Wednesday, July 14, 2010

Itu Rokok

**Entri ini sepatutnya di Publish pada hari jumaat lepas. Tapi memandangkan line internet yang super slow. Tertangguh sebentar. Jadi Sekiranya anda membaca entri ini. Silalah imagine hari ini hari Jumaat**



Friday is the happiest day for all workers i guess.. Well, except for Kelantan, cause they dont work on Friday there. Aku baru balit dari ngambik cinta ku pergi sembahyang jemat tek. Before pergi semayang tek pun kmk duak rilek2 rah swee kang kejap. Well, sebenarnya aku nak mukak cita time di swee kang tek lah.
Kenak aku nangga nembiak kinektok tang macam kureng jak ho? kureng hajinomoto, garam gula lengkuas, simen batu tanah semua pa ndah eh.. erm. tedah juak ku org tua yang d buli sidak ya.Dahya tek, tengah2 makan tek, adalah salah sorang duak sidak tok tek merokok. Erm. sikda pa dah nak d eran ngan nembiak merokok nektok ow. Macam nangga semut ngurung gula jak dah gik. Aku sik lalek la sidak nak merokok. Ya hak sidak. cuma mun sik merokok bagus lagik la nak ho.. yang aku sik suka part sidak merokok ya hanya sigek jak. Sidak tok merokok sik ingat dunia kah ow ? Tanggalah kiri kanan sayang oii... Orang lain merokok juak koh. Sikdalah kedak ya gilak. Abis mupus asap ke muka org... ke arah orang pa ndah. dah lah abu rokok sik pandey nak buang bena2. Erm.. pantang gilak la aku ngidu asap rokok org cmya .. asa nak ku sumbat2 jak sidak k rokok sidak pun ya dengan abu2 nya sekali. Sak sidak tauk bah. Betapa sik nyaman nya merokok ya. Mun gik takat ngakuk dirik perokok tegar tapi takat ngisap asap rokok sik boh jaklah.. Aku saspek nya perokok tegar mun aku nangga nya ngisap rokok pasya telan2 kan terus rokok ya.. Cayak ku nya perokok tegar yang paling tegar pernah ku temu seranto dunia tok. Hahahaha..
aie ngerepak kejap ku tek.. heheh kejap jak bah.. bukan apa.. eh.. entahlah eh... susah juak ku nak padah.
Nak ku tego ku, anak orang. Bukan ku sik mok nego, tapi ermm.. entahlah.... rasa macam sik bebaloi jak aku muang perah keringat aek liur ku nego orang macam ya eh. Cintaku perokok juak dolok, tapi belom sampey tahap tegar lah. Mun dah sampey tahap tegar ya memang aku lah merik nya makan rokok ya. keh3.. tapi yalah tek... alhamdulillah aku rasa nektok dah masuk bulan ke 3 nya sik merokok gik dah. Bukan senang ow nak buang habit merokok agik2 bila dah biasa merokok dari time remaja belia nak ho... Aku.. bangga lah juak dengannya sebab nya berjaya. Aku harap nya dapat bertahan lebih lamak lah lagik tanpa asap rokok ya ow.
Sik susah ati ku nak mala rilek dengannya ncium bau rokok ya. hehehehe..

Ok lah... Sekian berita rokok.

Akhir kata dari saya, majulah rokok untuk mati awal.
Peace no war :D

p/s perokok2 sekalian sila jangan terasa :P

9 comments:

  1. kmk BENCIK rokok, aie... huhu... mun org ya merokok sik ingat dunia, nang kmk emo, eh... mun mood kmk dtg maho, nang kenak org ya, sik peduli sapa... yah... hahahaha :))

    ReplyDelete
  2. maho lah pulak... moha... hahaha :)) nama geram tek, eh... sampei tersalah eja ;p

    ReplyDelete
  3. ahaha... emo emo.. aie.. ada gik org lebih emo dari kmk duhal ow.. keh3.. sampey jadi maho..!!! aoklah.. kotan bencik gilak ngn rokok tek smpy jadi MAHO nak...

    thanks for visiting and komen ina~

    ReplyDelete
  4. Kmk bencik org merokok sebelah ngn bini tgh ngandung ngn kmk bencik mun ompuan merokok... *sambil mata tukar kaler ijo*

    ReplyDelete
  5. Sib bait Encik Hubby x merokok. Mun ndak moha jak kmk... Hahahhah... Kat umah xda urang merokok, jadi sik biasa ngan rokok... X nyaman bau... Boleh polah mek penin palak and sesak nafas...huuuu.....

    ReplyDelete
  6. amir:
    adoh eh.. ya lagiklah bencik mek nangga koh. sik sayang bini. sik sayang anak org laki macam ya. bini tgh pregnant. ilek2 ngendeng tangan bini sebelah. rokok sebelah. Mpuan merokok.. erm.. fenomena biasa dah kmk tangga kedak nembiak kinek tok merokok.. adoh2.. tapi sik kacak jak upa nak ho.
    ktk sik merokok ka mir ?

    amni:
    yaka ? lucky u.. mr hubby kmk merokok dolok. but now alhamdulillah lebih 3 month dah nya sik merokok. sik dapat bertahan. kamek akan support nya! huhuhu.. bau rokok sesungguhnya memang sik nyaman koh.

    ReplyDelete
  7. Kamek bencik naa la mun rokok sikda rasa, sik nyaman dan kurang nikotin. Bencik mek aihhh!.. BENCIKKK!. Cobalah polah rokok nyaman2 skit. Ada nok nyaman lak, tapi mahal. Cobalah jual murah kit nak hoh!.. Sekian, brita rokok.

    ReplyDelete
  8. aku bkn perokok jd aku sik fhm apa yg nyaman gilak brg gia..udah la tpksa berkorban duit meli brg ya salu..hak3.. papa pun, ku paling anti gilak mun mpun mrokok..sungguh ku ada kwn gurl yg merokok, ya ku sikpat mok tegur gik..ada jwak yg ku tegur tpi sik masuk asap..jadi no komen jwak gik..sekian pendapat ttg rokok :)

    ps:nyaman gik layan float ka..hehe

    ReplyDelete
  9. FNF:
    tok mesti kaki rokok tok.. udah2 gik.. insaflah demi puteri2 mu itu.. keh3

    Kenny DE:
    yalah koh. mena kata dirik. apa jak la nyaman gilak dengan rokok ya ow. gus meli barang lain jak semadi kepas kepus ngan asap cmya jak. hahahaha... terima kaseh ttg pendapat rokok...

    p/s nang mena float nyaman... aiskrim nyaman gik dari rokok haha

    ReplyDelete