with the flow jer. Hidup aku ditentukan oleh adik mak aku dan family akula ofkoz. Penting utk diorang tgk anak2 diorang ni follow the leader. Ikut diorang la. Aku jugak merupakan 1st in family yang amik accounting. Hah..! So.. Aku takde bahan rujukan dari sapa2 pun time tu. Bodoh seorang diri pandai pun sorang diri (kecuali dgn geng2 d sekolahla kan).. Tapi time f4 tu jugak sebenarnya aku jumpa dengan seseorang tapi aku tak amik kesah pun =P



Habis je sekolah. Aku direct masok matrik. Which is sbnrnya aku langsung xnak dan xterpk langsung. Aku time tu tunggu panggilan UPM sbnya. Tp sbb matrik panggil dulu, mami dan adik dia gesa aku msk matrik sbb tkt aku xkn dpt panggilan lain lagi. Tahun aku adalah tahun pertama dulu ura2 pnh ckp yg sekali dh dpt tawaran masok satu kolej ni, tmpt lain mmg xkan ada tmpt utk kita kan. Oke. Itulah yg d tktkan oleh diorang.tkt aku xdterima mana2 lagi kalau xterima matrik. Ok.dengan berat hati aku melangkah pergi matrik amik jurusan accounting. Kurang dari setahun aku berhempas pulas kat matrik dan grad. Tapi sbnrnya, seminggu lepas aku msk matrik, ayah aku call, dia cakap surat tawaran dari UPM ada sampai rumah. Time tu? Aku happy sbb UPM bagi tawaran dah tapi mami xkasi aku pegi sebab dh belanja masok matrik dan lain2 lagi dah. Frust? Takyah cakapla aku frust cam mana. Sampai sekarang aku masih simpan surat tawaran tu caya tak? masuk
tahun ni dah 7 tahun surat tu dalam simpanan.

Lepas tu...lepas tu, jadi aku belajarlah accounting kan, erm, soon to be accountant if I proceed last time. tapi tapi erm.. Oke.. Next time aku sambung...



Bos dah panggil. Salam all!


Till next time. 

Wednesday, January 13, 2016

Malam Pendekar Anjuran Rumpun Silat Sarawak Wilayah Kuching

A little bit of special post today. If anybody here knows about me. I was once in martial art before, to be exact in Silat.

Kitorang selalu training from Monday till Thursday every night from 8 till 10pm usually for kids who still goes to school and for us it can extend till 12pm to 1am.

Then Friday kitorang pegi sekolah untuk mengajar budak2 kat sana. Well, my senior lah kan. Me? I'm just accompany and urus benda lain. I'm not that pro nak mengajar org ni. Nak ajar budak2 kecik bolehlah kot. Yang basic2.

Then Saturday to Sunday, we're going to Kampung Serpan (where our Guru lives) to teach kids from there.

I miss this actually. I've been stop from going to silat since few years ago. Gaining weight is one of the result of stopping. Hate it. lol.
And I met so many friends there.

I miss them. totally.

So hey, enough of the reminiscing of old times.

Today I would like to present you.




MALAM PENDEKAR 

Di anjurkan oleh Rumpun Silat Sarawak Wilayah Kuching. Will be held at Dewan Hikmah on 23rdJanuary2016 and start at 8.30 pm .

Masuk adalah percuma. Admission is FREE people!! So, if you guys were in town. Bolehlah dtg untuk support seni silat melayu yang semakin hilang ditelan zaman. Actually, banyak lagi anak2 muda yang masih berminat. Alhamdulillah.

So datang eh?

Till next time.

Tuesday, January 12, 2016

Movies and ....

Good Morning~!

Been dissapearing for awhile cause too busy with works and stuff. Only have the chance to go blog today and will be blogwalking in a while.

Miss me ? (as if. haha)

Anyway, how's life? How's weekend?

Last weekend, during that hectic time,  I was manage to go out for awhile with few friends to watch movie.




"The Friend Request" 

Ever heard of it?

Quite nice. Not too bad not too shabby but I don't really like the ending. Macam tergantong jak. Its like it will never have ending and history keep on repeating itself.

Its about something like facebook where u just accept anyone to be your friends. and then baam!! suddenly your friend with this one mysterious girl. Little that she knows that she actually will be fighting with demonic presence that slowly killing her friends one by one just to make her feeling lonely.

Can go watch the trailer here.

Personally, not really my type of film, but hey I get bored and there's nothing new for me to watch so I settle with this.

Anyway, this is also one of the proposal for presentation. Pardon me for posting it this way. Copyright matters. Hehe..






Have a good day ahead guys .

Till next time.




