Monday, July 12, 2010

salahkah aku ?

hai guys, its been a long time since i didnt update a new update. Well, sebenarnya internet rumah ku baruk jak di cut few days ago. Dah abis2 bz d opis ingat nak update di rumah tek, nengok2. adoh. Line internet sekda ndah. Bila d cek2. Rupa2nya my homies pakey telefon to certain amount of bill yang.. sungguh *WOW* thats all i can say. Hmm... makin la bosan sungguh aku tok.. dahya nepat ku nak jadi millionaire gik. Butik aku pun terbengkalai dalam facebook nun. eee... cmne ndak ku nak advance level tok ow... wawawawa... ok..malas ku nakbayar lok. sak sidak rasa cmne rasa sik ber telipon sik berinternet di rumah.. cerik asa tokrang!

then ritok.. marek, malam marek, petang marek and pagi marek. aku sik tenang gilak2. sungguh2 aku sik tenang. Cinta ku balit kampung bah marek. nya pengilan. aku sik ekot. Ok. bukan sebab aku sik tenang sebab nya sekda d cc aku. Aku sik tenang sebab... pagi ya... sikit jak update nya berik aku. padah dah smpy semua... and before nya pergi ya. NYa padah nya nak balit tengahari lak. so ptg nya bole keluar dengn aku. Aku ok kan jak.. ok..bukan sebab nya mungkir janjinya nak keluar dengan aku..

Sebab utama nya nak. lepas update yg sikit2 ya... nya hilang terus.. within 24 hours.. sekda langsung update. Sekda apa2. sekda padah apa.. nya sik balit ka.. nya tido kampong ka.. nya sikda padah langsung. It is so not him ok. Aku? aku mula2 mbak ilek2 jak. ne la tauk nak ny gk ilek2 loya dengan kazen mengajen nya. so sikda lah ku mok kaco gilak. gikpun nya lamak juak sikda balit kpg.. then.. dari ptg... dalam kol 1 gia maseh juak sekda. tunggu tunggu tunggu.. kol 5 sekda juak.. kol 8 malam maseh juak sekda.. aiee... sikkan nya nak balit malam2 ari tok????
aku maseh ingat yang nya sik maok mbak moto balit malam2 mun jaoh bah.... erm...
kkol 12 maseh sekda apa.. SERIOUS AKU BINGONG!!!!!!!

ne tauk nya balit ka nak??? apa2 hal tengah jeraya ka nak???? aku bingong tauk sik??? mok nangis dah aku.. semua nya.. sik lena aku tido... aku kol2 sekda org jawab. msg pun sikda.. aku tauk sinun line sik bagus gilak... sbb kadang2 dapat kol kadang2 sik.. bgong gilak2...siyes...
mula2 aku rasa nak marah jak ngannya. Tapi bila fikiran aku ter pk, cmne mun ada apa2 jadi ngn nya ?
aku sik mintak tp.. mcm ne ???

dahlah hp sik berjawab semua... pagi tok before pegi keja ku try lgik kol.. sik dapat juak.... aku kol mak nya.. sik da juak berjawab.. aie.. sikkan sefamili2 berhal tok...
ku mbak ilek jak.. mbak mandik.. kemas2 turun keja.. then tadik baruk dapat aku get thru nya...

tauk sik cmne rasa ??? aku rasa mok nangis!( nang dah nangis pun!) bila dengar nya kelaka ngan aku. aku syukur gilak nya selamat semua. Mak nya siks oh nya balit. alang2 bermalam. Ok.. aku sik kesah. Tp apahal nya sik padah ngn aku? pahal bah?

Daripada asa syukur ku nya selamat. Aku bertuka jadi marah. Ego aku nait. Patut sik aku jadi cmya? aku sekpat nak halang rasa aku cmya.. aku jadi marah gilak. Apahal nya sekpat padah langsong? nya sik tauk ka aku bgong ngnnya ? malam2 sekda anta berita pagi petang semua sekda. ???

salah kah aku mun aku marah ?

10 comments:

  1. Paham mek giney ya tie... kmk penah juak mengalaminya lamak mensia... heheheh... Dah tanyak kenak nya x padah papa?

    ReplyDelete
  2. phm mek perasaan ktk ya.....sik salah mun ktk nak nganoknya bah...nang salah juak nya sik pande nak madah ngan ktk

    ReplyDelete
  3. oooo tedah nya...fhm mek rasa ati ktk... bersangka bait jak deng... huhu..x rugi.. tp, mun nak marah,.marah jak lah..mun d pendam lagik sakit..huuuuuuuuu

    ReplyDelete
  4. amni:
    ylh koh kepak dh kmk. Sa nk nangs pun ada. Xsempat kmk nk nanyak nya koh.

    Aie..saytunt lok. Hehe
    ylh. Kmk ng dh mrh dha. Tp bla nya msh xanta bita .jd bg0ng blt.

    Kerol:
    aok neng. Cb bsangka bait la kmk tok. Em.. Bait..bait..bait.. Tp mkn dkpun skt hati. Huhuhu...

    ReplyDelete
  5. nang binggong aih..faham mek..huhu nang ada juak rasa mok marah ya.. ada hikmah kali..uji kesabaran ktk.

    ReplyDelete
  6. bsi: ylh koh. Sdaya upaya kmk tk rak xmelenting. Tmbh gk ngn bgong. Smpy nektok ktk tauk x xda bita. Kmk kol kdg2 dpt kdg2 x. Xkan nya xtga skali skala phone nk. Return kol ka.mun ssh xda line.msg ka. Isk..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. beriknya masa....lak keruh keadaan...ktk mbak ilek2 lok

    ReplyDelete
  9. Yahhh bok sehari ilang.. blom gik 144 hati. Haiyaa ilek laa.. neber hot-hot. Biasa la onglaki, kadang2 tang malass jak mok nipon balit ba. Smol matter bah. Mun sik cayak.. tanyak kitak ngan kamek pun..

    JT: Mena ka onglaki camya ka pakput eh?
    Odio: Aok JT..suma laki ilek2 camya baa.. (Sambil mulut kunyap-kunyap ngempak sireh..)

    ReplyDelete
  10. makseh saytunt yang fabulous.... saytunt bait duhal ktk ow.. hehehe

    fnf:
    elehh.. nya tok koh.. ada jak nya k ngenak kita.. sekpat padah cmya. ktk sik tauk perangey nya and cmne situasi time ya. huhuhu.. even nya bz ka.. nya malas nak megang tpon ka. nya akan padah bah. so .. no hal mun nya malas nak pgg tpon or pa ndah. tp tok nya ilang jak bah. takut ber apa2 hal nya balit tgh jeraya time d kpg nak balit kch lak.. wuwuwu.. mengong bah.. ktk boh nya... huhuhu

    ReplyDelete