Thursday, December 23, 2010

Gaji saya mana bos? Eh.. Bukan.. Gaji dia?

Grrr... Semakin dekat hari semakin banyak benda nak jadi kan.
Sepatutnya minggu ni encik deng last kerja. Ikut hari, sepatutnya hari
inilah, hari khamis (23/12/2010). Tapi Bos en.deng pulak tahan dia
dulu daripada berhenti sebab bos dia cakap, akauntan diorang dah count
gaji en.deng sampai 31/12. Means dia harus kerja sampai jumaat la kan.
Kalau diikutkan perancangan, Jumaat dah langsung plan, tapi kalau dh
camni, tergendala la.
yang mengkantoikan bos en.deng, bila en. Deng tanya dgn akauntan
ofc,secretary yg buat cek gaji tu cakap, cek en.deng belum di buat
lagi. Aiek! Tadi bos cakap cek dah d buat dan en.deng tak ble berhenti
sebab gaji dah dkira sampai 31. Bos pun tahu perancangan pada 31 nanti
jadi dia saja la tahan en.deng untuk kerja sampai 31. Yelah, gaji
sikit untuk seorang tapi scope kerja untuk empat orang.. Kira jimatla
untuk dia kan. Oke lah... En.deng malas nak tengkar, dia terima
dulu...manala tau kira gaji sampai 31 nanti ada tambah sikit2 untuk
perancangan nanti. Hurm...
lepas tu, bos cakap, kalau berhenti awal, en.deng terpaksa bayar balit
advance raya bulan lepas. BAYAR BALIK oK.. Actually itu Bukan advance
raya.. Tu semua pekerja dapat sebagai BONUS RAYA tapi sebab en.deng
nak berhenti, diorang cakap itu adalah advance raya dan en.deng mst
bayar kalau berhenti minggu ni. Salah satu lagi sebab kenapa en.deng
setuju utk berhenti pada 31.
tapi hari ni, gaji semua orang keluar dah, gaji dia tak keluar, bila
di tanya, memandangkan dia nak berhenti, gaji akan release pada 31/12
nanti. Aie! Bos! Kan hari tu dah cakap semua tu akan diguna time
perancangan nanti, kalau dah 31 baru nak release cek. Bilalah duit nak
keluar? Paling2 pun amik 3 hari. Bos memang saja tak nak suruh en.deng
berhenti kan? Kalau betul tak nak, UP  la sikit gaji tu ... Takpe..
En.deng rela bertahan sampai bulan 4 jer, lepas tu tak ble dah..
ah.. Aku pulak yang emo lebih2 malam ni. Mana tak nya, eee... Susahla
mcm ni.. Kalau tak nak release cakapla tak nak release, ni gaji pulak
di main2 kan.. Sedangkan en.deng dah hantar notis berhenti dua bulan
sebelum ni dah.
aku...aku...aku buntu sekarang, mana aku nak cekup duit dulu sementara
tunggu gaji en.deng keluar?
ada sapa2 nak beri aku duitt tak? Tak pun... Loan ker... Hurm... Untuk
arrangge2 semua tu. Plus! Aku pun nak kumpul nak beli something! Bukan
samsung galaxy tab oke! Biarpun sebenarnya ingin, tapi itu lebih
kepada kehendak dari keperluan, so saya ketepikan dulu takat ni...
Saya nak membeli something keperluan dulu. Mungkin tahun depan.

p/s ada sapa2 tahu dan boleh explain tak between Nvidia dan ATI...
Which one is better?
--
Sent from my mobile device
(^_^)

5 comments:

  1. NviDia ngn ATI? DUak2 ya profile bagi grafik card... BEzanya ka? Sekda beza yang ketara gilak.. Untuk gaming lebih byk pakei NvVidia platform... ATI support untuk certain game jak... Untuk designing better ambik ATI...

    ReplyDelete
  2. wahhh,.. kamek nang sik tauk papa la bendaya... huhu...

    ya mek sik soh tak tgk 3D ria. hehe.. tauk ada duit ya perlu ke tempat lain... hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe...apa dibeli ktk..jadi masok kolej ya tekk??

    ReplyDelete
  4. NviDia nang bes la. Both k gaming n molah keja grafik nya bagus. Tapi mun mok memena k hardcore grafik user, better makei Mac la ehek XD

    ReplyDelete
  5. @amir
    err... designing lebih bagus k ati ka? tapi kmk mok juak main game.. mcm ne tok ow??

    @amni
    yalah.. nang lalu sampey kinektok kamek lom nengok wayang gk

    @BSI
    yah! mun nak d beli macam2 jak koh... erm.. tunggu ujong bulan tok kelak bok tauk dapat sik sis

    @FNF
    so... in ur opinion.. nvidia is better lah tok? MAC! nang kacak..tp...

    ReplyDelete