Saturday, January 9, 2016

Simple Segmen Bloglist Nur Najah


Jom join segment bloglist Nur Najah ni. Sambil2 kita blogwalking tambah teman, sambil tu kita add on dalam bloglist jugak. Yer tak?




http://nurnajah24.blogspot.my/2016/01/simple-segmen-bloglist-nur-najah.html


Do it now up till 18 Januari 2016. Mana tahu, berkenalan dari blog ni kadang2 boleh jadi permulaan perkenalan sahabat hidup mati susah senang sama2 tau.

Click on the banner or nama blog owner to find out about more about it. Chekidaut~

(^_^)


Till next time,


Friday, January 8, 2016

AKU ISTERI YANG BERMASALAH........

Perkongsian daripada blog Reena

Sesungguhnya maklumat sebegini adalah sangat bermakna dan berguna untuk pasangan-pasangan di luar sana yang sudah berkahwin dan untuk renungan pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga.

* * * * *
Credit: rusydee artz


Seorang isteri dengan wajah sedih dan murung datang bertemu tuan Syeikh untuk mengadu hal suaminya.

Syeikh: Apa keperluanmu wahai puan?

Isteri: Saya ingin mengadu kepada tuan perihal suami saya.

Syeikh: Apa aduanmu itu?...

Isteri: Saya dianiaya dan dizalimi suami saya tuan syeikh. Saya diabaikan. Suami saya tidak menjalankan tanggungjawabnya kepada saya.

Nafkah saya tidak ditunaikan tuan. Makan minum saya tidak diendahkan tuan. Tempat tinggal saya juga tidak diuruskan.

*Tuan syeikh tersenyum. Isteri itu kehairanan. Sedang hatinya dirundung sedih, tuan syeikh boleh tersenyum mendengar aduannya.

Syeikh: Wahai puan yang dirahmati Allah, sesungguhnya kamu wanita dan isteri yang beruntung.

Isteri: Hah??? Untung??

Syeikh: Ya wahai puan. Kamu sangat beruntung. Kamu wanita dan isteri terpilih.

Isteri: Saya bernasib malang tuan. Saya hidup susah. Saya menderita dan sengsara tuan. Kehidupan saya tunggang-langgang.

Syeikh: Sudahkah kamu berdoa wahai puan?

Isteri: Sudah tuan. Saya sudah hampir putus asa. Suami saya tetap tidak berubah.

Syeikh: Wahai puan, Allah sedang mengujimu. Allah amat kasih dan sayang padamu. Ujian itu memberi peluang kepadamu mengumpul pahala.

Tahukah kamu, bahawa Allah sangat dekat dengan doa orang-orang yang teraniaya dan dizalimi. Doa seorang isteri yang dianiaya dan dizalimi oleh suaminya itu, lebih dekat dan mendapat perhatian daripada Allah. Kerana apa?

Kerana seorang isteri itu merupakan amanah kepada seorang suami. Maka penganiayaan dan kezalimannya kepadamu akan memberatkannya di sisi Allah. Hatta andai kamu mendoakan kehancuran dan kemusnahannya pun Allah akan mendengar doamu itu wahai puan.

Kamu pulanglah ke rumahmu dan jalankan tanggungjawabmu terhadap suamimu sebagai isteri dengan taat kerana Allah. Allah akan membantumu.

Isteri: Suamiku sudah tidak pulang ke rumah wahai tuan. Dia sudah lama meninggalkan aku dalam derita dan sengsara ini.

Syeikh: Allah..beruntungnya kamu wahai puan...

Isteri: Kenapa tuan asyik mengatakan yang saya ini beruntung? Sedangkan saya ini hidup dalam sengsara, derita dan air mata?

Syeikh: Allah...wahai puan, berapa umurmu sekarang ini?

Isteri: 40 tahun tuan.

Syeikh: Berapa lama lagi kamu mahu hidup di dunia ini?

Isteri: Saya tidak tahu tuan. Itu kuasa Allah.

Syeikh: Kamu mahu saya ceritakan apa untungnya kamu sebagai isteri yang dianiaya dan dizalimi suami?

*Dengan lemah dan sedih, si isteri cuma mengangguk.

Syeikh: Rasul yang mulia telah bersabda bahawa, umur ummatnya sekadar 60 ke 70 tahun sahaja. Andai sekarang kamu sudah 40 tahun, deritamu itu tidak akan lama lagi puan. Ia akan segera hilang saat Tuhanmu menjemput kamu kembali padaNya.

Andai kamu bersabar, segala derita itu akan Allah gantikan dengan syurga yang indah. Tidakkah itu bermakna kamu beruntung? Tahukah kamu, berapa lama derita dan sengsara yang bakal ditanggung suamimu di akhirat nanti?

