bila alam maya menjadi realiti

9:37 AM



Perasan sik kitak orang. Facebook atau lebih dikenali sebagai FB kinektok mengalahkan semua social network yang pernah ada dolok which is Tagged, MySpace, even Friendster.
Macam.... semua org jak ada koh. even anak buah aku yang baruk masuk darjah 1 ya dah ada facebook. Ngegeh dan kejawak jak ku nangga nya main.
Sidak muda belia remaja eboh kata lagiklah. Memang tauk ada pun. Minoriti lah untuk pihak yang sikda berisik Facebook.

Even orang2 tua pun ada FB koh. Nakney soh ku padah cmya? Sebab inek aku ada FB!! Wah! Maju sik ? keh3...parents aku pun da. Tapi sidak sik active.. Salu yangbukak FB sidak pun cucuk2 nya(anak2 buah akulah ya).. Tapi org2 tua tok jarang la gilak nak bermain FB koh unless for business mungkin.

FB tok .. merosakkan minda sik ow? Nendaklah. Semua jak update status. Dalam sejam katalah sorang dah update 10 kali status nya. mun kita ada friends dalam 10 orang ajak dah 100 update yang kita baca dalam wall kita. Bayangkan mun ada orang yang sampey 200-1000 lebih friends.
SO, 20000 status.. waahh!!! Bila difikirkan macam ya banyaklah pulang ow. Tapi bila dah dimain2 dalam Komputer sik da pulang berasa gilak.

Belom gik termasuk game2 yang ada dalam facebook macam... Farmville, Cafe world, Mall World, Ceo Dreams, Poker, Mahjong, Rock Riot... ermph!!... pa gk bah? padah jak sia.

Hehehe.. dan yang pling best. Imagine mun biasanya semua yang kita biasa main dalam facebook ya tek menjadi Realiti. (Sila tengok Vid di atas untuk siapa yang sikpat berimejin) ekekeke

Tapi mestilah gia jadi nya nak ow ? Megin org kerek kanan tokrang nang ndak alah2 kelaka sorang update status nya tek. Pasya tang2 ada2 jak org datang rah tmpt ktk org nyontent dinding ya... Write on wall tek nak? hahaha.. perey juak ku mikir koh. Siap beberik ayamkedak time main farmville ya. Cmne ndak mun beberik lembu2 nok kaleful salu ku tangga ku sidak beberik dalam wall ya ow.. Mok di cat lembu ya kalik.

Pasya tang ada2 jak orang berdiri sebelah ktk org kelaka dikpun.. nya update status nya tek duhal. Lalu rami2 kita berdiri sia tek dengar apa status nya? ekekekek.. cali..

hah.. bayangkan.....?

14 comments:

  1. FB boleh nyuroh urang kelaie koh... salu jak terjadi... ya kes urang nganok opuan sawak.. kes opuan nganok johor... nang macam2 ada kat fb yaa.... ya mek sik suka FB.. k nyuroh mek duak medun kelai... iyerrr..... hahha..sempat!

    ReplyDelete
  2. aok eh.. semua orang ada fb dah arum bulak.. kmk makey k communicate dengan geng jak..

    ReplyDelete
  3. DALAM REALITI. kmk sik mok org update status dgn kmk..haha even dlm fb..sik brapa lyn glak..hahhahaah


    tp mun org real, tang tiba2 jak update..nang ngutik la owh..berberik sapi..kmk dpt 36k bena2 dlmMC.

    ReplyDelete
  4. nang lucu ko...hehehehehehhehehehhehehhehehehe

    ReplyDelete
  5. fnf:
    aaa... sila tengok video itu :P

    amni:
    yerr..menyempaat!! haha..nakney nyuruh medun duak ktk kaie tek :P
    kes kaie2 beranok ya paloi. haha... apa jakla kaie lam fb

    ReplyDelete
  6. felicia:
    kan? semua jak dah ada. sama jak. mostly nya untuk teman sekolah rendah yg dah lamak sik temu and certain bloggers

    bsi:
    ahahah.. sik kenak layan duhal mun org status update nya depan ktk nak ow. tp atang moha nak mun nya conteng dinding ktk. keh3

    kenak nya sik ngutik tiba2 kelaka sorang. ahaha...
    wah.. mun cmya kmk pun dah kaya dalam game ya

    saytunt yang fabolous:
    kan kan? ehehehe.. ngutik pun ada

    ReplyDelete
  7. Nang benar. Sik kira uMor, tua, muda, bangka, miak kecik...semua ada FB. Habis info kita di collect FB utk dijual ke pasaran. Selain dari Social network dipadah u ada gik nama social network lain yg ku pernah pakai seperti Hi5 dan Yuwie. Memang kalah la nok lain tok.

    ReplyDelete
  8. hhaha..ya lah tek dear. nang fmous ow FB tok. kalah yg dolok² :P

    ReplyDelete
  9. FB dah mengalahkan cdak lain. Sebut jk FB semua org tauk ;-)

    ReplyDelete
  10. nang mena...famous amos..hehehehe..
    ada pro n con la FB tok...
    mcm2 jak..huhuhuhu...
    p terpulang pd individu gk camne mok control...it juz a sosial network..
    xpelu la mok sejam 100kali tuka status..smpe berak pun mok d pdh...angol jak org kedak ya..hahahaha...

    ReplyDelete
  11. willie:
    ya nang mena adah dirik. macam2 jak di tauk orang atas dasar online tok. semua butir ada. mintak jak senang.
    yg di padah mek ya yg mostly salu d pakey org. banyak gik sebenarnya selain Yuwie dengan Hi5 ya. Ada gik Ruumz and so on.

    RedBloodsnow:
    yalah. nak dolok2 boh padah gk lah. sik tauk apa ka yg special nya gilak sbnrnya. eheh

    mstikot:
    bena padah ktk ya ms tikot. anak buah kmk dari yg gk baruk umu 4, 5 taun ya pun dah tauk reti apa benda FB ya

    ReplyDelete
  12. flo:
    aie.. kmk suka famous amos! nak coba molah raya tok lok.. yerr...
    yalah. terpulang ngn individu sama ada nak menyalah gunakan semua social network tok kelak. even if its just a social network. tp, banyak juak perkara terjadi.
    ahahah aie. bukan 1 nukar sampey seratus dalam sejam.
    sorang nuka 10 dalam sejam. mun dah 10 org. nakka seratus. hahaha

    ReplyDelete
  13. hohohohoo..nang bahaya mun nya jadi realiti oo...hehe! best video ya..
    yup,nang rami dak mbiak da fb dah kinek tok.dak student kmk pun rami yg dh ada..mun cdak add kmk,ignore kmk terus...hehehe..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.