Thursday, October 28, 2010

cerita 2 hari lepas

26/10/2010

Lunch hour, aku dan dia pergi Spring, as usual tempat paling dekat dengan tempat kerja. Malas nak pergi jauh2 plus keadaan yang sungguh panas di luar menyebabkan aku memilih tempat sesejuk The Spring kerana sampai sekarang aku masih menunggu kedatangan The Winter, The Summer dan The Autumn.

Kerana nak cepat, memandangkan masa lunch hour kami pendek lebih2 lagi si dia. Dia memilih untuk makan SIzzling Lamb with rice. Takde gambar. NExt time aku amik. Aku pulak makan Teppayaki Chicken dengan TOfu Steak. Pernah makaN?

Teppayaki Chicken

Tofu Steak



27/10/2010


Dan malam semalam, as a dinner, (not in planning), planning sebetulnya just nak temankan dia tengok wayang. Cita Resident Evil (Afterlife). Memandangkan masa masih ada sejam sementara menunggu, dia bawa pergi makan dulu (makan lagi.. patut besar), seriously dia tak suka kalau aku tak makan. haishh...
dan kalau aku tak makan, dia pun tak makan sebab dia tak suka makan sorang. Kalau dia tak makan, serta merta dia akan sakit perut gastrik. Mudah sangat sakit.. huh..

Oke.. so kami pergi ke FLORA. Aku pernah cerita pasal ni dulu. Mula2 ingat nak makan kat STATION (teringat cita Amni) tapi dia nak sangat makan kat Flora. So, ikut jerlah. Dia yang bayar =P








Ayam Bakar

Spaghetti Goreng

Hot Plate Spaghetti



(^_^)v
Tak kisah kan tengok makanan time ni? Mesti korang dah lunch tadi kan? Aku tadi tak sempat lunch sebab kemungkinan besar temankan dia pergi hospital tadi. hehehe

Selamat petang!

p/s dah makan?

12 comments:

  1. wah.. mcm2 musim ada di kuching owh hehehe.. mi kolok haji salleh sekda gambarkah?? hehe..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kesian nya x sempat lunch.. ptutlah upload gmbr makanan..konon2nya tgh lunch lah ooo..nangga gmbr jak..hehehe

    ReplyDelete
  4. Kat seney kitak makan tofu steak ya bah? Kamek nak gi malam tok. Padah lok juhh!..

    ReplyDelete
  5. kaljis:
    aok.. musim THE RAIN sekda kah ow? ehehe.. lamak mek sik makan mee kolok ai!

    KA:
    oooo.. tunggu ktk ahh... malam tok kmk makan! ekeke

    fnf:
    erk.. ktk ngidam ka apa tok? d spring koh.. bukan sushi king.. rah food bazaar sia

    ReplyDelete
  6. hmmm~~best2 jak mknn ya...
    n most of them...kmk x pernah mkn...huhu...

    msh ada kat pnggung cita resident evil ya paduhal...
    ingatkn dh xda gik...
    coz dh lamak cita ya kluar rasanya...

    ReplyDelete
  7. tggu arr. tggu arrr. arrr. tggu kmk g kch arrr. kmk singah the spring. mok cerik tofu steak ngn teppayaki chicken.

    p/s: kmk diet. huahahahaha.

    ReplyDelete
  8. Lom makan gik kmk koh... Mok belanja kmk makan ka? *krukk...krukk..*

    ReplyDelete
  9. ish3.. makan makan dan makan.. ;) sy pernah makan teriyaki chicken, belum rasa lagi teppanyaki..

    ReplyDelete
  10. syaftome:

    sekpa.. kelak ktk ada masa ktk g lah ngetest makanan2 ya.. sik tauk sine. kelak ktk tanya kmk. hehehe

    masih ada. ya pun sik rami kmk org nangga dalam hall ya ria. kan ria movie day. filem lamak.. ari rabu gk ya. kira murahlah nka. ehehe

    ninie:
    okeh! kmk tunggu ow.. chia mek juak. yerr..



    amirfx:
    kmk bok kira nak mintak lanja ninie tek. samala kita tok nunggu. mun sik ktk jak lanja kmk ow ?

    kimmy ai:
    terriyaki chicken tu cmne ek? takpe.. nanti kimmy cuba :)

    ReplyDelete
  11. sambal belacan kat FLORA nyaman..hehe.... belalak kmk mkn sambal ya ..hehe...

    ReplyDelete
  12. hehehe... nang nyaman. ada sigek tmpt gk nyaman juak koh

    ReplyDelete