Isteri: Tentunya tuan lebih tahu.

Syeikh: Bagi seorang suami, isteri adalah amanah yang wajib dijaga dengan baik. Segala tanggungjawab dan haknya wajib ditunaikan oleh seorang suami.

Suamimu yang telah menganiaya dan menzalimimu, akan disiksa oleh azab Allah diakhirat sana berjuta-juta kali ganda berbanding derita yang sedang engkau deritai di dunia ini wahai puan.

Bukankah sehari di akhirat itu, bersamaan dengan seribu tahun di dunia? Selagi mana kamu tidak redha akan kezaliman dan penganiayaannya terhadapmu, maka selagi itu suamimu itu akan terpaksa menanggung dosanya itu.

*Isteri itu tertunduk.

Syeikh: Tahukah kamu, siapakah yang paling mudah mengheret seorang suami ke neraka Allah di akhirat nanti? Tidak lain dan tidak bukan ialah isteri-isteri dan anak-anaknya sendiri. Mana-mana hak isteri-isteri dan anak-anak yang tidak ditunaikan, itulah antara hal yang cepat mengheret seorang suami di akhirat nanti.

Isteri: Tapi suami saya itu seorang yang kuat bersolat dan beribadah tuan. Mana mungkin dia akan ke neraka?

Syeikh: Selama mana kamu sebagai isterinya dianiaya dan dizalimi, tidak ditunaikan hak dan tanggungjawab, semua ibadahya termasuk solat, puasa, sedekah dan sebagainya, tidak berpahala di sisi Allah. Bahkan boleh sehingga Allah menolak solatnya itu? Apa lagi yang tinggal pada seorang hamba andai ibadat solatnya pun telah ditolak oleh Allah???

Isteri: Bagaimana andai dia menceraikan saya tuan? Dapatkah dia menyelamatkan dirinya dari neraka Allah?

Syeikh: Selama mana kamu masih isterinya, dan kamu tidak redha, maka dia tetap akan menanggungnya.

Andai kamu diceraikan, sehingga habis tempoh iddah suamimu itu masih wajib mengurus dan menunaikan hakmu sebagai isteri. Dosanya padamu sepanjang tempoh itu tidak akan terluputkan walaupun dia telah menceraikanmu selagi kamu tidak redha. Suami yang tidak menunaikan hakmu itu adalah suami yang berhutang denganmu.

*Isteri itu diam.

Melihat isteri itu diam, tuan Syeikh bertanya;

Syeikh: Pernahkah suamimu itu meminta maaf padamu?

*Isteri itu menggelengkan kepala.

Syeikh: Adakah puan masih menyayanginya?

*Isteri itu hanya membisu.

Syeikh: Adakah kamu redha akan perbuatannya terhadap kamu wahai puan?

*isteri itu masih diam.

Syeikh: Maha Suci Allah... Suamimu itu bukan menganiaya dan menzalimimu wahai puan, tetapi dia menganiaya dan menzalimi dirinya sendiri...

*Tuan Syeikh tunduk dan tiba-tiba mengalirkan air mata. Dia menangis sebak. Si isteri berasa pelik, lalu bertanya;

Isteri: Kenapa tuan menangis?

Syeikh: Aku berasa sedih dan amat takut kepada Allah. Aku kasihan kepada suamimu itu. Di akhirat nanti, sudah pasti kamu akan mengheretnya ke neraka Allah. Susah dan sukarnya menjadi seorang suami. Bahu seorang suami ini berat dan sarat mahu menanggung beban dosa yang banyak. Untungnya kalian para isteri. Walau di dunia Allah perintahkan kalian wajib taat dan patuh kepada suami, itu hanya sekejap sahaja.

Kesusahan dan kesulitan kalian hanya di dunia, sedang kami para suami, tertanggung hingga ke akhirat. Pulanglah wahai puan, andai kamu masih menyayangi suamimu, maafkanlah dia. Andai kamu tidak memaafkan dia, dan tidak redha akan perbuatannya, maka tertanggunglah di bahunya dosa yang berat itu hingga ke akhirat.

* Isteri itu pulang, tetapi kali ini wajahnya cerah dan bibirnya mengukir senyum mengenangkan janji-janji Allah yang disampaikan oleh tuan Syeikh.

والله اعلم بالصواب
ربي أجعلني زوجة و أم صالحة

Kuatnya seorang wanita itu..
Apabila tetap bersabar walau diuji,
Tetap berbelas walau dikeji,
Tetap tersenyum walau disakiti,
Tetap mengasihi walau dibenci,
Tetap mendoakan walau dikhianati.



Sumber Asal : Bahagian Dakwah (JAKIM) 

Sneak peak of my job






People that been following my blog since 2009. I'm saying thank you from the bottom of my heart and some of them have become my most loyal friends since then. Dari dunia maya ke dunia realiti. I heart you all. *honest face*

Ok, why I'm opening my entry today with that is because people that known me before know where do I study or where do I work or what did I do to achieve where I am today. Not too shabby but still need some of improvement here and there.

Its been a long time since I really post about my works. but I do still post about my doodle from time to time right?

So yeah, been so busy traveling and transferring to the other city.. changing works

To cut things short, Here is one of my proposal this year.

Still need improvement tho don't u think?






During sketching time, banyak lagik paper. Tapi pening palak gilak banyak gilak nak di upload. hehe







One of the proposal


Once of the proposal after editing a bit, sketchup + vray + photoshop

Anybody more know how to use all this stuff? Tunjuk ajar ku sifu~~ hehe





Till next time,

Thursday, January 7, 2016

Unwrap Gift and Doodles

 Remember last Christmas a friend of my giving me a gift ?

 Well, here it is. A plain colourfull paper book design.

Hadiah macam ini pun dah cukup buat aku happy. Serious. Anything regarding books, stationary kiut miut, or whatever lah. More than enough.

Now I have another extra book to doodles and noting! But, let me get back to that, still thinking nak buat apa dengan buku ni. Tengok paper dia yang colourful tu oh mai, rasa sayang pulak nak conteng. Tapi it was meant to be kan? so *wink*










And then I attached the doodles that I did yesterday time tgh keje takde idea nak buat design. So, doodling it is. There is one more actually, the one I make it at night, but it still not quite yet finish.
Tengokla lepas ni or malam sikit, I'll finish it. 



Add caption





Belom siap lagi (^_^)


Orait, have a nice day peeps.

BE AWESOME TODAY ok?


Till next time.

Wednesday, January 6, 2016

Granny's Best Day~

 Happy Birthday Grandma!

Hold on a second. 

This is actually a postponed post from the new year. My Grandma birthday is on 31st December 1936. or so they said its 1936. Cause that's the year she's register but not actually born. I think. I thought I heard about that before.

Happy 79th Birthday Granny. We love you so much!!

We as in all of my cousins and families 

We were all in different cities and states so we can't really be there for our grandma get together party. So, here it is, a selfie and wefie of us grandchildren sending through the Whatsapp family group that still connect us together (thanks for that)  Wishing her a great health and happiness.


 



AND

pictures of foods and granny on one of her best days! 




Till next time.






Monday, January 4, 2016

Doodling Doodling Doodling

New Year Holiday

Di kala kebosanan, 

Nothing much to do, didn't really go anywhere. Stay home and watch movies.
Going out with few friends and watch movie.

Not really have much things to write now. Just few pictures to show.

Hasil bila dah bertemu pen dan pensil. Lama dah tak practise tangan dan jari jemari untuk free hand sketch ni sebab dah terbiasa guna teknologi  sekarang. mouse dan keyboard sahaja. Hah.. amik kau, kaku jari jemariku.





Doodling

Alphabet Doodling With My Name

Butterfly kisses :*



Last2 hari tu pergi tengok cerita Dilwale dengan kawan. Korang dah tengok?


 



Till next time.

Saturday, January 2, 2016

Mini Picnic & Niece Holidays [Part 2]


A very dear friend of mine visiting her families here in the city and of course we're taking that chances to met up as well. We were great great friends once upon a time, well, still is, but due to our own commitment to the families nowadays that makes us distance. But hey, technologies is here to make us near again right.

I'll be telling different stories about our friendship in different post. As for now, here is our story during Christmas Holidays. My friend is from Bintulu and coming here to visit their families, of course she'll bring along his first son coming, Amar. Amar is such a handsome kid and funny. He have that face that can get you go 'Aaaaaawwwww....'

Oh well, I guess most kids have that kind of face no?

Anyway, since my niece is also here, so we're making an unplanned trip to the beach. Just the four of us, giggling and laughing and spending the time. A mini picnic as I called it. We're having a few of banana fritters or cucur pisang as we local called it. LOL. Keropok Lekor and Coconut Milkshake. The taste of coconut milkshake is not bad. Keropok lekor? not really. But the banana fritters is thumbs up!

Picture in Read More!


Friday, January 1, 2016

Happy New Year 2016




Happy New year 2016! 


My new year resolution?

Banyak.

but I really wish I can get my happiness with my families and you know who....

There's so many things that I wish for.

What did you guys do for the new year???